Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od dziś mam nową kozunię :D

pierwsze rozpalenie - bajka, co prawda ciepło na zewnątrz jest ale to przyjemność móc palić większe polana od razu gorąco w całym domu ... i niestety dym z pierwszego palenia ;) potem się ma wypalić ta nowa farba :cool:

DSC_0250.JPG

widać zamurowaną wnękę w której była poprzednia rura, teraz czarny potwór oddaje szybko i dużo więcej ciepła :yes:

DSC_0252.JPG

nawet na boczkach widać trochę ognia, na podłodze leży ,zimna klamka' zdejmowana by się nie nagrzewała, już rękawiczki nie potrzebuję

cudna kozunia! teraz i ona i potężna rura da dużo ciepła:yes:

Gosiu, mój wózek też dojechał z porysowaną wanną bo stelaż podwozia był niedokładnie zapakowany i krawędzią porysował ale pogieta nie była:no: zawsze można reklamować. Ja swój zareklamowałam i miałam opcję - zwrot i wymiana lub obniżka ceny o 50zł, wybrałam obniżkę bo i tak przy użytkowaniu szybko się porysuje ale tworzywo jest naprawdę solidne i na pewno nie pęknie.

gratuluje kozy, u nas klamka od razu by zniknela zapewne Witus by ja gdzies wywlokl do ogrodu a Kasti by mu pomogl :D

patrze na te wozki i patrze i dla moich potrzeb jednak wole taczke. Za to do domu kupujemy takie dwa cudaki:

http://rolmarket.pl/product-pol-2018-Wozek-transportowy-platformowy-platforma-magazynowa-PH150-150kg-.html

i takie cos:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30129959/

na moje plecy akurat i mozna wtedy bez problemu transporcik ciezkich zakupow z garazu do kuchni wykonac :D

fajne wozki maja tu a firma sprawdzona

http://rolmarket.pl/product-pol-6625-Solidny-wozek-ogrodowy-2-kolowy-HAGSEN-2811-67L-zielony.html

patrze na te wozki i patrze i dla moich potrzeb jednak wole taczke. Za to do domu kupujemy takie dwa cudaki...

...na moje plecy akurat i mozna wtedy bez problemu transporcik ciezkich zakupow z garazu do kuchni wykonac :D

na plecy, nadgarstki, kolana i stopy taczka mocno nie wskazana, chyba że się wozi tylko suche liście:D

a te wózeczki z małymi kółkami nadają się tylko na twardą nawierzchnię, z garażu do kuchni jak najbardziej

a jak wysypywać z niego ziemię?

4-kołowy ma fajną funkcję kiprowania - przy podnoszeniu wanny tylne koła podjeżdżają do przodu, dzięki temu nie potrzeba dużej siły:yes: no i ma grube koła nie wżynające się w ziemię nawet w podmokłym terenie:rolleyes:

produkt sprawdzony - 2 lata wożę ziemię, żwir, kamienie, duże rośliny w donicach, garażuje w zimnym, mroziastym i wilgotnym baraczku i poza porysowaniem wnętrza jest rewelacyjny!

Edytowane przez Amelia 2

TAR klamka jest metalowa, chyba białaski tego nie podkradają ;)

te wózki bardzo fajne, już parę razy się do takiego przymierzałam ale on raczej do domu lub na równy teren przydatny

ostatni trochę chyba za mały, tamten polecany przez Amelię jest stabilny - stoi na 4 kołach i ma opcję kiprowania :rolleyes:

no fakt podnoszenie fajna sprawa.

te male wozeczki moje to wlasnie do domu do wozenia zakupow i ewentualnie przewozenia ciezszych rzeczy.

u mnie taczka słuzyla zazwyczaj do przwozenia donic z krzakami od samochodu n rabate no i do galezi, lisci, ktore wywozilam po cieciu. Ziemie i kamienie wozil mi mezaty i pewnie nadal tak bedzie. choc o wozku pomysle bo to jednak nieglupie. moge sobie z pryzmy sama wozic. szkoda, ze bialasy takie male to nie moge zaprzac jak koniki :D:D:D

Gosia metalowa czy drewniana nie stanowi. To zlodziejskie nasienia jak w paszcze zmiesci i uradzi to wyniesie na stowe :D nasi goscie zawsze musza portfeli pilnowac jesli maja w kieszeni a kobitki torebki stawiac gdzies wyzej lub chowac:rolleyes: i ja ich tego nie nauczylam cokolwiek ktokolwiek sobie pomysli:cool::lol2:

Nie mam kominka (by zdjęcia sobie na nim stawiać ;) tylko kozę, koza się nagrzewa więc nic na niej położyć nie można. Teraz kombinuję by z tyłu za kozą (jakieś 15 cm) półeczkę powiesić, w każdym razie coś ma czym klamkę mogę trzymać, pudełko zapałek....

drewnianej się nie da, murowana zbyt skomplikowane gdy koza już stoi - macie jakiś pomysł?

Gosia mozesz zwykły ladny uchwyt np łazienkowy mosiezny/stalowy/kuty na jednym wieszasz klamke(do niej pzyczep jakis lancuszek/sznureczek) na drugim wieszasz zapalarke, one zwykle maja dziurki. oczywiscie mozesz to sprytnie gdzies u dołu zrobic i zamaskowac koszem na drewno albo kupic zestaw kominkowy z półeczką na torej umiescisz klamke i zapalki