Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

albo zamiast luster drewniane okiennice, zaluzje czy kratki albo stare okna

np. jak tu:

http://bi.gazeta.pl/im/0b/f4/cc/z13431819Q,STARA-OKIENNICA-Z-LUSTREM--zamiast-okna----wymarzo.jpg

http://img2.stylowi.pl//images/items/o/201303/stylowi_pl_diy-zrob-to-sam_5627178.jpg

schowane wsrod pnaczy dalyby znakomity efekt

Fajny wzór ale osobiście wolę jak beton udaje kamień a nie drewno ;)

Przed zakupem chciałabym pomacać i wzór z bliska zobaczyć. Farby różnie trzymają się podłoża i ma potem co się łuszczyć, a zieleń na szarości betonu dobrze wygląda

To zresztą i tak nie jest mój ulubiony zakątek ogrodu, ważne by się odgrodzić i potem zasłonić zielenią :D

no pewnie twoj wybor :) ja z kolei wole odwrotnie, te imitacje kamieni do mnie nie przemawiaja. ale mi sie zadne, nawet kamienne nie podobaja, kamien na ogrodzeniu nie jest w mym guscie za to na rabatach jak najbardziej :D no i ten wzor niekamienny jakby mniej rzuca sie w oczy.

u mnie przy zejściu z tarasu od strony północnej pięknie rósł i kwitł wiciokrzew pomorski:rolleyes:, tak pięknie że pod ciężarem załamała się lidlowska pergola :D na razie sterczą pręty ale na wiosnę zamówię u ślusarza solidną.

Gosiu na tle płotu na pewno pięknie zagospodarujesz ten zakątek, jeszcze stanie się Twoim ulubionym miejscem;)

pomysł z lustrami, oknami lub drzwiami do nikąd jest super:yes:

Help!

Miał ktoś z Was kłopoty ze szczurem :sick:

Od jakiegoś czasu niezidentyfikowanie pukania w klapkę wyłazową na taras dla psów słyszałam. Myślałam wiatr, albo ptak - dziś niestety zobaczyłam szczura. Śliczny, nie jakiś olbrzymi ale na samą myśl, że do domu może wleźć skóra mi cierpnie. Nie za bardzo płochliwy bo stałam przy drzwiach i powinien mnie widzieć, a on łaził sobie spokojnie aż w pewnym momencie po narożniku ściany zaczął się wdrapywać do góry :mad: Tego nie zdzierżyłam, szarpnęłam za klamkę i zwiał. Zbudziłam mojego szczurołapa i kazałam szukać... wiatru w polu

Zaczęłam przeglądać net w poszukiwaniu ratunku ale wszelkich trutek się boję bo nie mam pewności czy rykoszetem to nie walnie w psice?

pooglądałam filmik zrób to sam - pułapka na myszy - tu ubawiłam się świetnie

dziś niestety zobaczyłam szczura.

1. pułapka bezpieczna dla psów https://www.pryskaj.pl/pl/p/AF-ATOM-stacja-deratyzacyjna-MYSZY%2C-SZCZURY/66

2. butelka - zaplułam monitor:D dla szczura to chyba taka 5-litrowa ale wszystkie czynności muszą być wykonywane w gumowych rękawiczkach bo gadzina inteligentna, nie jak ta głupia mysz i nie ruszy gdy wyczuje zapach człowieka

3. trochę cierpliwości + Obraz 1590.jpg

a najlepiej działa chleb nasącznony toxanem ale oczywiście w miejscach niedostępnych dla piesów

nie mogę się powstrzymać

to link do zdjęcia ogrodu dziewczyny z Ogrodowiska, dobrze zakręconej na punkcie hortensji :D

warto cały wątek pooglądać

ale te krokusy między hortensjami nie dość, że rewelacyjnie wyglądają to jest to wspaniały pomysł - przekwitające cebulowe zastąpione zostają rozwijającymi się hortensjami. Na dodatek czas kwitnienia krokusów to odpowiednia pora by ciąć i ewentualnie ukorzeniać hortensje

Świetny pomysł z tymi krokusami. Mam nadzieję, że moje się będą rozrastać, to teżspróbuję przesadzać pod różne krzewy.

Zapisuję linka do poczytania, bo posadziłam na początek limelighty i muszę się pouczyć :)