Gosiek33 04.03.2016 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ten szyber zamyka wylot dymu Dolot powietrza jest z tyłu kozy na dole. Na plecach to tego raczej nie mam, mam drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dziewczyny polecają samoprzylepne systemy mocujące Command 3M. U Tomkowej obrazy i lustra na tym wiszą, bo nie chciała wiercić dziur http://inspiracje.command.pl/#opcja0_0 Uwielbiam okrągłe lustra przy konsolach, umywalkach i toaletkach. Jeślichcesz inspiracje lustrzane to mam tablicę Mysterious Mirror na Pintereście https://pl.pinterest.com/pestka56/mysterious-mirror/ Sporo okrągłych luster tam zgromadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) O dolocie powietrza. Bardzo pomocne jest nawet takie proste automatyczne sterowanie, bo oszczedza drewno. Ekonomiczniej się pali. Kratki podają taką informację: Dolot ASDP jest dostępny w sprzedaży wyłącznie z piecem wolnostojącym - Koza K6, K7, K8, K9 i K10. Dolot ASDP to oparty na bimetalu, samoregulujący się termostat zapewnia automatyczną regulację dopływu powietrza do paleniska, a co za tym idzie reguluje temperaturę spalania w piecu wolnostojącym typu KOZA K9. Dzięki zastosowaniu termostatu możemy ograniczyć ilość drewna potrzebnego do palenia o 30 % w porównaniu z piecem nie wyposażonym w system automatycznego sterowania PROCESEM SPALANIA. Rozwiązanie to oprócz oszczędności w postaci mniejszego zużycia drewna podnosi komfort użytkowania kominka, nie ma potrzeby ciągłego doglądania i regulowania dopływu powietrza w drzwiczkach i na froncie pieca, aby utrzymać proces spalania na odpowiednim poziomie, termostat zrobi to za nas. TU masz informacje i filmik pokazujący działanie. Warto też mieć miernik wilgotności drewna (kupisz na allegro, w LM). Wilgotne drewno nie dość, ze się źle pali, to jeszcze powstaje sadza i kreozot, co grozi pożarem w kominie. Edytowane 4 Marca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.03.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dzięki pooglądam sobie lustra - tych plastrów boję się, na mojej ścianie nie trzymają się, znacznie lżejsze przedmioty mi spadały dostałam dziś poradę by lustro przykleić na dwustronne plastry ale główny ciężar klejenia ma przejąć bezbarwny silikon lub klej do luster Może i szkoda, że o tym nie wiedziałam, ale z drugiej strony dla mnie to jest dodatkowe źródło ciepła i nie zawsze z niego korzystam, być może w razie czego można to jeszcze zastosować? Ale tam potrzebna dziura, to raczej nie da się jej już wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 A ten piecyk nie ma dziury z tyłu. Mnie się wydaje, że to co producent pisze, to wyraźna informacja, że dziura jest tylko zakryta przez pionowy element-szyber obsługiwany ręcznie. Także gdybyś taką potrzebę miała, to wymienia się to co jest na ten automatycznie sterowany szyber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.03.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 to bardziej mi się podoba, ale i tak musi być dopływ powietrza a więc dziura Wy palicie całą zimę w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Palimy całą z dużą przyjemnością. Teraz też w kominku jeszcze trochę ognia, a kot Gangster śpi na pufie przed dwrziczkami Palimy przez cały rok jeśli mamy ochotę, a także wtedy, gdy jest za dużo wilgoci w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2016 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 To stąd masz taką wiedzę w temacie kozim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Bo na początek mieliśmy kózkę z fajerką. Taką na 3 nóżkach, okrągłą, potem kupiliśmy tani pieco kominek wolnostojacy, czy tez koze tylko z kafelkami po bokach. Służyła dozeszłego lata. Teraz mamy kominek jeszcze nie obudowany. Przez te wszystkie lata zbierałam info o kozach i kominkach, i piecach. Generalnie o urządzeniach ogniowych w domu. Wiem na tyle dużo, że nie dam się w temacie nabić w butelkę Stale czytam watki piecowe i kominkowe, podpytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 05.03.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Gosiek, cztery lata mam rurę z piecyka wyprowadzoną tak jak u Ciebie w odległości 25 cm od ściany i nic absolutnie się nie dzieje. Cenna porada pestki o nakładanej dodatkowej w razie awarii. Łazienka piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2016 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 VTS dobrze, że mnie pocieszasz, i mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Cieszę się z uznania dla łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 a ja sie ciesze z uznania kafelkowego w sumie mialy byc spokojne i stonowane, zaszalejemy z dodatkami. a ze naprawde byla okazja to kupilismy. hmm u nas w ogole dzis dzien zakupowy, dokonalismy ostatecznego wyboru drzwi, wykonawca zamawia okna w poniedzialek + parapety + drzwi. dachowka tez juz wybrana czekamy na ostateczna ofertę z 2 hurtowni. zaliczylismy tez morze i las a potem zakupy drobne by ikea i maly ciuszek ale za to jak ucieszyl z drzwi do konca nie jestem zadowolona ale przyznaje, ze po urbanach malo co mi sie podoba aaaaa i najwazniejsze zamowilam dzis 10 wywrotek15m3 czarnoziemu przesiewanego i drugie tyle żuławskiej tłustej. od czwartku beda wozic, jak bedzie malo to mamy mozliwosc dokupu. czarnoziem przesiewany zakupilam po 400 zł. za 12 m3 transport w cenie. zeby bylo zabawniej firma otworzyla oddzial w naszej starej wiosce, bylam dzis ziemutke macac, dobra bedzie, jest czysciutka, czarna ale jak na moje oko za malo kaloryczna, dobra pod trawnik. wymieszana z zulawska tlusta bedzie idealna pod rabaty i warzywniak. i to byl zakup dnia, z ktorego ciesze sie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2016 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Masę spraw udało Ci się załatwić pełnia szczęścia za to ziemi zazdraszczam, też potrzebuję dobrej i stosunkowo niedrogiej wkurza mnie jednak pb - gdzie tam można komentarze zostawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Gosia wpisz w wyszukiwarce czarnoziem tanio i okolice, cos powinno sie pokazac, blisko mnie znalazlam innego, ktory mi pusci ziemie po 300 za wywrotke ale najwczesniej za 2 tygodnie to najpierw obacze i ewentualnie dokupie, teraz czeka na przesiewak. wszedzie sie cos buduje, wiec ziemie mozna znalezc po okazji na pb mozna komenty dodawac, nawet mam opcje wlaczona ale przyznaje bez bicia, ze nie wiem gdzie:rolleyes: i w sumie nawet wole bez komentow, bo to mozna w dzienniku a tak zawsze sie motalam pomiedzy picasa a dziennikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 skoro tak mówisz, to gadać będę u Ciebie w dzienniku ziemia wyskoczyła mi od razu.... po 450 szukać będę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 ale ile za te 450? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Jedna ciężarówka, najwyżej 12-15 ton. to mazowsze i ceny takie, że ho.Ja kupuję ziemię przekompostowaną i korę http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7244499 Przywożą w workach. Kupuję od kilku sezonów. Zawsze trochę daje się utargować jak więcej biorę. I tak bardziej się opłaca niż w ogrodniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 ogloszen macie w bród http://olx.pl/mazowieckie/q-czarnoziem-ziemia/u nas tez mozna znalezc za 600 a nawet i za 1000 za wywrotke, trzeba dzwonic, pytac i dogadywac. ten facet chcial ode mnie wiecej ale ugadalismy na 10 wywrotek to i cena od razu spadla. do 15 km transport gratis. w poprzenim domu sie sfrajerowalam i dwa razy tyle placilam, teraz szukalalm, pytalam i znalazlam. w 3 city taniej jak za 600 nie kupisz ale juz pod trojmiastem zupelnie inna gadka. trzeba szukac u miejscowych a nie w wojewodztwie. do mnie ziemia przyjedzie z 3 zrodel i dwa to max 6 km od mojej dzialki.a takich miejsc zauwazylam coraz wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Mazowsze owszem, ale to wszystko daleko ode mnie. Albo po drugiej stronie Wisły, albo pod Radomiem. To nie kilka km jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Pestka nie zajarzylas, toż ja nie wiem gdzie ty mieszkasz to miejscowosci nie wpisalam:cool: a co do tych kilku km, to sama nie wiedzialam ze tyle tego dokola mnie sie porobilo. moze i u Ciebie tez tak jest, bo nie wierze w to, ze tylko u mnie taki wypas. czasem mozna sie pozytywnie zaskoczyc. internet to nie wszystko, warto tez ludzi rozpytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts