TAR 09.10.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 a czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Część machnęłam osmo, to co narażone na deszcz i słoną wodę. To co pod dachem z oszczędności vidaronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 chodzilo mi o sprzet mozesz tez bejce (nie lakier) bezbarwna zastosowac, chociaz jak juz olej polozylas to musisz olejowac zawsze? i wez mi wytłumacz skad u ciebie słona woda? o kwasnych deszczach slyszalam ale slone:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Zasadniczo olej penetruje głębiej niż bejca, czy impregnat, nakłada się go pędzlem lub miękką szmatką dość mocno wcierając (zabawa głupiego). W ogóle jakoś olej do mnie przemawia, bo jest naturalny Słona woda z basenu, taaaak mój pan mąż wymyślił sobie klimat śródziemnomorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Olejować mopem możesz, tylko takim płaskim. Albo rolkką na długim kiju. Ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Musiałby być bardzo włochaty próbowałam, ale w ryfle nie wchodził jak bardzo mocno nie docisnęłam, dokładniej wyszło, ściereczką bawełnianą i miękkim pędzlem. Zdradzisz nazwę tego specyfiku, co raz na pięciolatkę się używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 MAlka mloda jestes i zdrowa to sie mecz z olejem, jesli dojedzie do tego ze bede miec basen a przy nim taras to zafunduje sobie solniowanie (nie wiem jak to nazwac) desek do gladkosci i szarosci, widzialam takie tarasy we wloszech - boskie zobacz jak wyglad pien drzewa wyrzucony przez morze - zadne bejce ni oleje nie potrzebne. A Pan Twoj Maż ma fantazje - ulanska:rotfl:rozumiem, że postawil tez prysznic na ogrodku ze slodka woda na splukanko:cool: normalnie lubie go jak nie wiem sprezentuj mu ten przeciwprad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Proszę bardzo, to ten jako pierwsza warstwa http://www.dekspol.pl/potector_prod1.htmlPotem maluleje się tym jako wykończenie http://www.dekspol.pl/protector_prod7.html Inne firmy też mają podobne, np. Altax ma coś takiego http://www.altax.pl/produkty/altax-woskowy-lakierobejca-elewacyjna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Prysznic jest odkąd jest basen Zasalacz wody był specjalnie dla mnie, bo ja nie dzierżę chloru w wodzie, a glony są fuuujjj. O przeciwprącie cicho szaaaa bo on ostatnio podczytuje Ciągle zapominam, ze ja taka zdrowa i młoda dobrze,że Ty mi o tym przypominasz:D A co do ułańskiej fantazji i "moczonego" drewna, to wymyślił, że jak już zetnie mojego dęba to go na 50 lat do stawu wrzuci. On serio myśli, że jeszcze 50 lat pożyjemy Dzięki Pestka spróbuję ten pierwszy , bo altaxu używałam do mojej ścianki i te obiecywane długie lata to niestety tylko w reklamach Edytowane 9 Października 2015 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 dobra dobra, Ty a jak on wrzuci juz ten dab do jeziora to jezioro tez posoli? nie lepiej w jakiejs sieci do morza, szybciej bedzie i chociaz skorzysta ja to bym chciala kupic jakies dechy z wraku drewnianego ale one musza byc cholernie droge zapewne i skad ja taki wrak wezme:rolleyes: z ta sola mnie zainteresowalas, bo z moja astma tez chlor niewskazany, pisz mi tu szybko co za ustrojstwo macie. I do jasnej anielki niech ktos mi pomoze wybrac normalny tytul do dziennika, same glupoty moja glowa wymysla, w tej sytuacji nigdy go nie powstane. no i oczywiscie jestes piekna, mloda i zdrowa - mialas watpy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Ostatnio w rzeczywistości alternatywnej, doszłyśmy do wniosku (ze średnio starymi ryjami z fm), że teraz te nowe dzienniki maja jakieś takie wyrafinowane tytuły, że nie wiesz czy przed wejściem buty zdjąć, czy burkę założyć Ustrojstwo do basenu raz nam wybuchło myślałam ,że mi mina z II wojny światowej w ogródku pierdyknęła. Takie coś to jest gdzie wsypujesz sól taką do filtrów do wody (choć mój pan mąż źle obliczył proporcje i kazał mi kupić 5 kg soli do zmywarki, które w praktyce okazały się pięćdziesięcioma kilogramami ) i z niej się robi chlor, który nie szczypie w oczy, a woda jest słona Zrozumiałaś ? bo ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 hmmm tez nie bardzo to rozumiem i nie wiem czy chce zrozumiec. do glowy nie przychodzi mi nic wyrafinowanego raczej same swinstewka:rolleyes: a chce cos prostego bez podtekstow choc pewna jestem ze od razu objawilby sie fenix i gwozdzik :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Fenix mi się dziś w realu objawił korzystając z gościnności Gosi, rzuć co Ci do głowy przyszło, a pomyślimy co z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 za malo dzis wypilam wiec nie bedzie efektu lepiej wy poddajcie jakis motyw przewodni. aaaa budujemy z301L z naszymi zmianami, troche ich bylo:rolleyes: jutro mam spotkanie w wykonawca, chce by juz wchodzil i szybko podciagnal mi kanalize, potem jeszcze musze budowe zglosic i niech zaczyna, geodeta wyznaczy mu od reki. doczekac sie nie moge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Ja czekam prawie jak na swoje Ja wypiłam za dużo, więc moje myśli krążą w kierunkach, w które nie powinny się zapędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 :hug:na pewno bede potrzebowac waszej pomocy, pomyslow w glowie sie klebi za duzo, wczoraj juz ogladalam kafelki - jestem nienormalna ide po piwko, psy wreszcie ze mnie zlazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 nie ma jak wymyślić sobie dom nim on stanie. W moim przypadku, to przekleństwo, bo albo musi być jak sobie wymyśliłam albo wcale Kafelki przed fundamentami....mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Nie TAR pierwsza z tym wymyślaniem Malka, używałam oleju Altaxu na meble ogordowe i taras. Wytrzymuje u nas 2 lata bez konserwacji. To wszystko co wiem na pewno o tej firmie z własnego doświadczenia. Zufałam właścicielom tartaku, bo widzę jak się ten Protector zachowuje na ich płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.10.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 mozna, teraz wszystko robimy inaczej. najpierw wybralismy dom (z199) i pod niego szukalismy dzialke. co prawda projekt ulegl zmianie (z301L) ale na szczescie dzialka tez do niego pasuje. przy pierwszym podejsciu kupilismy dzialke nie myslac o tym czy i jaki dom moze na niej stanac - bez sensu i to chyba blad, ktory popelnia wielu swiezakow. potem w tym nowym wlasciwym domku przestawialam sciany tak by powierzchniei pomieszczenia pasowaly do naszego trybu zycia, przyzwyczajen i kaprysow. teraz koncze ustawianie sprzetow we wnetrzach i tak jak lazienka mala i pralnia sa na stowe nieruszalne to lazienka druga ma dwa warianty i nie wiem ktory wybrac - kazdy ma plusy i malutkie minusy. o kafelkach i ich rozmieszczeniu pogadam jak wybiore wersje, normalnie mozg mi paruje. kurde Goska mnie pogoni, musze zalozyc dziennik. Zrobie to jutro jak wroce ze spotkania z wykonawca, stary oczywiscie zostawil mnie na pastwe, buja sie gdzies w delegacjach albo innych firmowych spotkaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Po swoich domowych doświadczeniach, uważam, że zanim się zacznie szukać miejsca pod dom, trzeba wymyślić wszystko, a szczególnie jaka kuchnia i jakie łazienki w szczegółach, gdzie garderoby, pralnia, spiżarnia, jakie okna, przymierzyć wielkość samochodu do garażu......... Jak dom stoi na wiele rzeczy i zmian jest już za późno. A potem bolą rzeczy ważne i te mniej ważne. Może się nawet okazać, że wyśniona płytka do łazienki musi odlecieć w niepamięć, bo wielkość jej jest taka, że łazienka będzie wyglądała nieelegancko. Zmienianie różnych rzeczy w już stojącym domu bywa koszmarem. Zmieniaj TAR, wymyślaj na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts