Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Gosiek, czy dobrze pamiętam, że Ty masz problem z pełnym otwarciem drzwi balkonowych z powodu, że mają łuk?

Nie wiem, czy coś zamierzasz z tym zrobić, bo to w końcu drobna niewygoda.

Znalazłam rozwiązanie :)

Wnęka okienna jest podcięta skosem do góry i trochę też na boki. Rozszerza się w kierunku pokoju jak trapez i ładnie to wygląda.

Villa Francisci in Todi by Giancarlo Alhadeff.jpg

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki pestka za pamięć :D

u mnie jest tak

http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg

i już tego nie zmienię

Te z Twojego zdjęcia też na pełną szerokość się nie otwierają. Wykonawca podciął glify tyle ile się dało i powiedział, że więcej nie pójdzie. Sprzedawca okien nie uzmysłowił nam tego problemu. Trzeba było zrobić okna prostokątne, a gdybyśmy nadal łuku potrzebowali to samą górę zrobić w łuku

http://4.bp.blogspot.com/-gYJgFXc15Nw/Tg8Jdep1PKI/AAAAAAAAIU8/N4spCXou6yI/s1600/embed.php-6.jpg

dzięki pestka za pamięć :D

u mnie jest tak

http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg

Te z Twojego zdjęcia też na pełną szerokość się nie otwierają. Wykonawca podciął glify tyle ile się dało i powiedział, że więcej nie pójdzie. Sprzedawca okien nie uzmysłowił nam tego problemu. Trzeba było zrobić okna prostokątne, a gdybyśmy nadal łuku potrzebowali to samą górę zrobić w łuku

Te z mojego zdjęcia otwierają się do końca. To widać, że jest możliwe. Na tej fotce popatrz jak układa się cień. Tam jest miejsce, żeby otworzyć całkiem.

U Ciebie jest ten łuk na górze znacznie mniej wycięty. Porównaj cienie od ramy okiennej.

Zrobię eksperyment i zmontuję Twoje okno z tym z ze zdjęcia. Porównamy układ.

Wstawiłam Twoje okno (razem z widokiem). Okazuje się, że jest tej samej proporcji co okno z inspiracji.

Popatrz o ile wyżej jest zrobiony skos podcięca nad oknem. Boki też mają skosy. W sumie to jak w tubie. Dlatego tamto się otwiera, a Twoje nie. Powinni Wam to zrobić pod sufit. Nic złego by się nie stało, a okno można by otwierać.

Naprawdę nie da się poprawić :(

GOSIEK33-Villa-Francisci-in-Todi-by-Giancarlo-Alhadeff.jpg

Na brak pracy nie można narzekać w okresie przedświątecznym, tak to już jest. :yes:

DPSiu ale u mnie zdecydowanie nie świąteczne przygotowania :sick:

Wstawiłam Twoje okno (razem z widokiem). Okazuje się, że jest tej samej proporcji co okno z inspiracji.

Popatrz o ile wyżej jest zrobiony skos podcięca nad oknem. Boki też mają skosy. W sumie to jak w tubie. Dlatego tamto się otwiera, a Twoje nie. Powinni Wam to zrobić pod sufit. Nic złego by się nie stało, a okno można by otwierać.

Naprawdę nie da się poprawić :(

[ATTACH=CONFIG]293842[/ATTACH]

pestka ależ czary mary uprawiasz :lol:

jeszcze żebym tyle światła co na Twoim zdjęciu, nad tym oknem miała :rolleyes:

u nas tez w okresie przedswiatecznym w robocie siwy dym i skrzypce, zamykanie budzetow w wielu firmach, wydawanie ostatniej kasy, przetargi - wczoraj juz nie wiedzialam jak sie nazywam. i jeszcze najblizszy tydzien mam taki a potem dwa tygodnie urlopuje sie az do 7 stycznia:D

a u nas cos dziwnie ptakow nie ma ostatnio, a wystawione ziarno w karmniku, wszedzie wisza kule smalec z ziarnem i nie ubywa. to niedobrze tyle sikorek mielismy zawsze a tu nikt teraz nie zaglada:(

przy okazji obchodu ogrodu zauwazylam, ze tulipany mi wylazly wrrrrrr:mad:

Czyli cieszyć się mogę ptaszkami - to okno kuchenne, więc czasem muszę patrzeć ;)

Tulipany u mnie chyba cicho siedzą, za to szafirki i inna drobnica ma docelowe liście :sick: znowu kwiatów nie będzie

A floks szydlasty jak zakwitł w listopadzie tak kwitnie trzema kwiatkami do tej pory :cool:

może je przykryć grubo korą gdy zapowiedzą mróz?

u mnie ptaków całe chmary:yes: do słoninki przylatują sikory wszelkich odmian, dzięcioły a nawet sójki:o w litrowym pojemniku po lodach mają ziarno ( ostatnio w Lidlu przecenili na 2.99 za kilogramową paczkę!) wymieszane ze smalcem i olejem a w karmniku mix ziaren i słonecznik

a w niedzielę widziałam na tarasie pod daszkiem latające komary i polujące na nie sikory:D