VTS 23.06.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Gosiek i inne właścicielki pięknych ogrodówpodzielcie się ze mną wiedzą jak katalogujecie, zapisujecie, zapamiętujecie(?) nazwy, odmiany waszych roślin. Przecież jest tego w miarę upływu lat dziesiątki a moze setki. Mój ogród ma trzy lata, stale coś zamawiam, dosadzam i zaczynam sie gubić. Z pewnością ułatwione zadanie mają właściciele ogrodów zaprojektowanych przez profesjonalistów a jak ma sobie radzić amator?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 ja mam katalog w excelu zrobiony z nazwami, rabaty mam wyrysowane i tam oznaczone numerkami rosliny z katalogu excelowskiego. poza tym po paru latach zwyczajnie sie pamieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) aaa i cwicze pamiec co jakis czas przechadzajac sie po ogrodzie i nazywajac po kolei wszystkie rosliny wiem, wiem, ze to fiś Edytowane 23 Czerwca 2015 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 a to moja śliczna Green Twist, najulubiensza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Net mi siada, ci o napiszę, to rozłącz mnie Amelia te ciemne pęcherznice to przesadzane w ubiegłym roku lady in red i jeszcze coś innego Diable d'oro?, wszystkie razem z diabolo pięknie owocują TAR dziękuję, sklep ma fajne ostróżki w ofercie, muszę poczytać Wyjątkowo dużo wody daję w tym roku moim roślinom, stąd pierwsze kwitnienie żylistka, jaśminów i takie dorodne hortensje. moja najnowsza miłość ,Magicial candle, to jest jedna roślina - od rododendrona z lewej - do kamyka na pierwszym planie z prawej Ma całą masę pąków gdy zakwitnie wygląda tak niestety wymaga podpór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 wyglada tak (zdjecie zapozyczone z netu), w domu mam fotke z kwitnienia w ub. sezonie chociaz tu nazwana jest blueberry pie ale to dokladnie ta: http://a400.idata.over-blog.com/3/84/16/03/Vivaces/Delphinium/Delphinium-Highlander-Blueberry-Pie-2.jpg http://a405.idata.over-blog.com/3/84/16/03/Vivaces/Delphinium/Delphinium-Highlander-Blueberry-Pie.jpg przecudnej urody, już teraz wiem czego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 a to moja śliczna Green Twist, najulubiensza przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Gosiek i inne właścicielki pięknych ogrodów podzielcie się ze mną wiedzą jak katalogujecie, zapisujecie, zapamiętujecie(?) nazwy, odmiany waszych roślin. Przecież jest tego w miarę upływu lat dziesiątki a moze setki. Mój ogród ma trzy lata, stale coś zamawiam, dosadzam i zaczynam sie gubić. Z pewnością ułatwione zadanie mają właściciele ogrodów zaprojektowanych przez profesjonalistów a jak ma sobie radzić amator? pozdrawiam zapraszam na pinteresta - tam pozapisywałam sobie różne pomysły na etykiety tu więcej https://www.pinterest.com/marcjannao/ogr%C3%B3d/ widziałam też na ogrodowisku widelczyki jednorazowe powbijane przy roślinkach, z opisem rośliny na trzonku Ogólnie staram się pamiętać, ale cóż, pewnych spraw nie przeskoczę... zdarza mi się zapominać, ale gdy przechodzę obok... roślinka mi się przedstawia i mówi... np. tawlina jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 TAR'ciu a jakie cudne odmiany jeżówek mają w tym sklepie... tylko za kieszeń się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 piszesz o bylinach z olsztyna czy o bylinowym raju? bo i tu i tu maja spory wybor swoje jezówki rownie przecudne mam z olsztynowych bylin - biale, limonowe, wielokolorowe, pierzaste, wieloplatkowe - kolory zarówiaste, różowosci pudrowosci, w tym roku widze ze beda zarabiscie kwitly, bedzie co pokazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 a z tego sklepu mam wszelkie dzwonki, gozdziczki, mydlnice, mikołajki, ktore u mnie rosna i moge go polecic bo rosliny rosna jak szalone http://e-skalniak.pl/ choc tez czesc dzwonkow i gozdzikow bralam z olsztyna:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 piszę o tym sklepie bylinowy raj.... tyle, że co zaglądam w wybraną roślinę to już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 no nie ma ale w kwietniu jeszcze byly, wiem bo sama sie zastanawialam , firma wyglada na porzadna, proponuje przypilnowac wiosna lub jesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 apropos etykietek i nazw u mnie pozostaje jedynie pamiec i to co mam w kompie, moje białe paszczaki zawsze uwazaja, ze mam za duze nieporzadki wyciagna kazda etykiete, kazdy patyczek czy nawet te plastikowe białe tabliczki, umecza sie we dwojke ale wyciagna. poza tym to tak nieszczegolnie ladnie wyglada. zawsze mam problem z fotografowaniem drzewek, ktore sa przypalikowane i osznurkowane - niby wlasciwie, niby estetycznie ale nie podoba mi sie to wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 no tak zapomniałam o białasach moje takich siupów nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2015 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jeśli nie upoluję w stacjonarnym to będę pilnować na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.06.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 TAR też zniknęły u mnie powiadomienia od Ciebie. Od Gosiek są. Ależ u Was pięknie, Dziewczyny. Ja dopiero dorastam do sadzenia kolorowo kwitnących bylin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Pestka, kolorowo u mnie tylko fragmentami, teraz walczę z rabatą wyniesioną - może taką pseudo rabatą. W oczekiwaniu na rozprowadzenie wody dłubię w jednym miejscu i jadę rabatą zamiast wzdłuż, to do przodu ogrodu. Totalnie się pogubiłam, część roślin powsadzałam, nad resztą dumam poradzicie coś dziewczyny? to widok z balkonu - na początku miesiąca tak wyglądało - zaczątek tej rabaty to ta kupka ziemi pod wierzbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2015 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Najpierw wybrałam ubiegłoroczny kompost z dołu potem usypywałam z tego górkę a na wierzch sypałam ziemię z boku to wygląda tak Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2015 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 w końcu posadziłam trochę roślin efekt żałosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts