Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to też trzeba się namachać...

a może szybciej i łatwiej przy pomocy sieczkarni:D

http://img33.staticclassifieds.com/images_tablicapl/357156385_1_261x203_sieczkarnia-reczna-do-slomykukurydzy-pabianice.jpg

ta jest świetna, moj pradziadek taka mial i na wakacjach pozwalal wnusiom krecic na pasze dla swinek :) duze kolo to podstawa, za bardzo sie nie trzeba bylo namachac. jakbym miala potrzebe to pewnie bym kupila ale nie planuje wysokich i grubych traw a do krzczorkow rozdrabniacz wystarczy. tawul bezie pare lub nie bedzie wcale - nie wiem czemu ale ja za nimi jakos nie przepadam, sa takie mi obojetne. za to szykuje koszyczek w beneksie a w maju na pewno odwiedze targi ogrodowe i juz cos kupie (pod warunkiem ze bedzie ogrodzenie) i gdzies podołuje te krzaczki :) nastepnie poczekam do targow wrzesniowych i na tych zamowie wczesniej w moich bylinkach

Nie wiem :( Może to jakaś specjalna folia do tuneli.

My chcemy użyć poliwęglanu jak TU , ale nasza konstrukcja ma być drewniana i oparta dwoma bokami o dom (wystawa zachodnia, kąt między ścianą salonu i sypialni na parterze), a spadek dachu będzie przedłużeniem dachu nad salonem. W sumie będzie to niewielka szklarenka.

I mnie się marzy szklarnia, mam nawet szkło :yes: chyba ojciec kiedyś się przymierzał bo jest u nich dużo nowych tafli +- 100x70, tylko nie mogę się zdecydować gdzie ją postawić:D

a jeszcze bardziej mi się marzy ziemianka:rolleyes: w domu mam wszędzie ciepło, nawet w garażu i brakuje mi chłodnego pomieszczenia.

Gosiu odkreciłam jedna śrubę w moim powozie i okazało się że mam takie same nakrętki jak Ty:eek: pamietam że trochę się męczyłam przy skręcaniu ale dałam radę:yes: używałam klucza fajkowego 13 i wielkiego śrubokręta z wygodną rączką i dużą szeroką końcówką dopasowaną do szczeliny śruby

DSC05871.jpg

od starszego dziecia dostałam kiedyś pod choinkę super zestaw wkrętaków magnetycznych:) przynajmniej on jeden rozumie moje kobiece potrzeby;)

Już skręcona taczka przez sąsiada - nie dał rady kontrującym :mad: założył jakieś mosiężne :o

mam nadzieję, że się nie poodkręcają

wczoraj słoneczko mnie zwiodło - pocięłam trawy część hortensji, clematisa a dziś rano -6C :bash:

o ziemiance i pestka marzy :D

wytęsknione słoneczko świeciło ale wiał lodowaty północno-wschodni wiatr :o poprzesadzałam troche krokusów bo porozrastały się rośliny pod którymi je wsadzałam zwłaszcza iglaki i prawie nie było ich widać, na szczęście większość była zakopana w doniczkach:yes: teraz uwolniłam je i wsadziłam do samej ziemi z kompostem, mam nadzieję że nornice ich nie pożrą.

Gosiu, próbowałaś pojazd?