Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

W ogrodzie nic nie powinno się okrywać ani kopczykować póki mrozy nie dojdą do -10°. Tak samo wiosną trzeba pilnować i odkryć gdy temperatura podniesie się, bo inaczej pod włókniną zrobi się za ciepło i zaczną za wcześnie rosnąć. Potem przyjdzie przymrozek nocny i zetnie pączki.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drimeth a ty mi napisz czy masz jakis swoj watek?

Tar, jakiś zakurzony antyk z 2012 roku gdzieś w czeluściach forum leży. Niestety z racji permanentnego niedoczasu, zarzuciłam pisanie wątku budowlanego :(

Po budowie ogród pochłonął mnie całkowicie. I może zimą uda mi się retrospekcję naskrobać.

Pesteczko, dzięki serdeczne za porady.

śnieg jest zbawieniem dla roślin :rolleyes: byle duża czapa

pomarzły mi na amen hortensje, czy jeśli te w donicach przywlokę do domu to zdechną do reszty? Nie mam nieogrzewanego garażu, a raczej żadnego garażu, mam częściowo wymurowane nieogrzewane pomieszczenie gdzie przynajmniej wiatr nie hula, ale mróz co najwyżej o 2 do 3 mniejszy niż na zewnątrz. Gdzie na zimę te donice zaciągnąć?

Do tego nie ogrzewanego pomieszczenia wstaw. Co najwyżej zrobisz dodatkowo jak w szkółkach – ustawiają ciasno donica przy donicy i tylko te donicy wokoło opatulają.

Moje hortensje też już zmarznięte, aleja nie mam nic w donicach, poza jednym klonikiem athropureum. Nie mogłam się zdecydować gdzie go posadzić.

cieplej i trochę deszczu pada, może więcej maślaków urośnie :yes:

Amtla już mrozów nie ma, a co robią z ogrodzeniem? Jak w ziemi to za małe mrozy by coś się popsuło, zsesztą wykonawca musi się znać i gdy warunki sią nieodpowiednie powinien przerwać roboty, skoro działa nadal jest dobrze :D

Dołączę do biadolenia ogrodowego. Kilka roślinek zostało mi jeszcze w doniczkach - do wsadzenia. A teraz to już tylko do wyrzucenia. Pomroziło trawy i kwiatki...ech, nie lubię zimy...

nie wyrzucaj:no: u mnie już 2 zimy w doniczkach spędziły pęcherznice, tuje kulki, kosodrzewiny, tawułki a nawet kiwi - nie okrywane, nie obsypane i na wiosnę ożywały:yes: tak spędzą jeszcze kolejną zimę bo maja rosnąć dookoła oczka wodnego którego ciągle nie ma......:D