Gosiek33 24.07.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Koniec, nigdy więcej, basta.... od czasu jak okryłam wielka hortensję na zimę. Jak buka wyglądała , okryłam, dmuchałam, chuchałam i oczywiście nie zakwitła maupa jedna. W następnym roku nie dotknęłam jej i kwiatów miała dużo. Tyle, że zima śnieżna była. W tym roku bez zimy jeden kwiatek się kluje. Mam ja w nosie. Za to ta you&me nie wymaga okrycia na zimę Jak ktoś taką potrzebuje, albo jeszcze ładniejszą o jasnoniebieskich, większych kwiatkach to spieszę donieść, że na targu w Piasecznie w każdy (czasem pana nie ma ....) wtorek i piątek można sobie nabyć piękną donicę z takim cudem za całe 4 dychy Kiedyś sobie takie dokupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 niestey zdjec nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 juz widze ale musze byc na ie bez adblockow:mad: Jagna jak juz tak zachowuje sie twoja horta to bedzie tylko lepiej, twarda laska z niej Swoje rozchodniki tez tak sadze urywam galazke i do ziemii, istne rozchodnikowe szlenstwo bedzie, kupilam nowego rochodni(a) czka - chocolate drop - jest bosssssski, rosnie u mnie w pelnym sloncu liscie ma ciemnobordowe wpadajace w gleboki blyszczacy braz z czerwonym polyskiem - mniodzio bedzie, na razie jedna galazka ale go rozmnoze, zyskalam tez 8 nowych czerwonolistnych rozchodnikow i od 2 tygodni mysle gdzie je upchnac by widowiskowo bylo moje horty mercedes juz kolejny sezon bez kwiatow, nic to na razie niech zostana Gosia jak zawsze pieknie, horty cudne a zurawki.....ty wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 w albumie bez adbloka i więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Przypomniało mi się, że ostatnio pan na targu miał hortensję dębolistną, piękna.... tyle, że na razie nic dokupić nie mogę Jeszcze wiele roślinek w doniczkach trzymam TAR rozchodniki już prawie, prawie jak zakwitną. Wtedy będziesz mi podpowiadała który jest który Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) ha zebym to ja sama wiedziala u mnie cloud walkery zaczynaja kwitnac, to te sino-fioletowe hortensje debolistne piekne ale maja to do siebie, ze lubia przemarzac wiec zrezygnowalam z zakupu, nie chce niczego co trzeba okrywac, po kilku wymarznietych klonikach jap. cedrze i paru innych wyleczylam sie z tych "wrazliwych" Edytowane 24 Lipca 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Dobrze, pociesz mnie, nie kupiłam i w takim razie nie kupię Zakwitła pysznogłówka, przy okazji zrobię zdjęcie. Na razie mała ale czuprynki już pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 24.07.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Gosiek, pysznogłówka dopiero teraz? U mnie właśnie już zaczyna brzydnąć po efektownym kwitnięciu. A po co ja pytam o roślinki (obejrzałam sobie tego rozchodnika czekoladowego Tarci - śliczny!), ja naprawdę nie mam już miejsca na nic A moja hortensja wygląda tak, zdjęcie zrobiłam przed chwilą (mogę Gosiek? Jakby co to usunę) http://images52.fotosik.pl/431/9fcede0e2835788cmed.jpg w niższej części widać przebarwione listki, ale ogólnie kondycję oceniam a bardzo dobrą i będzie jeszcze lepiej dzięki Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Pysznogłówka to taka maleńka, którą od TAR w tym roku dostałam. Stare też już przekwitają Hortensja będzie jeszcze piękniejsza jak się rozrośnie , co to za odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 24.07.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Pysznogłówka to taka maleńka, którą od TAR w tym roku dostałam. Stare też już przekwitają Hortensja będzie jeszcze piękniejsza jak się rozrośnie , co to za odmiana? A, no to wszystko jasne z maleństwem. Hortka to Vanille Fraise, ma się ładnie przebarwiać na różowo i nie marznąć zimą. Bardzo na nią liczę, bo to moja jedyna hortensja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 mam wanilke, kwitnie mega ladnie najpierw krociutko na bialo i z czasem bardzo szybko sie przebarwia do rozowej a na koniec wrecz do krwisto rozowej , ma jedna mala wade, lubi sie pokladac wiec warto ja corocznie przycinac by wzmocnic galazki, rozkrzewic no i oczywiscie zaobręczowac, moja wanilka juz zaczela kwitnac, jesli pozwolicie mala demonstracja, tak wygladala w pierwszym roku po posadzeniu, zmiany w przeciagu miesiaca: jednak moimi ulubionymi hortensjami pozostaja popularne limelight i grandiflora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 buuuu a moje floksy juz w wiekszosci przekwitaja, pozostaje pare krzaczkow ktore beda jeszcze kwitly:cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Zupełnie pogubiłam się, która odmiana u mnie jest która Vanilkę mam i bardzo ją lubię. Ostatnio zauroczyła mnie magicial candle - w ubiegłym roku piękna była i teraz zaczyna kwitnienie bardzo obiecująco Patrz a to w ogóle moje pierwsze floksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 ta magical tez piekna, ja mam grandiflory, pinky winky, limelight, incrediball, invincibelle, vanile fraise, annabel,phantom a marzy mi sie niezmiennie od lat starburst, pink pincushion i le vasterival. wciaz sie łudze, ze beda w nowym ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.07.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Lubię horty... Jakbym wiedziała, że je lubię to bym chyba tylko horty powsadzała przynajmniej na tej nowej rabacie koło podjazdu... a tak nawsadzałam srylion różności... ale te różności też mi się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 wez ty mnie nie denerwuj kobieto, co ci sie w rondzie nie podoba????? przeciez ono ladnie wyglada:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.07.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 NIEeee nie w rondzie....! .... tylko na tej rabacie po lewej od garażu , przy podjeździe... ta co to tworzyłam i wymłodzić nie umiałam... Nooo najwyżej wioną będę przesadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Arnika hortensje piękne są ale to krzewy lata i jesieni, a od wiosny tez trzeba mieć w ogrodzie kolorowo TAR te co wymieniłaś też mam, Twoich chciejstw nie znam starburst - cudna, wielka - właśnie podobna do niej, z podwójnymi, potrójnymi kwiatami, tyle, że niebieska jest na targu do kupienia pink pincushion - widziałam, ale mnie nie urzekła le vasterival - przepiękna, Rasia taka miała ale jakoś jej dalej nie pokazuje, nie wiem więc czy jej przeżyła:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2014 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W tym roku odkryłam zapachy: pachnie różowa anabelka, pachnie biała anabelka, pachną jeżówki Czekam na sadźca, ale o jego zapachu wiedziałam, podobnie jak o miodem pachnących rozchodnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 starbursta widzialam u madzialenki w ogrodzie, super jest. le vasterival chyba efilo tez miala ale ani madzi ani efi dawno na forumie nie bylo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts