pestka56 12.12.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Gosiek, czy dobrze pamiętam, że Ty masz problem z pełnym otwarciem drzwi balkonowych z powodu, że mają łuk? Nie wiem, czy coś zamierzasz z tym zrobić, bo to w końcu drobna niewygoda. Znalazłam rozwiązanie Wnęka okienna jest podcięta skosem do góry i trochę też na boki. Rozszerza się w kierunku pokoju jak trapez i ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Gosia... czy wszystko OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2014 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 dzięki pestka za pamięć u mnie jest tak http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg i już tego nie zmienię Te z Twojego zdjęcia też na pełną szerokość się nie otwierają. Wykonawca podciął glify tyle ile się dało i powiedział, że więcej nie pójdzie. Sprzedawca okien nie uzmysłowił nam tego problemu. Trzeba było zrobić okna prostokątne, a gdybyśmy nadal łuku potrzebowali to samą górę zrobić w łuku http://4.bp.blogspot.com/-gYJgFXc15Nw/Tg8Jdep1PKI/AAAAAAAAIU8/N4spCXou6yI/s1600/embed.php-6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2014 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Gosia... czy wszystko OK? Dzięki Arnika w zasadzie ok, tylko miałam mieć już wolne a tu roboty huk, a jeszcze komputer mi fiksuje i jeszcze jakiś szkodliwe oprogramowanie czy wirus rootkit mi wlazł i nie daje się usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 dzięki pestka za pamięć u mnie jest tak http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg Te z Twojego zdjęcia też na pełną szerokość się nie otwierają. Wykonawca podciął glify tyle ile się dało i powiedział, że więcej nie pójdzie. Sprzedawca okien nie uzmysłowił nam tego problemu. Trzeba było zrobić okna prostokątne, a gdybyśmy nadal łuku potrzebowali to samą górę zrobić w łuku Te z mojego zdjęcia otwierają się do końca. To widać, że jest możliwe. Na tej fotce popatrz jak układa się cień. Tam jest miejsce, żeby otworzyć całkiem. U Ciebie jest ten łuk na górze znacznie mniej wycięty. Porównaj cienie od ramy okiennej. Zrobię eksperyment i zmontuję Twoje okno z tym z ze zdjęcia. Porównamy układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Na brak pracy nie można narzekać w okresie przedświątecznym, tak to już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Wstawiłam Twoje okno (razem z widokiem). Okazuje się, że jest tej samej proporcji co okno z inspiracji. Popatrz o ile wyżej jest zrobiony skos podcięca nad oknem. Boki też mają skosy. W sumie to jak w tubie. Dlatego tamto się otwiera, a Twoje nie. Powinni Wam to zrobić pod sufit. Nic złego by się nie stało, a okno można by otwierać. Naprawdę nie da się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2014 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Na brak pracy nie można narzekać w okresie przedświątecznym, tak to już jest. DPSiu ale u mnie zdecydowanie nie świąteczne przygotowania Wstawiłam Twoje okno (razem z widokiem). Okazuje się, że jest tej samej proporcji co okno z inspiracji. Popatrz o ile wyżej jest zrobiony skos podcięca nad oknem. Boki też mają skosy. W sumie to jak w tubie. Dlatego tamto się otwiera, a Twoje nie. Powinni Wam to zrobić pod sufit. Nic złego by się nie stało, a okno można by otwierać. Naprawdę nie da się poprawić [ATTACH=CONFIG]293842[/ATTACH] pestka ależ czary mary uprawiasz jeszcze żebym tyle światła co na Twoim zdjęciu, nad tym oknem miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Tyle nie masz , ale prawie. Popatrz Ja bym spróbowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2014 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Na razie na pewno nie będę z tym oknem walczyć... i tak mało go otwieram, a jeśli do dołem blokuję by na górze nie robić odcisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 u nas tez w okresie przedswiatecznym w robocie siwy dym i skrzypce, zamykanie budzetow w wielu firmach, wydawanie ostatniej kasy, przetargi - wczoraj juz nie wiedzialam jak sie nazywam. i jeszcze najblizszy tydzien mam taki a potem dwa tygodnie urlopuje sie az do 7 stycznia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.12.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 To współczuwam TARciu. Ty mogłaś się tego spodziewać, ja spodziewałam się zupełnie czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Masz albo lepsze obserwacje, albo więcej różnych ptaków EH, też tak chcę. Wróblowatymi się nie martw. U nas są w sporym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 a u nas cos dziwnie ptakow nie ma ostatnio, a wystawione ziarno w karmniku, wszedzie wisza kule smalec z ziarnem i nie ubywa. to niedobrze tyle sikorek mielismy zawsze a tu nikt teraz nie zaglada:( przy okazji obchodu ogrodu zauwazylam, ze tulipany mi wylazly wrrrrrr:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.12.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Czyli cieszyć się mogę ptaszkami - to okno kuchenne, więc czasem muszę patrzeć Tulipany u mnie chyba cicho siedzą, za to szafirki i inna drobnica ma docelowe liście znowu kwiatów nie będzie A floks szydlasty jak zakwitł w listopadzie tak kwitnie trzema kwiatkami do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 szafirkami sie nie przejmuje co roku wychodza ale i dwa razy w roku kwitna bezproblemowo ale tulipany?!?!?! jak mroz zetnie to na mur beton nie zakwitna:cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.12.2014 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 W zeszłym roku te szafirki co wylazły zimną porą nie kwitły... a to drugi rok z rzędu Może je wiosną sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.12.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 może je przykryć grubo korą gdy zapowiedzą mróz?u mnie ptaków całe chmary:yes: do słoninki przylatują sikory wszelkich odmian, dzięcioły a nawet sójki:o w litrowym pojemniku po lodach mają ziarno ( ostatnio w Lidlu przecenili na 2.99 za kilogramową paczkę!) wymieszane ze smalcem i olejem a w karmniku mix ziaren i słonecznik a w niedzielę widziałam na tarasie pod daszkiem latające komary i polujące na nie sikory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.12.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 to już wiem skąd u mnie latające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts