Gosiek33 21.10.2014 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 trucie jest beeeeeeeeee http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/pomor-pszczol-zaczyna-sie-rozprzestrzeniac-najpierw-przyczyna-dolna-teraz-wschowa,144979,1,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 21.10.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 e tam takie trucie, co powiecie na takie TRUCIE. Jeden z rolników we wsi nie orał pozbiorach tylko swoje hektary polał roudapem. Wszystkie pola wkoło pięknie zaorane, zabronowane, zasiane a jego żółte, spalone. O ekologii nie ma co z dziadem gadać więc się spytałam (a wiem że gołod...ec) o koszty takiej operacji. Wytłumaczył mi naiwnej że za 1l preparatu płaci sie więcej niz za 20l. Tak wygląda wiejska rzeczywistość, którą mam mozliwość obserwować:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.10.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Założę się, że tacy "rolnicy" to wyjątki, na szczęście prawdziwi chłopi po prostu nie mają zaufania do żadnej chemii, czasem ewentualnie nawozem sypną, ale oprysk R - em to raczej rzadkość. Cholera, przypomniałyście mi, że Sołtysa muszę w pole wysłać, żeby zaorał i zabronował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.10.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 przymrozki idą buuu czy ten październik nie może wytrzymać jeszcze troszkę mam nadzieję DPS, że nie mylisz się i takich idiotów jak sąsiad VTS niewielu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 A co ja mam z tymi zaroślami sumaków zrobić Pouprawiam trochę reklamy, ale pozytywnej, bo zainspirowała mnie VTS. http://www.probiotics.pl/stosowanie-probio-emow.html Robię dla tej firmy gazetę i czytam, czytam... czytam. Poza tym słucham nagranych rozmów z rolnikami, hodowcami i sadownikami. Może bym nie uwierzyła we właściwości ProBio Emów, ale kotka naszego przyjaciela miała dwa dni temu drugą w ciągu 3 lat operację usunięcia guzów rakowych. Kompresy robione z tych probiotyków przyspieszyły gojenie rany pooperacyjnej. Po 3 dniach Pola jest jak nowa http://www.probiotics.pl/stosowanie-probio-emow/zwierzeta/psy.html Wcześniej widziałam jak znajomy EmFarmą uratował chore cisy u siebie w ogrodzie. To, kurczę najzwyczajniej działa. Umyte EmFarmą owoce i warzywa, znacznie dłużej nie psują się. Można skutecznie walczyć z roztoczami. Pozytywne bakterie działają na glebę, poprawiają jej strukturę, co widać w wysokości plonów i wzroście roślin. Tu są artykuły do poczytania http://www.probiotics.pl/stosowanie-probio-emow.html Ja zamierzam stosować EmFarmę na początek w ogrodzie, a potem zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.10.2014 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Rolnicy pryszczą!!! U nas to jest tak, że jak chłop bidny, małorolny to go nie stać na opryski ale obszarnicy pryszczą co dwa tygodnie albo i częściej. Nie wiem czym, nie wiem po cholerę ale pryszczą bo widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.10.2014 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Może ci duzi - u nas dużych nie ma, to nie widzę... Emy znamy, stosujemy. Polecane dla ekologicznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Mam nowego sąsiada. Kury ma, koguta, gołębie, ze 300 m ogródka i w koło opryskuje się jakimś na R chyba. Zamiast kompost zrobić to co zetnie za płot wynosi i co jakiś czas spala. A wnusia z małym pieskiem do niego przyjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Wasze koty albo psy też tak miewają jak ten ostronos Edytowane 22 Października 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 my tez nie mamy kompostownika ale trawe i inne zielone oddajemy panu obok, ktory ma sad i kompostownik, on w zamian czestuje nas jablkami i innymi swiezynkami (nie stosuje zadnej chemii). galezie zbieramy na kupie, przydaja sie zima na ognicho, ktore z sasiadami robimy przy okazji duszonek, do tego grzaniec i mozna sobote spedzic przyjemnie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja mam kilka kompostów.... i dużo ziemi do kwiatów ... tyle, że u mnie dużo miejsca na takie brewerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 na nowej tez bede miec kompostownik(niki) na tej niestety juz nie mam miejsca:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.10.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 A ja nie mam kompostownika... wszystkie kompostowe składniki zjadają zwierzęta:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Kiedy Tobie najlepszy kompost pod roślinki z pod ogonów wypada u mnie dżdżownice muszą go przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.10.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 My oczywiście mamy kompost, u nas miejsca pod dostatkiem.Nie ma lepszego nawozu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.10.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja mam dwa kompostowniki. Jeden tzw czysty, czyli tylko trawa i liście, podziabane gałązki. Drugi ciut mniejszy, gdzie dodatkowo wrzucam resztki kuchenne. Ten rozkłada się dłużej.DPSia, a kompost polewałaś Emami? Spróbuj szybciej się robi i ma ładniejszą strukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Z resztami kuchennymi wolniej się rozkłada? U mnie szybciej... chyba że ciągle dorzucam nowe Jak widłami podważę to pod spodem całe gniazda dżdżownic widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.10.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Wolniej, bo właśnie dorzucam, a jak inaczej. Są takie resztki, które długo dosyć się rozkładają. Poza tym łatwiej się przerzuca ten kompost trawowy. Ten resztkowy jest dla mnie za ciężki, a J. ciężko tu zagnać do roboty. Nie wykazuje zrozumienia po co się w tym grzebie, bo jego zdaniem i tak się zrobi. Więc ten resztkowy jest u mnie nie przerzucany Trawę przesypuję ziemią i to jakoś z tymi bakteriami lepiej idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 a co wrzucacie do tego resztkowego? rozumiem obierki, resztki po jedzeniu ale takie rzeczy jak pieczywo, mieso, kosci, osci, jajka, skorupki tez tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.10.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 z wyjątkiem ości i kości, skorupki gniotę w ręku ale tak naprawdę one się nie rozkładają, ale wapno oddają. Mam kłopot bo sójki i sroki buszują w kompoście, nie tylko moim i potem gubią skarby... prosto moim psom pod nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts