Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

U nas nawet wybory nie pomogły....

I granica pięciu lat też już przekroczona :bash:

Ciesz się kobieto, ciesz :D:D

Amtla, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę :yes:

Odnośnie książki to już są kolejne tomy: Pan na Wisiołach. Krzyk mandragory i t.3 Trzeba to zabić - będzie na Gwiazdkę :)

Dzięki kocimięta właśnie doczytałam o mandragorze - muszę koniecznie w bibliotece zacząć panie naciskać a tu jeszcze kolejny tom - ciekawa jestem czy znowu skończy się tak jak pierwszy... jakby człek na chwilę książkę odłożył a tu mu kartki powyrywali z książki :bash:

Męczę, nabrałam się :( tak dawno nie robiłam zakupów w księgarni, że mnie ponisło i kupiłam... od razu oba tomy Władcy Barcelony. Czytam, bo jak zaczęlam to skończę.

XI wiek w Katalonii, a tu na stołach możnych porcelana i kryształowe karafki :rotfl:

pestka, to faktycznie zaszalałaś... szczególnie a tymi kryształami :cool: :lol2:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nowa książka, tzn wydanie? Bo, że feliotony wcześniej nie wydawane, to wiem. W końcu to pisał przed 53 rokiem. Muszę kupić

Mam w bibliotece kilka książek o starej Warszawie nieźle ilustrowanych, będzie do czego zaglądać bez netu :)

Część Tyrmandów mamy – mieszączą się w naszym „ must have”. Też teraz korzystamy najwięcej z biblioteki w Górze. Nasze w końcu przeczytane i gdybyśmy chcieli kupować następne (oczywiście nie bankrutując), to nawet nie bardzo byłoby gdzie stawiać te nowe :( I tak od czasu do czsu szalejemy, ale w księgarniach z przecenami. Jest taka np. świetna na Nowym Świecie. Polecam :)

Teraz i tak mamy poważny kłopot, co zrobić ze zwiesioną i leżącą na środku salonu biblioteką moich rodziców.

Teraz to mniejszy problem. Przed laty książki zdobywało się dokładnie tak samo jak inne dobra :rolleyes: Stąd mam całe masy książek, których nie jestem w stanie się pozbyć. Serce boli. Zresztą nie tylko mnie sądząc po książkach wyłożony do sprzedaży za 1 albo 5 zł

Tylko zebrać się muszę w sobie i zacząć robić przegląd co jeszcze chcę, a co oddać mogę :p

jak masz cos do oddania - chetnie przyjme

moja wartosciowa biblioteka utonela w szambie niestety. kiedys pomiedzy przeprowadzkami dalam na przechowanie, powodz przyszla i wszystko poooszlooo. teraz to co mam to proby rekonstrukcji ale co to jest, kropla w morzu do tego co mialam

Też mogę :) Mamy co nieco podwójnego. Nasze biblioteki powstawały przez ileś lat osobno.

Właśnie wróciłam do domu jadąc z Zalesia z oszałamiającą prędkością 30-40 km/godz. w ciężkiej śnieżycy i ślizgając się na zakrętach ;)