Amelia 2 28.07.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 czytam, czytam o rozmnażaniu i czas minął czerwcowy, teraz przyjdzie sierpień i wrzesień ale jakoś je trzeba przechować w domu ale tam napisali że te czerwcowe też jeszcze za młode na wysadzanie, niby można je gdzieś w zacisznym kącie zadołować ale jak trafi się ostra zima to mogą nie przeżyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.07.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 znacie sposób na zakładanie trawnika - hydrosiew jak dla mnie to zbyt kosztowny:D zresztą ja mam problem odwrotny, trawa rośnie mi wszędzie:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.07.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 U mnie trawa rośnie tam gdzie jej nie chcę, a tam gdzie potrzebuję mam same koniczyny i inne śliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ja tam nie walczę z naturą. Jak rośnie, to niech rośnie, a na trawniku łąka kwitnąca najczęściej, sama się zrobiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.07.2014 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 DPS kiedy ja właśnie nie walczę... no poza koszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.07.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 No to ja mam raczej trawę w trawie. czasami zdarzy się mlecz czy koniczyna, ale je wypraszam... Za to w rabatkach mam i kfiotki i krzoczki i chwosty... no i co z nimi robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.07.2014 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 polubić przynajmniej do czasu aż duże nie urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ależ strachu się najadłam podeszłam w kuchni do okna a w tym samym momencie coś to okno zaatakowało - szare, małe, trzepoczące - ki diabeł, monstrualna ćma dopiero jak potwór mnie zobaczył i przestraszył się nie mniej niż ja - odleciał kawałek dalej, usiadł na gałęzi i wtedy go zobaczyłam o taka była http://forum.przyroda.org/files/sikora_czubatka_434.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Przyznajcie, że oglądanie samej łepetyny szaro-dropiatej może człeka zdezorientować.... tym bardzie, że rzadko taką widuję a ciągle mam w pamięci zaskrońca z nogami żaby w pysku - też jako zupełne kuriozum mnie przeraził.... podobnie jak ja jego - wypuścił żabę i zwiał, ona po chwili też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.07.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Nawet wiedziałam, że to sikorka:cool:... raz widziałam u nas... za to ostatnio miałam okazję kilka razy jaskółeczki w dłoni trzymać jak się moje uczyły latać i co niektóre usilnie próbowały przez szybę w oknie wylecieć z alpakarni:lol: Ze źmijami nie miałam "przyjemności" ale non stop zaskroniec prześladuje moja teściową... biedny zaskroniec:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.07.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Gosiu śliczna ta czubatka:rolleyes: jeszcze nie widziałam takiej u siebie:no: non stop zaskroniec prześladuje moja teściową... biedny zaskroniec:rolleyes: żaby to w ogóle mają przechlapane:eek: nie ucieka toto tylko skuli się i udaje grudę ziemi ale to nie uchroni ich przed kosiarką, moimi sukami, kotami..... wczoraj namówiłam sąsiadkę żeby wypuściła z domowego aresztu swoje dwie kocice, jedna 5 lat a druga rok przesiedziały świat widząc tylko przez okno młodsza jak tylko wyszła to od razu capnęła żabę, ledwie sąsiadka zdążyła jej odebrać a ślimaków plaga..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Oj tam zaraz plaga ślimaków... plaga to była jak mokro było, teraz dwa razy dziennie zbieram wiaderko i sruuuuuuuuu w pokrzywy na nieużytki wywalam Sucho jest to i komarów nie ma, za to gzy czy inne gzo podobne tną jak wściekłe - tylko się trochę spocę a już mnie to draństwo dziabie Sucho jest to i żab mało i masz rację, że te gupoty same pod kosiarkę włażą - straszę taką podjeżdżam blisko - ona jeden sus i dalej siedzi, jedną przepędzę, drugą skoszę Amelio jak moja suka za żaby się łapie to potem pluje, wyciera się ale zupełnie nie może się nauczyć by tego nie ruszać biedne kotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) szukając ćmy ,rogatej' znalazłam taką: ćma buczynówka http://bi.gazeta.pl/im/6/7933/z7933646Q,Cmy--Imponujace-grzebieniaste-czulki-samca-potwory.jpg ale i znalazłam makaki manga a na stronie faceci.pl taaaaaaaaaaaaakie dziwa niebieskiej planety :jawdrop: http://10men.pl/wp-content/uploads/2013/08/1132.jpg to ani mrówka, ani panda.... pasiasty jeż, ryba z ,,ludzkimi" zębami, antylopa z nosem wyglądającym jak zaczątek trąby i cudnej urody żmija drzewiasta i jak ktoś ma czas a lubi różne dziwolągi to sobie może pooglądać Edytowane 31 Lipca 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Ależ miałaś przygodę Takiej piękności jeszcze z bliska nie widziałam. Tylko bogatki i raz modrą. Mamy zaprzyjaźnione kopciuszki od kilku lat. Wcale się nas nie boją. Zawsze pilnuję, gdy uczą młode latać, bo one mało sprawne są na początku i spadają z dachu, chowają się pod liśćmi truskawek. Zdarzyło sie kiedyś, że pędem gnałam z kuchni ratować malca, bo zobaczyłam przez okno jak rypnął kamieniem z brzegu rynny. Trwało kilkanaście sekund zanim dobiegłam i już go nie było. Tylko rodzice darli się na mnie wisząc metodą kolibrów w powietrzu. Kiedyś J. jednego udającego nieżywego podniósł i położył w rynnie na dachu. Tylko się odsunął, a malec rozłożył skrzydła i odleciał. Sikorki, wilgi, kosy, szpaki wlatują nam do domu. Raz nawet sójka zabłądziła. Moje kociska jakoś tych ptaszków nie ruszają. Owszem obserwują w napięciu. Ogony na sztywno, albo łomoczą nerwowo, ale nie usiłują łapać. Żab w tym roku dostatek. Uwielbiam jak wieczorem koncertują. Za to zniknęły ślimaki i mało jest jaszczurek. Być może winien jest Pasqal, który na myszy nie poluje, ale jaszczurki gania. Bo jak nie ganiać skoro tak fajnie się wiją i uciekają. Skoro o „robalach” to ostrzegam przed trociniarką czerwicą. Ćma ma ponad 9 cm rozpiętości skrzydeł, a jej gąsiennice to 10-centymetrowe czerwone ohydki. Poczytajcie o niej i uważajcie czy nie pojawiają się na korze małe otworki, z których wysypują się trocinki. Potrafią zamordować drzewo. Edytowane 31 Lipca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.07.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 No to moje żaby jakoś bardziej kumate... kum-kum-ate.... widać są, bo siedzą w grządkach i jak się podchodzi to uciekają. Kawałek, ale jednak. Jeszcze żadnej, podziękować, nie skosiłam. Za to jedną ostatnio rozdeptałam. Była w trakcie połykana dżdżownicy i nie odskoczyła. Jak nadepnęłam to normalnie usłyszałam jak jej kręgosłup chrupnął Oczywiście smutno mi się zrobiło, podniosłam i położyłam w zaroślach. Potem pomyślałam, że chociaż dżdżownicę uratuję, żeby miał kto w kompoście robić. Ja za dżdżownicę, a żaba w nogi! Żywa, bez szwanku. Uznała, że lepiej się przyznać, że żyje niż bez kolacji spać. A ta ćma, to chyba jakaś dyrektorka za biurkiem, taką władczą postawę ma. Śliczna. A to coś ze strony faceci, to chyba mrówka wyszła za mąż za pająka i to ich dziecko jest, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 31.07.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ja za dżdżownicę, a żaba w nogi! Żywa, bez szwanku. Uznała, że lepiej się przyznać, że żyje niż bez kolacji spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kwiknęłam radośnie w tym samym momencie opowieści Jagny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kwiknęłam radośnie w tym samym momencie opowieści Jagny... dokładnie i mnie zwaliło w tym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2014 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Pestka, tej trociniarki ani gąsienicy jej na szczęście nie widziałam, ale niestety była... trociny leciały mi z obciętego pędu przesadzonej pęcherznicy diabolo. Został pęd wycięty, tyle, że nie spalony bo nie było gdzie, utopiłam go w kałuży u sąsiada - w jego glinie ciągle woda stoi, choć wszędzei w koło sucho jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 31.07.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 jeśli mowa o spotkaniach z milusińskimi stworkami - to u mnie w segregatorze z dokumentami zamieszkał nietoperz. Wlatywał nocą przez uchylone okno i składował tam świerszcze, jaszczurki i inną drobnicę. Naturalnie został eksmitowany a jaki on był śliczny. Dobrze że założyłaś siatki na okna. Na przyszły sezon też w nie zainwestuję bo jednak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts