Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR, ciągle zapominam :( Wszystko od Ciebie rośnie świetnie. Tylko J. wykasował mi jedną monardę :( i się pokłóciliśmy. Chciał pomóc, ale on nie odróżnia co chwast ;)

Nie pokazuję, bo przesadzam, rozsadzam i w ogóle.

Glicynie vel Wisterie polecam :) Poza pracąz trzymaniem jej w ryzach, naprwdę zero problemów. Na dodatek moje powtarzają kwitnienie pod koniec sierpnia, choć już nie tak mocno, ale paręnaście zwisów kwiatowych jest :)

Zastanawiam się nad zakupem sadzonek traw ozdobnych tutaj http://www.gerbera.com.pl/

Są różne ograniczenia, ale może to dobry pomysł. Potrzebuję dużo niskich traw. Co sądzicie Dziewczyny ?

Pestka, jakiej odmiany jest Twój śliczny tamaryszek? Bo ja kupiłam po prostu jako tamaryszek i dopiero potem doczytałam, że są różne. Mój zakwitł jakieś dwa tygodnie temu, może krócej, więc obstawiam, że to francuski, ale nie jestem pewna. Teraz jakiś taki blady się zrobił, nie jest tak intensywnie różowy jak na początku kwitnienia, a szkoda.

Jagna, mam ten sam problem – nie wiem czy on jest drobnokwiatowy czy francuski. Zwyczajnie nie wpadłam na to, żeby zapisać :(

Kwitnie od tygodnia, ale jeszcze nie zmienia koloru.

http://www.zszp.pl/?id=203&ltr=&adv=0&rodd=&grp=1&sco=tamarix&lang=1

Może doczytasz się coś ciekawego i odkryjesz, który to ten Twój

Edytowane przez pestka56

Jagna, mam ten sam problem – nie wiem czy on jest drobnokwiatowy czy francuski. Zwyczajnie nie wpadłam na to, żeby zapisać :(

Kwitnie od tygodnia, ale jeszcze nie zmienia koloru.

http://www.zszp.pl/?id=203&ltr=&adv=0&rodd=&grp=1&sco=tamarix&lang=1

Może doczytasz się coś ciekawego i odkryjesz, który to ten Twój

Czytałam to dzisięć razy i dalej nie wiem. Pędy ma ciemne w obu przypadkach, więc pozostaje czekać i zobaczyć jak długo będzie kwitł, bo francuski, z tego co piszą może powtórzyć kwitnienie. I dlatego mam ogromną nadzieję, że to francuski :(

Chciałem tylko dodać,że z tym wrotyczem to coś nieprawda albo moje mrówki bardziej zdeterminowane jakieś (w sumie... fakt, leśne mrówy, byle co ich nie rusza), bo spokojnie sobie urzędują między wrotyczami, nic im on nie przeszkadza.

Natomiast jesli ktoś lubi zajęcia ogrodowe, pielenie chwastów i ogólnie stałe zajęcia w ogródku przez cały sezon - o, wtedy wrotycza mogę polecić serdecznie. Dzień za późno ten post piszę, bo zaledwie wczoraj wywiozłem "na kompost" pełną taczkę tego cholerstwa, ale najdalej za miesiąc będzie możliwa kolejna dostawa, więc jeśli ktoś chce - słać wiadomości na priv, wyślę w dowolnej formie ;)

wrotycz już kwitnie? u mnie pełno nawłoci :bash:

Za to dziś nakupiłam iglaków :)

TAR pozazdrościłam Ci abies acroconka kupiłam takiego z szyszką na czubku :cool:

na liście też białobok

jodła balsamiczna nana

jodła koreańska Brillant (to takie maleństwo)

choina kanadyjska Jeddeloh

i choina kanadyjska

świerk pospolity 'Nidiformis'

resztę sprawdzę

acroconek calkiem ladny i zgrabny, jodla gorska tez niczego sobie, tez mam jest bardzo ladna i nie przemarzla, balsamika i brillant sa piekne ale przy bezsnieznej, mroznej i wietrznej zimie warto je okryc. i pilnuj acrocona przed przedziorami, mojego jednego ledwo odratowalam.