Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek, a jak długo masz tę ostróżkę? Bo ja taką (albo podobną) miałam już w koszyku, ale zrezygnowałam, bo gdzieś tam przeczytałam, że one, te odmianowe bardziej, potrafią nie wyrosnąć w kolejnym sezonie. A uwielbiam ostróżki i te "mieniące się kolorem" są przepiękne!

Chwilkę dopiero u mnie jest, też się obawiam o jej los i to chyba ostatnia której daję u mnie szansę. Szukam teraz miejsca aby przetrwała. Wszelkie poprzedniczki nie wylazły w kolejnym roku :sick: A też je uwielbiam... miłością nieodwzajemnioną :(

TAR ma do nich szczęście i rękę, zobacz jakie cuda kupiła i utrzymała w pełnej krasie...

wklejam z prośbą o kliknięcie - Moni się to zdecydowanie należy

Jeśli ktoś tu zagląda i ma konto na Facebooku, to proszę nieśmiało o głosiki na mój ogród w konkursie zgłosiłam się 8 tygodni za późno,wię szanse żadne na nagrodę, ale może chociaż na jakiś florowit :lol2:

www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/marzenie-o-angielskim-ogrodzie?contestGuid=53809

Gosiu użyłam Lidlowskiego rozdrabniacza i stwierdzam z całą odpowiedzialnością że nie jest wart swojej ceny :mad:

jeśli ktoś potrzebuje w miarę równych glutków do ściółkowania lub do pieca na pelety to niech o nim zapomni:no:

Obraz 2470.jpg częścią pracującą tu jest wałek Obraz 2476.jpg który miękkie lub świeże przepuszcza tylko zgniecione...

szatkowałam suche łodygi liliowców które są delikatne i puste w środku i trochę cienkich suchych gałęzi a z jakim efektem to widać...

otwór w który wkłada się materiał ma kształt Y i trzeba dokładnie wciskać w te dwa rozwidlenia bo pod pojedynczym końcem jest otwór do którego wałek nie sięga i całe gałęzie wpadają do kosza Obraz 2477.jpg

mnie akurat nie wypada nawet narzekać, bo darowanemu koniu w paszczę się nie zagląda:no:

zawsze to lepiej niż ciachać sekatorem a i tak urobek trafia do pieca co;)