Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

podaje dalej linka do świetnych, prostych i tanich poidełek dla ptaków

https://zojalitwin.wordpress.com/

w temacie poidełek ostrzegam - mam dużą glinianą podstawkę o niskich, prostych brzegach, stała z wodą dla ptaków, choć poił się w niej głównie mój pies.

Najpierw raz, po kilku dniach drugi raz znalazłam w poidełku kilka, kilkanaście utopionych pszczół :eek:

Poidełko zlikwidowałam, a na jakimś forum pszczelarskim doczytałam, że obciążone pyłkiem pszczoły topią się we wszelkiego rodzaju stawach, oczkach wodnych. To pszczelarz powinien zadbać o odpowiednie pojenie swoich podopiecznych - woda z ziołami w wiadrze z rozsypaną na powierzchni słomą - przynajmniej tak to zrozumiałam :rolleyes:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w temacie poidełek ostrzegam - mam dużą glinianą podstawkę o niskich, prostych brzegach, stała z wodą dla ptaków, choć poił się w niej głównie mój pies.

Najpierw raz, po kilku dniach drugi raz znalazłam w poidełku kilka, kilkanaście utopionych pszczół :eek:

Poidełko zlikwidowałam, a na jakimś forum pszczelarskim doczytałam, że obciążone pyłkiem pszczoły topią się we wszelkiego rodzaju stawach, oczkach wodnych. To pszczelarz powinien zadbać o odpowiednie pojenie swoich podopiecznych - woda z ziołami w wiadrze z rozsypaną na powierzchni słomą - przynajmniej tak to zrozumiałam :rolleyes:

ja wystawiam kilka podstawek do kwiatow, sa na tyle plytkie, ze pszczoly sie nie topia a na tyle glebokie, ze ptak sie napije i czasem wykapie :D niestety bialasy rowniez z tego pija jak im sie nie chce do michy pobiec w trakcie zabawy:bash:

Odpoczywałam po marszach w upale po Barcelonie. Chyba ciągle jednak tam byłam i stąd to niespanie :) 4,5 dnia wspaniałe, ale nogi od stawów biodrowych po końce palców wykończyłam. Dopiero dziś mi odpuściło, a i to stara kontuzja Achillesa ciągle pobolewa.

• 2 weeks później...