Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

W tym roku odkryłam zapachy: pachnie różowa anabelka, pachnie biała anabelka, pachną jeżówki :yes:

Czekam na sadźca, ale o jego zapachu wiedziałam, podobnie jak o miodem pachnących rozchodnikach

i pachnie moj liliowiec ten od Depesi, a lilie dopiero zaczely mi kwitnac (alez one pachna), nawet nie wiedzialam, ze takie pieknosci posiadam:lol2:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżówki pachną? Rozchodnik pachnie?? Jutro będę wąchać, bo teraz po ciemku wpadnę łbem do rabaty. Aj, jaka szkoda, z tym uczuleniem na zapach lilii. Ja kupiłam dwa lata temu cztery orienpety, w zeszłym roku dokupiłam kolejne i w tym roku jeszcze kilka. Na dodatek one mi się porozmnażały jak dzikie, masę dzieci naprodukowały i niektóre muszę koniecznie porozsadzać, bo tak się zagęściły, że im się kwiaty gniotły. Te gęste, pomarańczowe już przekwitły, więc zdjęcia nie wrzucę, ale zaczynają następne a kilka ma dopiero pąki. Jutro może coś u siebie wstawię. A zapach się taki niesie, że czuję je na górze w sypialni! Są cudowne.

nie pogniewasz się jak Ci podkradnę linka? pewnie ze 3 lata trzeba czekać na godziwy efekt ale hortensje są takie drogie:eek:, zwłaszcza gdy się zamarzyła hortensjowa rabata......;)

moj hortensjowy zywoplot urosl dosc szybko, mimo corocznego przycinania horty siegaja mi do ramion, kwitna zarabiscie co roku, posadzone 3 lata temu, tak wiec nie jest tak zle, mozna rozmnazac :D