Gosiek33 15.07.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 ten co go już nie było, coraz bardziej się puszy motylom ogryzione płatki nie przeszkadzają różowa ,anabelka'.... pachnie takie kiście kwiatów zmieniające barwę z ciemnego różu w biały i zielonkawy w tym roku zaczęły wydzielać słodki zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.07.2014 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A hortensje to się jakoś przycina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.07.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Cudne są te horty.. a jeżówki jak przekwitną to zbierasz nasiona? bo jak tak i masz ich nadmiar to czy mogłabym poprosić odwdzięczę się nasionami rudbekii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A hortensje to się jakoś przycina? Zależy od rodzaju i kondycji ,,osobnika" ogrodowych nie tnie się bo kwitną na ubiegłorocznych pędach, za to kwiaty gdy zaczynają przekwitać ścinam na suche bukiety tak zaraz po ścięciu wyglądają za to anabelkę i inne drzewiaste przycinam w razie potrzeby i wzmocnienia krzewu tu masz dobry poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Cudne są te horty.. a jeżówki jak przekwitną to zbierasz nasiona? bo jak tak i masz ich nadmiar to czy mogłabym poprosić odwdzięczę się nasionami rudbekii. W zeszłym roku zebrałam uschnięte główki i zostawiłam na dworze w osłoniętym miejscu. Wiosną wysiałam, potem popikowałam w doniczki, dużo wzeszło i pięknie rosną w doniczkach ale jakiś niewidoczny drań dziurki im wygryza Zebrałam kwiatostany czosnku karatawskiego, zaniosłam do domu, a tam po dwóch tygodniach torebki się pootwierały i nasionka się wysypują Jak będę miała cierpliwość to..... po trzech latach zakwitną nowe czosnki tylko w końcu jakiś rozsadnik musze sobie wymodzić bo nie mam gdzie roślinek rozmnażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 tez zebralam karatawskie na suchy bukiet (choc alergolog mnie by opierniczyla bo to za duze kurzolapy ) moje juz bez nasionek sa, poczekalam az wyschna i scielam w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 same się wysypały w rabatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 musialam nimi potrzasnac :D:D za to glowki od gigantow scielam wymiedlilam i zostawilam na rabacie moze kiedys urosna i zebralam susz z szalwi czy taki susz moge posiac i liczyc, ze szalwie z niego wyrosna? nie chce mi sie dzielic sadzonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 nie wiem, moje szałwie na kompost wywaliłam dziś wyłamała wszystkie kwiaty z żurawek już paskudnie wyglądały... co za dużo to niezdrowo teraz znowu będą ładnie wyglądać tiarella mnie zadziwia - kwitnie, kwitnie... podobnie jak błękitne bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.07.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 tiarella mnie zadziwia - kwitnie, kwitnie... podobnie jak błękitne bratki Pokaż, proszę, zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 wiosną wyglądała tak teraz inne roślinki górują nad nią szałwia teraz pięknie się prezentuje paproć w zasadzie jest ciągle żółta i takie tam czuprynki zaczynają się rozwijać pierwszy chwast nieśmiało zaczął kwitnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 przeslicznie, czuprynki to liatry? a chwast to krwawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 przeslicznie, czuprynki to liatry? a chwast to krwawnik? Jak Ty wszystko wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 rozwary mam białe liatry też białe (te w ubiegłym roku nie kwitły wcale) fioletowe są niższe i ledwo pierwsze włoski wystawiają A chyba powinny być takie same strasznie mnie te rozwary wkurzają - nie dość, że białe to.... duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Jestem w pozytywnym szoku jak w tym roku wyglądają hortensje i rododendrony wiosną zastosowałam mikoryzę do wrzosowatych roslin. Teraz w czasie suszy liście są w pełnym turgorze, zielone zdrowe, anabelka biała nie więdnie i ma wielkie piękne kwiaty Edytowane 16 Lipca 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 moje horty w tym roku tez wyjatkowo duze kwiatowo (annabelki) a nic nie podsypane (zapomnialo nam sie:oops:) liatry tez mam ale moje jeszcze nie kwitna, mam rozowe i powinny tez byc biale ale czy wyjda tego nie wie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A miałam nadzieję, że to mikoryza cuda zdziałała Tyle, że mało podlewam a tamten kąt daje sobie radę mimo upałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Gosiaku moje w piachu rosna, podlewane jedynie tym co spadnie z nieba, za to w korze ale wystawe maja poludniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.07.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Piękny ogród!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 TAR ale do tej pory jak tylko słońce wyłaziło one więdły w oczach bez podlewania słabo kwitły..... trzymam się myśli o dobrych zabiegach dzięki Moose na pociechę powiem, że to fragmenty piękne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts