Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie też idę ciąć niektóre trawy ozdobne, bo już zaczynają pojawiać się przyrosty. Najwyższa pora ciąć. Miskanty można jeszcze zostawić.

Widziałam dziś pierwsze zieloności tulipanów botanicznych i hiacyntów :)

Krokusy prawie nie sprawiają problemu, a po przekwitnieniu ich liście wyglądają jak trawa.

U mnie królują na wiosnę botaniczne, rozrastają się jak oszalałe, chyba, że dzieciakom uda się je w danym miejscu wcześniej zadeptać.

Tutaj kilka fotek: http://s903.photobucket.com/user/dorekspl/library/HH%20garden

dorka to twoje łany :jawdrop: to całkiem zaszalałaś :D

Drimeth właśnie poszłam pozaglądać w wyłażące z ziemi cebulaki - niektóre, chyba hiacynty mają już zawiązki pąków

pestka właśnie m. surowinski na face natchnął mnie by jednak już zacząć trawy poprzycinać

Dorka - kopara mi opadla, zapraszam moze u mnie tez powsadzasz :D

z jednej strony ciesze sie, ze w tym roku nic nie musze ciac, martwic sie czy mroz nie zlapie itp. raz, ze nie mam czego ciac a dwa, ze moja chora reka by tego nie wytrzymala ale z drugiej strony tak bardzo mi szkoda, w moim ogrodze byloby juz co robic.

ech, nie ma co plakac, za rok bede miec te dylematy a moze juz i reke wylecze. zapisalam sie do lekarza rehabilitacji, neurolog skierowala. czas wziac sie za siebie, widzialam mojego rtg szyjnego:bash:tragedia

Dorka, ale pięknie to wygląda. Mam nadzieję, że za kilka lat u mnie będzie podobnie :)

Gosiek, u mnie pąków jeszcze nie ma, póki co na razie same kiełki wychodzą.

Pestka, trawy? Już? W sumie to widziałam już jedną prosownicę rozpierzchłą, która ma nowe przyrosty. Znaczy suche z niej już wyciąć? I jeszcze liliowce mi zaczynają puszcza nowe listki. Chyba z nimi też muszę już porządek zrobić.

Dzięki Dziewczyny! Kiedyś był krokusów cały ogródek, ale małe stópki nie dawały szans na przeżycie. Pojawiają się co roku w innych zakątkach, bo się rozsiewają, samo przenoszenie cebulek nie było takie efektywne.

wspolczulam tym, ktore z poslizgiem schodzily, biedne ich siurki obtluczone ;) ale widac, ze niektore juz nieraz spadly, bo ewidentnie zachowania lękowe bylo widac. tak zachowywalay sie tez moje kiedy spadly, byl okres ze wcale do gory nie wchodzily tylko na raczkach musialismy wnosi.