Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Właśnie mroczki w oczach. Pojawiały się po południu, jak już trochę byłam zmęczona. Pierwsze dwa dni bolała mnie głowa. Mroczki zniknęły jakoś 3 czy 4 dnia. No, i miałam piramidalnego guza na czubku głowy. To utrzymało się najdłużej i bolało nawet po tygodniu, gdy myłam głowę i dotykałam.

J do dziś, gdy coś razem robimy, pilnuje bym nie weszła w zasięg czegoś co może na mnie spaść.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

robiłam porządki w ogrodzie i ciągle trafiałam... głową w jakieś pułapki :sick:

z mała urosłam :(

było tak

18.10%252520%25252821%252529.NEF.jpg

18.10%252520%25252830%252529.NEF.jpg

potem tak

29.10%252520%2525283%252529.NEF.jpg

co pomniejsze gałązki poszły z dymem

29.10%252520%2525284%252529.NEF.jpg

29.10%252520%2525286%252529.NEF.jpg

dziś zdjęć nie robiłam ale wszystko już uprzątnięte, łącznie z popiołem z ogniska ;)

grubsze gałęzie odłożone do pocięcia piłą, mniejsze pocięłam sekatorem do gałęzi... zmachałam się

Gosia podziwiam Cie :) ja nie mam sily kartonu podniesc ;):cool:

TARciu ale Ty się spieszysz i stresie żyjesz, a ja jak mam siłę to walczę, jak nie mam to odpoczywam :cool:

pogoda jak na tę porę piękna aż chce się jeszcze pogrzebać w ogrodzie:yes:

ale masz czyściutko, prawie wcale liści do grabienia:rolleyes:

a u mnie gruby kobierzec....... od kilku dni wieje wiatr południowo-wschodni i do mnie nagania liście z 3 olbrzymich drzew sąsiadów:mad:

Amelia właśnie to jedna dobra strona braku drzew, szczególnie po latach grabienia liści z jakiś 10 drzew ;) Klon zgubił swoje żółte płachty w trymiga, i już wszystko na kompostowniku. Na szczęście liście z sąsiedniej działki do mnie nie dolatują.... chyba

Sama.

Tak?

Sama rżnęłaś, znosiłaś, grabiłaś!!!

Sama?

Chopa nie było przy tym

PRAWDA!?

bobiczku drzewo położone zostało przez drwala, który pociął pień i poobcinał gałęzie, dla mnie zostało uporządkowanie tych gałęzi - obcięcie drobnicy pocięcie jej sekatorem na malutkie kawałki na raz do kominka i zawleczenie dużych gałęzi na stertę do schnięcia :yes: jak widzisz chłop był

Pracowita z Ciebie dziewczyna, nie popuścisz, najpierw masz pomysł a później za wszelką cenę go realizujesz no i są efekty, oby Ci sił starczyło na te ciężkie prace. Dobrze że było miejsce aby bezpiecznie ją przewrócić. A co tam będzie na tym pustym miejscu?

VTS dobrze, że mnie tak oceniasz - zawsze to miło :lol:

co tam będzie? nie mam pojęcia, wszystko zależy od pociągnięcia wody do ogrodu a potem od kasy :cool:

• 2 weeks później...
Dziś przyłapałam rudą jak podbiera mi maślaki :lol2: Niby wszędzie jest napisane, że wiewiórki żywią się nasionami, orzechami, grzybami ale jakoś mi to umknęło. Dziś śledząc jej poczynania zobaczyłam jak trzymając tylne łapy na pniu, przodem zerwała sporego maślaka i od razu pokicała z nim na górę drzewa gdzie zeziarła połowę grzybka. Wszystko pod obstrzałem mojej suczki ;)

Widziałam to ķiedyś w lesie. :) rude spryciary ograbiły nas w tym roku kompletnie z orzechów i włoskich i laskowych. Kilka włoskich znalazłam 20 m od orzecha :)

Na szczęście orzechówkę robi się z zielonych :-D

Będę musiała się mieć na baczności przyszłej jesieni i zebrać chociaż połowę orzechów. Mam w sumie 7 b. dużych leszczyn i jeden orzech włoski. Trochę zostawię rudym spryciarom. Tak pięknie wyglądają jak pomykają wierzchem żywopłotu :)

Cudny jest :rotfl:

A tak w ogóle, to on niczemu nie winien, bo kto postawił jego posłanie w takim miejscu, że ogonek zaplątał się w lampki? Potem, to już efekt domina :lol2:

Powinien też spodobać się Pusi :) Ona ma w domu Małą Cholerę.

Mam nowy komputer i teraz siedzę i pracuję. Żeby jeszcze dostęp do netu dobry był :yes:.... może kiedyś

pestka tyle leszczyny to jest się czym dzielić, choć w tym roku susza bardzo dała się we znaki i orzechowym drzewom :(

TAR 300 gb :eek: - dobra jesteś nigdy mi się nie udało tyle wywalić

widziałam Twojego białaska na nowym miejscu :D , że też mu nie twardo...za to na wszystko z góry patrzy