Gosiek33 13.02.2016 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 cebulowe sadzę od dwóch lat we wrzosach i w żurawkach, też się sprawdza, ale taka ilość krokusów robi wrażenie. Największym problemem są przekwitające liście i pędy, potrzebne to ale nie zdobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.02.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Nie zdobi, ale na rabacie ujdzie, a na trawniku można skosić jak obeschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.02.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 pomysl z krokusami podlapie, do tego jeszcze dorzuce szafirki, tulipany botanicze te niziutkie i wczesne marcowe mini iryski plus te wszystkie przylaszczki, przebisniegi i zawilce - bedzie bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.02.2016 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 pestka w tym sęk, że drażni mnie czas zanim obeschną a już nie zdobią, a skosić wcześniej to osłabia się cebulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.02.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Witajcie, Czy u Was też wiosna? U mnie już tulipany i krokusy zaczynają wyłazić spod ziemi. Do tego nawet młody przyrost w funkii widziałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2016 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 jasne, że powyłaziły, pigwowiec też cały w pąkach koćki coraz większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.02.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jakie cudne! Uf, to jestem spokojniejsza, że to nie tylko na mojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 U mnie też idę ciąć niektóre trawy ozdobne, bo już zaczynają pojawiać się przyrosty. Najwyższa pora ciąć. Miskanty można jeszcze zostawić. Widziałam dziś pierwsze zieloności tulipanów botanicznych i hiacyntów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Krokusy prawie nie sprawiają problemu, a po przekwitnieniu ich liście wyglądają jak trawa. U mnie królują na wiosnę botaniczne, rozrastają się jak oszalałe, chyba, że dzieciakom uda się je w danym miejscu wcześniej zadeptać.Tutaj kilka fotek: http://s903.photobucket.com/user/dorekspl/library/HH%20garden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 te łany krokusów pod hortensjami wyglądają bosko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 dorka to twoje łany to całkiem zaszalałaś Drimeth właśnie poszłam pozaglądać w wyłażące z ziemi cebulaki - niektóre, chyba hiacynty mają już zawiązki pąków pestka właśnie m. surowinski na face natchnął mnie by jednak już zacząć trawy poprzycinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dorka - kopara mi opadla, zapraszam moze u mnie tez powsadzasz z jednej strony ciesze sie, ze w tym roku nic nie musze ciac, martwic sie czy mroz nie zlapie itp. raz, ze nie mam czego ciac a dwa, ze moja chora reka by tego nie wytrzymala ale z drugiej strony tak bardzo mi szkoda, w moim ogrodze byloby juz co robic. ech, nie ma co plakac, za rok bede miec te dylematy a moze juz i reke wylecze. zapisalam sie do lekarza rehabilitacji, neurolog skierowala. czas wziac sie za siebie, widzialam mojego rtg szyjnego:bash:tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.02.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dorka, ale pięknie to wygląda. Mam nadzieję, że za kilka lat u mnie będzie podobnie Gosiek, u mnie pąków jeszcze nie ma, póki co na razie same kiełki wychodzą. Pestka, trawy? Już? W sumie to widziałam już jedną prosownicę rozpierzchłą, która ma nowe przyrosty. Znaczy suche z niej już wyciąć? I jeszcze liliowce mi zaczynają puszcza nowe listki. Chyba z nimi też muszę już porządek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 współczuje tych perypetii wiem co to jest niestety chodzenie po schodach bywa bardzo trudne https://www.facebook.com/Erdbeerlounge/videos/10153520487529102/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dzięki Dziewczyny! Kiedyś był krokusów cały ogródek, ale małe stópki nie dawały szans na przeżycie. Pojawiają się co roku w innych zakątkach, bo się rozsiewają, samo przenoszenie cebulek nie było takie efektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 W życiu u mnie nic by się na samym trawniku nie wysiało, zawsze zostanie skoszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 No cóż, mamy bardzo niewygodne wyjście z piwnicy, kabel wiecznie przez coś też zajęty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Boskie te psiury są Ja też zajrzałam w kępki traw, bo przeczytałam co Surowiński napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 wspolczulam tym, ktore z poslizgiem schodzily, biedne ich siurki obtluczone ale widac, ze niektore juz nieraz spadly, bo ewidentnie zachowania lękowe bylo widac. tak zachowywalay sie tez moje kiedy spadly, byl okres ze wcale do gory nie wchodzily tylko na raczkach musialismy wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 chodzenie po schodach bywa bardzo trudne https://www.facebook.com/Erdbeerlounge/videos/10153520487529102/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts