Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

piękny zestaw, ale ja mam stary żeliwny kociołek, stary pogrzebacz i starą szufelkę - taką jeszcze z pieca kaflowego - wąska a długa ;)

nie zamienię na nowszy model :no:

ale wieszaczek łazienkowy, czy jakiś kuty to może nawet coś znajdę

moje dziecię szyby myło i wywalało bieliznę z szuflad... zupełnie jak białasek zabawki ;)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje dziecię też tak powiedziało ale cegła taka sobie i nie położona ładnie, jeśli nas kiedyś najdzie nakleję taką cienką cegłę.

Ściana będzie wyrównana i pomalowana - na razie jestem na etapie białego ;)

będę szukać czegoś co mi przypasuje

Pytam, bo u nas długo była rura od piecyka poprowadzona jak u Ciebie. Też niby dobra i z czarnej blachy, ale długo nie wytrzymała. Przegrzewała się i ściana na kominie z tego powodu też.

Z kominkarniami jest różnie jeśli chodzi o wiedzę :(

Powinnaś mieć na fakturze jaka to rura.

Ewentualnie, gdyby były jakieś problemy, to można założyć drugą o większym przekroju na tę już poprowadzoną. Wtedy zyskujesz 3 rzeczy: izolacja od ściany i odbieranie z piecyka większej ilości ciepła.

Gorgeous-Countryside-place.jpg Tu jest tak zrobione

OK. :) Jeśli masz cały komplet z Kratek to jest w porządku, bo oni cienkie mają tylko srebrne rury.

A zamontowali Ci może regulację dolotu powietrza ASDP?

Edytowane przez pestka56

ASDP - coraz trudniej się robi :) zażyczyłam sobie szyber zamykający dolot powietrza - tu na zdjęciu taki wihajster na rurze w 1/3 wys od piecyka

http://i1030.photobucket.com/albums/y370/mlampeduzaa/DSC_0250_zpsszcpinnx.jpg

za to łazienka w końcu się wykańcza

DSC_0254.JPG

DSC_0255.JPG

TAR bardzo ładne kafle, jak na nie patrzę...... ogarnia mnie spokój :cool:

pestka czemu okrągłe? masz jakąś inspirację z okrągłym, zdjęłam lustro z łukiem na górze i jakoś za nim nie tęsknię.

Teraz okazało się, że płytki są bardzo twarde i kruche, trudno w nich wiercić, a mam potrzebę powieszenia haczyków i jak lustro zamocować? tylko na klej :eek: