Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kotom też się zdarza nie lubić wspinaczek. Spinoza gania po schodach jak dragon w obie strony. To samo po drabinach. Pasqal bywa, że łazi po jednej z wierzb, ale schody od czasu udaru to nie jego miłość. Do góry okey, ale na dół schodzi zakosami. Drabiny też przestały być lubiane. Włazi, ale na dół to już pańcia znosi. Natomiast Gangster nienawidzi drabin. Zrobiłam eksperyment i wstawiłam go na 6-ty szczebel takiej sadowniczej drewnianej drabiny. Wydarł się jakbym go ze skóry obdzierała. Kocie płaczące dziecko ;)

dolaczam do klubowiczow tez bym sie darla jakby wyzej niz 3 stopnie byly, u nas to tylko Witus lubuje sie we wspinaczkach, ostatnio upodobał sobie oparcie sofy i wyleguje sie jak basza merdajac ogonkiem, jak kot ktory zlapal kanarka :lol2: a to pies przeciez :D

wiecie co ale u nas na osiedlu to wiosny nie widac, krzaki jakies takie uspione jeszcze, dzis specjalnie wlazlam do ogrodka sasiadki i sprawdzilam - wszystko spi, pogmeralam tez w trawach - nic zielonego nie widac

A ja dziś rozsadziłam połowę irysów Pumilo. Chciałam tylko podnieść kawałe zapadnięty na rabaciu i poszło :) Okazało się, że tak się zagęściły, że koniecznie trzeba było porozdzielać. Jutro muszę skonczyć

• 2 weeks później...

Poranek -5C dobrze jednak, że nie pocięłam traw i inszości. Toż to dopiero koniec lutego. Kilka lat temu pocięłam za wcześniej clematisa botanicznego, potem przyszło ochłodzenie (i to nie żadne duże przymrozki) i wszystko nowo pocięte zmarzło, obraził się na mnie i cały rok nie kwitł ;)

Wytrzymam jeszcze trochę :cool:

TAR czekam na istrukcję ;)

Drimeth jak już ciepło będzie a clematis pokaże sporo nowych żywych oczek, ale ja mam botaniczne a na włoskich się nie znam

polecam stronę Marczyńskiego

tu akurat oglądam okrywowe, ale jest tam sporo filmików, a na górze z prawej wpisz w wyszukiwarkę swoje powojniki i będziesz wiedzieć co i jak :D:D

Gosku powoli, ja sie ostatnio nie ogarniam, ta cholerna picasa dodatkowo mi dolozyla, na razie testuje ale powolutku, no nie mam czasu i sily. po pracy lece na budowe z psami zeby po lesie polazily przed sciemnieniem sie, potem lece do domu cos upichcic na obiad i potem juz jest noc, nawet nie chce mi sie wieczorem kompa odpalac,po drugie moj bark dalej boli i go oszczedzm. jakby tego bylo malo zapisalam sie na cwiczenia "zdrowy kregoslup". do tego zbieram koszty i ciagle gdzies mi brakuje a jeszcze bank mam na glowie bo chcemy sie lekko wspomoc. tu co chwila wykonawca dzwoni, mam dosc decydowania.

gdyby przyszlo mi do łba jeszcze raz sie budowac to poprosilabym o duzego kopa w tylek ;)

gdyby przyszlo mi do łba jeszcze raz sie budowac to poprosilabym o duzego kopa w tylek ;)

:D

a ja bym sobie jeszcze pobudowała:yes:

nie żebym nie była zadowolonaa z domu czy lokalizacji ale są do sprzedania 2 sąsiadujące ładne działeczki na obrzeżach mojego rodzinnego miasta, ze wszystkimi mediami, z apteką, pocztą, szkołą, 3 przedszkolami, 2 przychodniami, Lidlem, Biedroną, 10 minut do pociągu i tylko 3 km od mojego obecnego domu i 5 minut piechotą od mojego mieszkania w bloku:rolleyes:

jak tylko trafię w totka to zaczynam;)

Poranek -5C dobrze jednak, że nie pocięłam traw i inszości. Toż to dopiero koniec lutego. Kilka lat temu pocięłam za wcześniej clematisa botanicznego, potem przyszło ochłodzenie (i to nie żadne duże przymrozki) i wszystko nowo pocięte zmarzło, obraził się na mnie i cały rok nie kwitł ;)

Wytrzymam jeszcze trochę :cool:

wczoraj byłam w Nowym Dworze Maz.,po drodze mijałam wioski jakby w jakimś cieplejszym klimacie leżące - ciepło, sucho ludziska w ogródkach sprzątali, aż żal tyłek ściskał:(