Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noż kurcze, nie było informacji :( ale co ma być to będzie

a sie trzeba było najpierw zapytać;)

jodłę balsamiczną mam na skarpie przy tarasie od strony północno-zachodniej, mocno wietrznej, nigdy jej nie okrywałam i ma się dobrze:yes:

na zdjęciu jest pod liliami

Obraz 1000.jpg

zdjęcie trochę nieaktualne bo teraz tak mi zarosło że wstyd pokazać:oops: ale kiedyś wypielę...

wyleciały obie róże pienne mimo okrywania:(

Gosiu z żółtymi przyrostami od Białoboka ładniejszy jest Jan Byczkowski, ma większe przyrosty, igły bardziej zielone, młode przyrosty bardziej żółte, a co najważniejsze - regularny pokrój i szybszy wzrost:yes: mam obydwa więc wiem co mówię:cool:

znalazłam w archiwum wyraźniejsze zdjęcie jodełki

Obraz 221.jpg

Edytowane przez Amelia 2

Narobiłyście mi apetytu na tego Byczkowskiego :) Problem w tym, że ja bym kupiła większego i nawet żeby mi fachowiec go posadził. Jestem skłonna wydać kasę, bo chę mieć jedną choinkowatą przed domem. Taką świąteczną. No i nie mogę znaleźć :(

Amelia moje tez rosly 2-4 lata wlasnie wczoraj wyrzucilam kolejna :( zostala mi tylko jedna ladnie zaslonieta, a coz to u twojej balsamiki taka brazowa galazka, ratuj szybko co by dalej nie poszlo, jedna moja tez tak zaczela i zle skonczyla, nie wiem za chiny ludowe co moglo byc przyczyna, ten sam problem mialam z koreanka

Byczkowski... a czytałam tylko u Was o Białoboku. Zresztą to i tak była potrzeba chwili. Pojechałam przez szkółkę w Żabieńcu i wybierałam co mi się podobało a w pamięci miałam :oops: :mad:

A i tak bardzo podoba mi się choina kanadyjska ;) ona ma taki zwisły pokrój jak tawułka

Amelia moje tez rosly 2-4 lata wlasnie wczoraj wyrzucilam kolejna :( zostala mi tylko jedna ladnie zaslonieta, a coz to u twojej balsamiki taka brazowa galazka, ratuj szybko co by dalej nie poszlo, jedna moja tez tak zaczela i zle skonczyla, nie wiem za chiny ludowe co moglo byc przyczyna, ten sam problem mialam z koreanka

ale jesteś spostrzegawcza! a nie zauważyłaś że zdjęcie jest z 2011r:P

nie zwróciłam uwagi na tę gałązkę, ale jodełka nadal żyje. Opielę i cyknę fotkę żeby porównać ile urosła.

ale jesteś spostrzegawcza! a nie zauważyłaś że zdjęcie jest z 2011r:P

nie zwróciłam uwagi na tę gałązkę, ale jodełka nadal żyje. Opielę i cyknę fotkę żeby porównać ile urosła.

na daty nie patrze np. ja mam nieustawiona date i zdjecia datowane bardzo roznie ale nigdy to nie jest wlasciwa data :D

ale chetnie obacze jak teraz wyglada, na pewno jest ladna, bo to piekne krzaki.

Właśnie rozpakowałam dostawę pozostałych róż z Rosawik. Przyjechały brakujące Novalis (lawendowe) i Solero (żółte). Wczoraj dostałam maila, że pakują, a dziś UPS już dostarczył :)

Chyba sfotografuję otwarte paczki, bo mnie zamurowało jak elegancko.

Koniecznie muszę jakiegoś zgrabnego świerka znaleźć. Mieszacie mi w głowie tymi cudakami.

piękny jest świerk kaukaski odmiana Aurea, miałam w poprzednim domu ale był za duży żeby go przesadzić:( wczoraj go podziwiałam, ma ciemnozielone krótkie igły, intensywnie żółte przyrosty i mnóstwo krótkich fioletowych szyszeczek:rolleyes: muszę go odwiedzić z aparatem...

Miałam takiego w ręku, oglądałam i z westchnieniem odstawiłam - rośnie olbrzymi, a na takiego wielkiego miejsca nie mam :(

Właśnie rozpakowałam dostawę pozostałych róż z Rosawik. Przyjechały brakujące Novalis (lawendowe) i Solero (żółte). Wczoraj dostałam maila, że pakują, a dziś UPS już dostarczył :)

Chyba sfotografuję otwarte paczki, bo mnie zamurowało jak elegancko.

Koniecznie muszę jakiegoś zgrabnego świerka znaleźć. Mieszacie mi w głowie tymi cudakami.

czekam na foty :yes:

a u Ciebie w #6754 pokazałam Jana Byczkowskiego......

faktycznie zupełnie umknęło mi, że to cudo to nie białobok

Sadzenie jutro świtem bladym. Na razie rozpakowałam i napoiłam.

Mam razem ponad 30 krzewów do posadzenia.

Przyjechały tak opakowane, że oko mi zbielało. Każda w osobnej paczce i tak wewnątrz zabezpieczona, że można by było nimi rzucać i nic by się nie stało.

2015_06-03czerwiec-IMG_1955w.jpg2015_06-03czerwiec-IMG_1954w.jpg2015_06-03czerwiec-IMG_1951w.jpg

Te żółte cytrynki to Solero. Novalisy mają pączki.

Raphsody in Blue :) w pąkach, a jedna zakwitła.

2015_06-03czerwiec-IMG_1949w.jpg

W RosaĆwiku można zamówić wszystko co Kordes ma w swojej ofercie http://www.kordes-rosen.com/