Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ładna! jeśli będziesz wkręcać od strony gwintu to gwint powinien śrubę przepchnąć przez gumę, na pewno wymaga to trochę wysiłku.... nie kojarzę takiej u siebie:no: ale wszystkie śruby na pewno wkręcałam przy użyciu 2 kluczy - 1 na śrubę i 1 na nakrętkę.

nadgarstki trenuję, kilka razy dziennie:yes:

wibracji nie zauważyłam ale to taka zabawka nie profesjonalny sprzęt, najważniejsze że zielona:D

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/09/38/02/5209380287

Edytowane przez Amelia 2

gdzie odbierają to odbierają:o w moim byłym mieście tak ale już na wsi odpady ogrodowe typu trawa, liście, gałęzie to samemu trzeba odstawić do punktu zbiórki:mad: mamyw gminie jeden na obrzeżach miasta powiatowego, ode mnie to ok. 3km...

takie długie trawy jak miskanty kiepsko się kompostuje, nie dają się przerzucać, trzeba by sieczkarnią pociąć na drobne:D

my mamy w planach zakup rozdrabniarki do galezi, jak wycielismy nasz lasek to mam mnostwo do posieczkowania, bedzie na poczatek zamiast kory na rabatach (warstwa spodnia) a na nia dam korę wlasciwa. jeszcze popatrze, bo moze uda mi sie wypozyczyc. ale wlasna tez zaswsze sie przyda, przy krzaczorach, trawach i innych

rozdrabniarkę mam i to co uszatkowane wraca na rabaty jako ściółka ale takie cienkie rozkrzaczone jak tawułki nie dadzą się w całości wcisnąć w dziurkę a cienkie trawy zapchają :o a jeszcze to musi być suche.

super nadaje się do miskantów, badyli hortensji, liliowców, buddlei, sadźca na przemian z suchymi gałęziami:yes:

Amelia chyba mowa o tawułach, bo tawułki usychaja i wystarcza je tylko obkruszyc po zimie :D

w sumie to nie wiem co robilismy z tawułami:rolleyes: a nie juz przypominam sobie, obcinałam tylko kwiatostany suszki i wrzucałam jako sciolke na rabaty

Trawy tnę na krótkie kawałki i oczywiście wrzucam do kompostownika. Ale można też użyć ich jako ściółkę na rabatach, jeśli kolor nie przeszkadza. Tak samo skoszoną trawę można podrzucić pod krzewy.