pestka56 07.11.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Będziesz chodzić za dom podziwiać gwiazdy. Z tym parkowaniem za płotem to problem. Moja mama mówiła, że mieszkam tam gdzie wrony zawracają, a ja jestem szczęśliwa, że koło nas rzadko kiedy jakiś samochód, albo spacerowicz się pojawia. To tak niezwykłe, że przyłapuję się na chęci wybiegnięcia z domu i zobaczenia z bliska co się dzieje U Ciebie jak u mnie, bo Ty prawie za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Parkowania pod płotem okropnie nie lubię. Zwłaszcza jedno miejsce wszyscy sobie ukochali i niszczą nam tam trawę jak najęci. Zamiarujemy tabliczkę postawić z informacją, że prywatne i nie parkować - zobaczymy, czy poskutkuje. Najczęściej to auta rodziców, którzy przywożą dzieci na sąsiadujący z nami plac zabaw, wokół którego znacznie więcej miejsca, tylko nie jest tak wykoszone, jak to pod oknem naszej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2014 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Zobaczymy czy światło zniechęci część parkujących, po zmroku. Gdzieś muszą parkować..... U mnie jeszcze psi problem, gdy coś pod płotem się dzieje moje gupki biegają tam i z powrotem i ujadają Właśnie w trójce usłyszałam jak to duży pies prowadzącego program na spacerze nie spisał się. Gdy spotkał takiego małego jazgota jak moje zamiast go zjeść...podniósł nogę Ostatnio przeczytałam albo usłyszałam - podchodzi mały facet do stołu przy którym siedzi paru napakowanych facetów i pyta, czyj rotwailer tam na dworze był.... - jak to był, spytał groźnie właściciel - mały mówi, był bo mój ratlerek go załatwił..... stanął mu w gardle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Aaaa, padłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.11.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 U mnie jeszcze psi problem, gdy coś pod płotem się dzieje moje gupki biegają tam i z powrotem i ujadają mamy tak samo, te maluchy sa straszliwie terytorialne, na wsiach szczegolnie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Że Karuś paszczę drze to już wszyscy wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Stanowczo wolę stary angielski dowcip z podręcznika Alexandra. Na Picadilly Circus spotkało się dwóch dżentelmenów. Obserwują jak wielki bernardyn popiskując zwiewa przed małym rozjazgotanym ratlerkiem. Za nim pędzi rozszczekana wesoło reszta psów różnej wielkości, któch właścicile gdzieś tam na boku rozmawiają. Jeden z dżentelmenów uśmiecha się a nawet śmieje od czasu do czasu patrząc na ucieczkę bernardyna. Drugi po pewnym czasie pyta: - co panu tak wesoło? Ten bernardyn to zwykły tchórz. Zagadnięty: - bo pan nie wie co one szczekają! :) - a pan to niby wie?! - a wiem :) - no, co? - wszystkie psy wyśmiewają bernardyna, że tchórz, a on odszczekuje - żebyście wiedzieli jaki ten mały ma zimny nos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2014 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jestem i "witamsię' serdecznie. Ja też miałam chwilowy kłopot z parkowaniem, ale to minęło od kiedy skończyła się budowa domów z drugiej strony drogi Ale nie wiem jak walczyć z przechodniami, którzy rzucają mi pod płot lub nawet za płot śmieci - butelki, pety, opakowania po fajkach, opakowania po batonikach... no jest to moja zmora. Niestety jestem "na drodze" do naszego wsiowego sklepu. Też macie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.11.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Przypomniałaś mi, jeszcze z czasów, kiedy u mnie podwórko było jeszcze bardziej placem budowy, niż podwórkiem (niemniej dom już stał, posesja była ogrodzona), robiłem sobie coś schowany za murkiem, niewidoczny z ulicy, słyszałem jedynie, że wzdłuż drogi idą jacyś ludzie, rozmawiając sobie. Idą, idą, za chwilę... srrrru, niemal pod moimi nogami wylądowała foliowa torba zawierająca wyżarty słonecznik i kupę łupin. Niewiele myśląc, złapałem tą torbę i odrzuciłem z powrotem, kierując ją mniej więcej w stronę źródła. Sądząc po odgłosach, trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2014 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 O rany aż takich przyjemności nie mam, choć bywały nieco podobne. Dzieci sąsiada zjadały nasze jabłka (malowniczo przewieszały się gałęzie na ich terenie) a ogryzki nam wrzucali z powrotem Nie robiliśmy z tego problemu, bo nie mieszkaliśmy jeszcze. Teraz mieszkamy, ich dzieci się wyprowadziły i problem się skończył. Ale masz Nitu niezwykle wkurzający problem.... może sklep zlikwiduj Podnieś siatkę jak przy boisku do kosza, ale pod płot i tak będą rzucać Albo zainstaluj kamerę, napisz - teren monitorowany, nie śmiecić - ba żeby były szanse, że to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2014 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jarku Tobie się udało - byłeś we właściwym czasie we właściwym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.11.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Taki słonecznik-bumerang.... jest to pomysł. I kto wie czy go nie wykorzystam jak mi się kto taki nawinie pod płot. Swoją drogą już sobie wyobrażam miny właścicieli bumeranga :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.11.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 E tam sklep nie winien. A co do ludzi to wiem kto, bo mi sąsiedzi mówią, kto chodzi na spacery z dziećmi i mu (bo to facet) do kosza daleko. Ale póki nie złapię na gorącym... zbieram. Raz w miesiącu prawie worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2014 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Na pociechę (wątpliwą) - chciałabyś tak mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.11.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 A może wystaw na kilka dni ten worek na zewnątrz, wraz z tabliczką o treści typu "Drogi sąsiedzie, ten worek jest pełen śmieci, które wrzuciłeś na moją działkę, proszę nie rób tego więcej". Oczywiście bez nazwisk, bez wskazywania kogokolwiek, tylko to "drogi sąsiedzie". O ile człowiek czytaty i z IQ wiekszym od szympansa, powinien zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.11.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Wystaw jakiś kosz i postaw stosowną tabliczkę typu „wrzuć do kosza, PROSZĘ. Nie śmieć pod moim płotem”. Kamera też jest dobrym pomysłem. Taką z możliwością nagrywania na Twój domowy komputer można za naprawdę niewielkie pieniądze kupić. Potem z nagranym materiałem idziesz do straży miejskiej i składasz skargę. Muszą się tym zająć. Tak to zadziałało w budynku gdzie mieszkała moja mama. Policja i straż raz dowiedziawszy się o zainstalowanej kamerze zaczęli się potem sami zgłaszać gdy w okolicy coś się wydarzyło. A problemy z kradzieżami i śmieceniem skończyły się bardzo szybko. Problemem jest, gdzie taką kamerę zainstalować, żeby była bezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.11.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 :D:D no IQ nie jest mi znane, ale że czytaty to można śmiało założyć ze tak. Teraz idzie zima, więc myślę, że się sytuacja uspokoi, ale od wiosny trzeba będzie pomyśleć. Znajdę Cię Jarek i zapytam o poradę bo twoja radykalnośc podejścia jest bardzo w moim guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.11.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Oj, aż pożałowałam, że nie było mi dane zobaczyć min właścicieli rzuconego słonecznika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.11.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Na pociechę (wątpliwą) - chciałabyś tak mieszkać? http://www.theinterlace.com/resources/oma011.jpg chyba mocno niefajnie bym się czuła na parterze najniższego budynku:eek: swoją drogą ciekawa konstrukcja, aby tylko komuś nie zachciało się zachytrzyć na jakości materiałów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts