pestka56 12.10.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 W ogrodzie nic nie powinno się okrywać ani kopczykować póki mrozy nie dojdą do -10°. Tak samo wiosną trzeba pilnować i odkryć gdy temperatura podniesie się, bo inaczej pod włókniną zrobi się za ciepło i zaczną za wcześnie rosnąć. Potem przyjdzie przymrozek nocny i zetnie pączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 no chyba ze jak u mnie roze w donicach stoja. chyba je przewloke do oranzerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.10.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Drimeth a ty mi napisz czy masz jakis swoj watek? Tar, jakiś zakurzony antyk z 2012 roku gdzieś w czeluściach forum leży. Niestety z racji permanentnego niedoczasu, zarzuciłam pisanie wątku budowlanego Po budowie ogród pochłonął mnie całkowicie. I może zimą uda mi się retrospekcję naskrobać. Pesteczko, dzięki serdeczne za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 U Was mróz, u mnie śnieg ... co lepsze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.10.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 malka, jak masz śnieg bez mrozu to za chwilę będzie plucha. Jak się plucha rozpuści to rośliny podleje to się już chyba szaleństwo ogrodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 czyli znowu wygrana jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.10.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 czyli znowu wygrana jestes Na to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.10.2015 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 śnieg jest zbawieniem dla roślin byle duża czapa pomarzły mi na amen hortensje, czy jeśli te w donicach przywlokę do domu to zdechną do reszty? Nie mam nieogrzewanego garażu, a raczej żadnego garażu, mam częściowo wymurowane nieogrzewane pomieszczenie gdzie przynajmniej wiatr nie hula, ale mróz co najwyżej o 2 do 3 mniejszy niż na zewnątrz. Gdzie na zimę te donice zaciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Do tego nie ogrzewanego pomieszczenia wstaw. Co najwyżej zrobisz dodatkowo jak w szkółkach – ustawiają ciasno donica przy donicy i tylko te donicy wokoło opatulają. Moje hortensje też już zmarznięte, aleja nie mam nic w donicach, poza jednym klonikiem athropureum. Nie mogłam się zdecydować gdzie go posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.10.2015 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 dzięki, tak chyba właśnie zrobię, mówisz ciasno poustawiać donice i opatulić uśmiechnij się - wyścig kucyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 mialam pisac to samo, co sie bede powtarzac opatul ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.10.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Gosia, cudne kuce. Takie małe stworzonka, a takie emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.10.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Dołączę do biadolenia ogrodowego. Kilka roślinek zostało mi jeszcze w doniczkach - do wsadzenia. A teraz to już tylko do wyrzucenia. Pomroziło trawy i kwiatki...ech, nie lubię zimy... Gosiu, a u mnie działają z płotem - a tu takie mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Od czwartku ma być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.10.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Rano słyszałam, że w weekend nawet do +16 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 a ja nawet czytałam, ze na południu to ma byc + 18. wariactwo jakies:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Od wczoraj pada, ale w nocy +3 było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.10.2015 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 cieplej i trochę deszczu pada, może więcej maślaków urośnie Amtla już mrozów nie ma, a co robią z ogrodzeniem? Jak w ziemi to za małe mrozy by coś się popsuło, zsesztą wykonawca musi się znać i gdy warunki sią nieodpowiednie powinien przerwać roboty, skoro działa nadal jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.10.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Z ziemi - z ławą, na szczęście wyszli przed mrozami. Teraz klinkier kładą, ale z przerwą na mrozy. Wygląda na to, że cały miesiąc w takim tempie będą działać...Dzisiaj pada, więc znowu przerwa... Dobrze, że idzie ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.10.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dołączę do biadolenia ogrodowego. Kilka roślinek zostało mi jeszcze w doniczkach - do wsadzenia. A teraz to już tylko do wyrzucenia. Pomroziło trawy i kwiatki...ech, nie lubię zimy... nie wyrzucaj:no: u mnie już 2 zimy w doniczkach spędziły pęcherznice, tuje kulki, kosodrzewiny, tawułki a nawet kiwi - nie okrywane, nie obsypane i na wiosnę ożywały:yes: tak spędzą jeszcze kolejną zimę bo maja rosnąć dookoła oczka wodnego którego ciągle nie ma...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts