Amelia 2 24.06.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Gosiu nie od razu Kraków czy coś tam innego zbudowano;) za rok, jak sie wszystko rozrośnie będziesz podziwiać chociaż już masz piękny widok z balkonu:rolleyes: jaka przestrzeń! jak długo masz tę hortensję magical candle? na jaką wysokość ją tniesz? ja wiosną kupiłam 2 magical moolighty ale malutkie jeszcze, mają po 5 gałązek:( a kwiatów jeszcze ani widu ani słychu... do podpierania ciężkich gałęzi zamówię u znajomego dłubaka coś na kształt komunistycznego stojaka na sztandary, mam jeden oryginalny a drugi zrobiony na jego wzór i elegancko podpierają różę parkowe:yes: potrzebuję jeszcze "tylko" 9 ( na razie) dla hortensji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Gosiu, nie narzekaj. Posadziłaś, a teraz roślinki muszą się rozrosnąć. Sama wiesz, że to szybko pójdzie. U mnie to samo na różanej rabacie. Krzewów od metra, a goło. Kwiatek tu i ówdzie. Też myślałam, głupio, że efekt zobaczę od razu, a one przecież muszą się ukorzenić, zaaklimatyzować i dopiero będzie pięknie. Za rok Fajna górka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 juz wszystko zostalo napisane, rozrosnie sie nie wiem dlaczego nie dostajecie powiadomien:rolleyes: moze przez to ze mam teraz dwa konta guglowskie zsynchronizowane kompowe i tabletowe, nie wiem. w kazdym razie foty nowe jakies sa a od Gosi tez mimo subskrypcji powiadomien nie dostaje. troche do bani ten gugel zalozylam sobie printeresta - porazka, usuwam w podskokach, nie lezy mi calkowicie, caly czas tez nie moge sie przekonac do photobucket'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 nakupiłam dziś znowu w Żabieńcu - trawy, trawki, dzwonków od jasnej anielki, i moje ukochane tawułki... potem obfocę i opiszę Pocieszajcie mnie ale ta rabata mnie wkurza na maksa, tym bardziej, że własnym potem okupiona TAR nie zwiewaj z pinteresta, jest genialny do zapisywania wybranych przez Ciebie zdjęć dawaj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 kobieto kochana nie wiem jak to sie "je". zalogowalam sie, bo chcialam cos zobaczyc waznego a inaczej nie mozna bylo, nawet hasla nie pamietam:rolleyes: poza tym zrazenie nastapilo, bo to taki troche inny szajsbuk, nie podoba mi sie ani troche:no: lepiej pokazuj zdobycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 co do górki, zrobilabym ja troche inaczej, nie tak rowno, troche dołków troche wzniesien, bardziej jak fala albo tarasami i podosadzalabym tez soliterowe wyzsze roslinki np. cos szczepionego na pniu, bede mojego skalniaka wyspe przearanzowywac to obfoce krok po kroku. moze dodałabys jakies kamienie/pienki, trawki fontannowe i efekt bedzie juz inny. baze masz bardzo fajna, moze troszke wystarczy podopieszczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 kobieto kochana nie wiem jak to sie "je". zalogowalam sie, bo chcialam cos zobaczyc waznego a inaczej nie mozna bylo, nawet hasla nie pamietam:rolleyes: poza tym zrazenie nastapilo, bo to taki troche inny szajsbuk, nie podoba mi sie ani troche:no: lepiej pokazuj zdobycze no nie wiem.... Możesz sobie ustawić oglądanie pinów przez ogól albo tylko dla siebie... ja przez pestkę tam wlazłam, dodałam też sobie pinteresta i mam prawie zawsze ikonkę. Mogę więc sobie większość zdjęć które mi się podobają kliknąć i od razu do swojego albumu dodać zdobycze muszę obfocić i opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) co do górki, zrobilabym ja troche inaczej, nie tak rowno, troche dołków troche wzniesien, bardziej jak fala albo tarasami i podosadzalabym tez soliterowe wyzsze roslinki np. cos szczepionego na pniu, bede mojego skalniaka wyspe przearanzowywac to obfoce krok po kroku. moze dodałabys jakies kamienie/pienki, trawki fontannowe i efekt bedzie juz inny. baze masz bardzo fajna, moze troszke wystarczy podopieszczac Tam nie jest równo właśnie kombinuję co z kupionych iglaków wy tam pasowało. Na razie na serio rośnie świecznica (na samym środku) i hortensje docelowa wys do 150 cm, jedna kępka prosa rózgowatego 'Rotstrahlbusch' - dokupiłam dziś dwie sztuki kupiłam: miskant chiński 'Kleine Fontäne' tawuła van Houtte'a 'Gold Fountain' tawuła japońska 'Golden Princess' - to ich starsza koleżanka tawuła japońska 'Japanese Dwarf' - niziutkie różowe cudo brzęczące stadami owadów dzwonki tam się nie nadadzą raczej bo wolą suche miejsce, posadzę je pod domem, ale skoro TAR z doświadczenia pisze, że nie lubią za sucho to znajdę im inne miejsce pokarało mnie - kupiłam 3 szt trzcinnika piaskowego - pan twierdził, że kępowa a tu czytam, że ekspansywna i przez rozłogi się rozłazi chyba, że pan prawdę powiadał pestka nie chcesz może na swoje hektary trzech ślicznych trawek Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) moj trzcinnik wlasnie jest kępowy, pieknie sie prezentuje ale doczytałam ja mam ostrokiwatowy overdam, za to mozgi sa strasznie upierdliwe i rozlazące, trzymam tylko dla psow bo lubia je ciamać Edytowane 25 Czerwca 2015 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 patrzac po moich dzwonkach to wola raczej wilgoc niz susze ale glebe przepuszczalna, woda stac nie powinna, ladnie rosna w polcieniu choc i na sloncu daja rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 odpisalam Ci na picasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 moj trzcinnik wlasnie jest kępowy, pieknie sie prezentuje ale doczytałam ja mam ostrokiwatowy overdam, za to mozgi sa strasznie upierdliwe i rozlazące, trzymam tylko dla psow bo lubia je ciamać to mam nadzieję,m że jednak ten też jest kępowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 patrzac po moich dzwonkach to wola raczej wilgoc niz susze ale glebe przepuszczalna, woda stac nie powinna, ladnie rosna w polcieniu choc i na sloncu daja rade. idąc tym tropem półcień powinien im odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2015 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 odpisalam Ci na picasie odpowiedziałam, a i tak zajrzyj do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Gosiu, faktycznie teraz masz fajną górkę, ale pewnie za rok będzie już prawie taki efekt na którym Ci zależy... Podglądam Twoje roślinki a wracając z pracy , po drodze trafiam na jakieś wyprzedaże i próbuję znaleźć takie interesujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2015 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 u siebie też zadam pytanie Amelio - zaczynam być na etapie wyboru - stacja uzdatniania wody - jaki model wybierasz i dlaczego ten? Weszłam na Bartyckiej do pawilonu z filtrami by dowiedzieć się czegoś z pierwszej ręki. Dowiedziałam się, że zacząć trzeba od badania wody by wiedzieć jakie urządzenie dobrać. Badanie za 140 PLN Za to urządzenie poniżej 300 zł i co roku niecałe 200 za wymienny środek (opcja bez soli) Przy cenie o której piszesz - 2500 to duża różnica. A ja zielona jak szczypiorek na wiosnę. Zero wiedzy w temacie. Wiem tylko o osadzającym się kamieniu na kranach i w sedesach, garnki po gotowaniu wody mają białą obwódkę i bez ostrej ściereczki ani rusz nie daje się doczyścić. Woda z wodociągu, badana, ,trzymająca normy wszelakie' czy możesz mi wytłumaczyć jak krowie na rowie co powinnam wybrać? ps przeleciiałam wątki na FM ale i tak nie potrafię odnieść tego do swojej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.07.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 z czego jest ten bezsolny wymienny środek, który ma zmiękczyć wodę? do zmywarek dodaje się specjalną sól, do pralek też kostki zmiękczające ale wkład wymieniany raz w roku:o? nie słyszałam o takim wynalazku.... wiesz coś dokładniej na czym to polega? dali Ci jakąś ulotkę?te które mi polecano stacje uzdatniania wody dobiera się wg ilości zużywanej wody w domu a nie wg twardości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2015 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 już przenoszę się tu dyskusją niestety nie zapisałam sobie modelu, który pani prezentowała - jest to być może Big-Blue - w każdym razie niebieski był na oko to taki albo podobny http://hydrolife.pl/pl/p/FH10B1-B-WB-10-narurowy-zestaw-filtrujacy-typu-Big-Blue-z-mosieznym-przylaczem-1%2C-komplet-zawiera-10-korpus-BB%2C-plyke-wraz-z-wkretami%2C-klucz%2C-cisnieniomierz-oraz-akcesora-PROMOCJA-BAKTERIOSTATYCZNY-DYSK-CENTRUJACY-GRATIS/339 Pani z oczyszczalni ścieków w Konstancinie instruowała mnie, że całkowite oczyszczanie wody wyjaławia wodę i nie jest on najzdrowsza do picia Warszawska woda ma dość paskudny smak, natomiast u mnie głębinowy odwiert, woda monitorowana, smaczna... gdyby nie ten osad na bateriach i w sedesach.... o pralce nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 ciąg dalszy O czytajcie a znajdziecie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228110-Filtry-%28korpusy%29-Big-Blue-problematyczny-dobor-prosze-o-pomoc z tej dyskusji teoretycznie wyszło mi, że wystarczy taki korpus#14 tyle, że przydało by się faktycznie badanie wody by mieć pewność co powoduje osady na kranach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2015 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) z czego jest ten bezsolny wymienny środek, który ma zmiękczyć wodę? do zmywarek dodaje się specjalną sól, do pralek też kostki zmiękczające ale wkład wymieniany raz w roku:o? nie słyszałam o takim wynalazku.... wiesz coś dokładniej na czym to polega? dali Ci jakąś ulotkę? te które mi polecano stacje uzdatniania wody dobiera się wg ilości zużywanej wody w domu a nie wg twardości nie powiedziano mi nic więcej, trzeba zacząć od badania wody tylko zapamiętałam, że jednorazowe duże (cokolwiek to znaczy) zużycie wody może skutkować spadkiem ciśnienia a tu tekst mniej więcej taki jaki mi pani z oczyszczalni przedstawiła – Stosowanie filtrów również nie zapewni nam czystszej wody, gdyż biologicznie i fizykochemicznie jest już ona bezpieczna, filtr ogranicza jednak ilość niektórych pierwiastków w wodzie, w tym wapnia i magnezu. Taką wodę stosować można do gotowania herbaty czy kawy, gdyż w czajniku nie będzie się osadzał kamień, jednak nie należy jej pić zamiast zwykłej wody; właśnie z tego względu, że pozbawiona jest ona wielu pierwiastków, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a które to właśnie woda dostarcza w znacznym stopniu – podkreśla dietetyk. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts