Gosiek33 03.06.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 To dlatego te Balsamika i Brillant takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.06.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Noż kurcze, nie było informacji ale co ma być to będzie a sie trzeba było najpierw zapytać jodłę balsamiczną mam na skarpie przy tarasie od strony północno-zachodniej, mocno wietrznej, nigdy jej nie okrywałam i ma się dobrze:yes: na zdjęciu jest pod liliami zdjęcie trochę nieaktualne bo teraz tak mi zarosło że wstyd pokazać ale kiedyś wypielę... wyleciały obie róże pienne mimo okrywania:( Gosiu z żółtymi przyrostami od Białoboka ładniejszy jest Jan Byczkowski, ma większe przyrosty, igły bardziej zielone, młode przyrosty bardziej żółte, a co najważniejsze - regularny pokrój i szybszy wzrost:yes: mam obydwa więc wiem co mówię znalazłam w archiwum wyraźniejsze zdjęcie jodełki Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Narobiłyście mi apetytu na tego Byczkowskiego Problem w tym, że ja bym kupiła większego i nawet żeby mi fachowiec go posadził. Jestem skłonna wydać kasę, bo chę mieć jedną choinkowatą przed domem. Taką świąteczną. No i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Amelia moje tez rosly 2-4 lata wlasnie wczoraj wyrzucilam kolejna zostala mi tylko jedna ladnie zaslonieta, a coz to u twojej balsamiki taka brazowa galazka, ratuj szybko co by dalej nie poszlo, jedna moja tez tak zaczela i zle skonczyla, nie wiem za chiny ludowe co moglo byc przyczyna, ten sam problem mialam z koreanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Byczkowski... a czytałam tylko u Was o Białoboku. Zresztą to i tak była potrzeba chwili. Pojechałam przez szkółkę w Żabieńcu i wybierałam co mi się podobało a w pamięci miałam A i tak bardzo podoba mi się choina kanadyjska ona ma taki zwisły pokrój jak tawułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 no to dorzuc jeszcze Maigold sliczniutkiego swierka z cytrynowymi przyrostami. mnie osobiscie bialobok bardziej sie podoba, przyrosty sa badziej biale/smietankowe niz zolte jak w byczkowskim. i jest bardziej niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.06.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Amelia moje tez rosly 2-4 lata wlasnie wczoraj wyrzucilam kolejna zostala mi tylko jedna ladnie zaslonieta, a coz to u twojej balsamiki taka brazowa galazka, ratuj szybko co by dalej nie poszlo, jedna moja tez tak zaczela i zle skonczyla, nie wiem za chiny ludowe co moglo byc przyczyna, ten sam problem mialam z koreanka ale jesteś spostrzegawcza! a nie zauważyłaś że zdjęcie jest z 2011r:P nie zwróciłam uwagi na tę gałązkę, ale jodełka nadal żyje. Opielę i cyknę fotkę żeby porównać ile urosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.06.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 piękny jest świerk kaukaski odmiana Aurea, miałam w poprzednim domu ale był za duży żeby go przesadzić wczoraj go podziwiałam, ma ciemnozielone krótkie igły, intensywnie żółte przyrosty i mnóstwo krótkich fioletowych szyszeczek:rolleyes: muszę go odwiedzić z aparatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 ale jesteś spostrzegawcza! a nie zauważyłaś że zdjęcie jest z 2011r:P nie zwróciłam uwagi na tę gałązkę, ale jodełka nadal żyje. Opielę i cyknę fotkę żeby porównać ile urosła. na daty nie patrze np. ja mam nieustawiona date i zdjecia datowane bardzo roznie ale nigdy to nie jest wlasciwa data ale chetnie obacze jak teraz wyglada, na pewno jest ladna, bo to piekne krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Właśnie rozpakowałam dostawę pozostałych róż z Rosawik. Przyjechały brakujące Novalis (lawendowe) i Solero (żółte). Wczoraj dostałam maila, że pakują, a dziś UPS już dostarczył Chyba sfotografuję otwarte paczki, bo mnie zamurowało jak elegancko. Koniecznie muszę jakiegoś zgrabnego świerka znaleźć. Mieszacie mi w głowie tymi cudakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.06.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Koniecznie muszę jakiegoś zgrabnego świerka znaleźć. Mieszacie mi w głowie tymi cudakami. zaraz cudakami, tylko przez 3-4 tygodnie, potem normalnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Byczkowski... a czytałam tylko u Was o Białoboku. a u Ciebie w #6754 pokazałam Jana Byczkowskiego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Kiedy lubię takie cudaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 my też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2015 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 piękny jest świerk kaukaski odmiana Aurea, miałam w poprzednim domu ale był za duży żeby go przesadzić wczoraj go podziwiałam, ma ciemnozielone krótkie igły, intensywnie żółte przyrosty i mnóstwo krótkich fioletowych szyszeczek:rolleyes: muszę go odwiedzić z aparatem... Miałam takiego w ręku, oglądałam i z westchnieniem odstawiłam - rośnie olbrzymi, a na takiego wielkiego miejsca nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2015 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Właśnie rozpakowałam dostawę pozostałych róż z Rosawik. Przyjechały brakujące Novalis (lawendowe) i Solero (żółte). Wczoraj dostałam maila, że pakują, a dziś UPS już dostarczył Chyba sfotografuję otwarte paczki, bo mnie zamurowało jak elegancko. Koniecznie muszę jakiegoś zgrabnego świerka znaleźć. Mieszacie mi w głowie tymi cudakami. czekam na foty a u Ciebie w #6754 pokazałam Jana Byczkowskiego...... faktycznie zupełnie umknęło mi, że to cudo to nie białobok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Sadzenie jutro świtem bladym. Na razie rozpakowałam i napoiłam. Mam razem ponad 30 krzewów do posadzenia. Przyjechały tak opakowane, że oko mi zbielało. Każda w osobnej paczce i tak wewnątrz zabezpieczona, że można by było nimi rzucać i nic by się nie stało. Te żółte cytrynki to Solero. Novalisy mają pączki. Raphsody in Blue w pąkach, a jedna zakwitła. W RosaĆwiku można zamówić wszystko co Kordes ma w swojej ofercie http://www.kordes-rosen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2015 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 szczęka mi opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Ale, ale ta Rapsody ma w pakiecie mszyce ? Sprawdź czy dobrze widzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 tez mszyce widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts