Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za to dzisiaj jakoś sił i ochoty nabrałam. Pogoda w sam raz na roboty ziemne - nie za gorąco, prawie bez słońca, co jakiś czas kapuśniaczek (to tak by chwilę odpocząć).

Nie mogę wyjść z podziwu, że udało mi się posadzić tyle krzewów :eek:

jeśli wszystko będzie dobrze rosło, to za rok już prawie trawy nie będę miała do koszenia... na tym kawałku ;)

powywalało mi zdjęcia, wstawię więc jedno

dzialka%252520%25252026.04.2015%252520100.jpg

Edytowane przez Gosiek33

no, Gosiu, zrobiłaś kawał roboty jak na niedzielę:rolleyes:

muszę się zapomóc brunnery bo bardzo mi się Twoja podoba, długo ona kwitnie? sasanki miałam 2 lata i wszystkie mi zginęły:( za to pęcherznic mam mnóstwo, nie dość że przyjmują się prawie wszystkie wetknięte patyki po cięciu to jeszcze same się rozsiewają:D na jednej czerwonej kiedyś wyrosła zielona gałązka i z niej mam już wyhodowane 4 spore krzaczki:yes: nie widziałam w sprzedaży zielonych, same żółte i czerwone

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Gosiaczku, dawno mnie nie było na forum :hug:

Co to jest z tą brunnerą? Widzę ją za każdym razem kiedy jestem w jakimś sklepie ogrodniczym, biorę do ręki i.... odstawiam... U Ciebie wygląda przecudnie, rośnie na słońcu, czy ma półcień? Lubisz ją? Polecasz? Niestety teraz ja nie widzę niektórych zdjęć i nie wiem jakie krzaczki nawsadzałaś, ale kocham krzewy, krzaczki i krzewinki, więc na pewno jest ślicznie.

Amelia, pęcherznice są jeszcze przecież rude :p Odmiana Diabolo d'or. Przyrosty młode pomarańczowo-marchewkowe, potem rudzieją. To moja obecna faworytka. Dlaczego ja nie rozmnożyłam żadnej???? Dokupuję jak głupia. A patyki wtykasz do ukorzenienia o jakiej porze roku?

Edytowane przez Jagna

ja patyki od pecherznic wkladam do ziemi wiosna po cieciu, ostatnio sporo ukorzenilam i oddalam sasiadce na zywoplot, diabolo, dart's goldy i jeszcze inne czerwonaki. widze ze calkiem fajnie jej rosna a nie dawalam zadnego ukorzeniacza, po prostu wetknelam do ziemi i podlewalam, tak samo zrobilam z tamaryszkiem z 1 kupionej sztuki mam obecnie 4 :D