Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Chcemy wyłożyć folią jak do budowy stawu i w tym dopiero stawiać piwniczkę. Rezygnujemy też z zakopania jej głębiej niż metr.

Mamy glinę poprzeplataną z piachem iłami. W tej chwili woda w dole jest na głębokości 80 cm.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za pocieszenie Tarcia :)

U mnie cuchnący kwitnie z przerwami od grudnia. I o niego się nie martwię. Bardziej myślę o tych biedakach, które wsadziłam świeżutkie w ubiegłą sobotę. Ale trudno, trzymam kciuki za nie i obserwuję.

Powoli myślę o wiosennych wysiewach. Planujecie siać w tym roku?

my na pewno trawe i wytyczenie rabat (to juz w czasie budowy) a pelna para ruszymy na wiosne nastepna. trawe miec musimy by bialaski mialy gdzie biegac i nie nosiło sie tak z podworka. rabaty wytyczymy i połozymy włoknine ale te materialową a nie foliową, wiosna przy robieniu rabat szmate sie sciagnie. a tak jak białe beda hasac to po szmacie a nie po błocku.

wstepnie juz cos mam, oczywiscie jesienia musowo jeszcze domek narzedziowy postawimy, moze wiatke smietnikowa. pogadamy z gosciem od bramy, moze szkieletora nam postawi a my sami uzupelnimy dechami, bo te gotowce strasznie drogo wychodza. na razie czekam niecierpliwie na wycene ogrodzenia, mam w glowie 2 warianty i ktorys z nich zrealizuje, wariant gorszy ale chyba tanszy to front dechy, a boki i tył zywoplot tujowy i siatka. tak nie lubie tujek ale brabantowy jest do zaakceptowania ostatecznie. wariant drozszy ale lepszy dechy dookola nie tylko na froncie. chociaz jak mysle ile z zywoplotem zachodu, podlewania, certolenia sie to nie wiem czy nie dołozyc i dech po calosci nie pociagnac. kwestia wyceny.

pewnie cos tam juz nasadze bo w maju pierwsze targi ogrodowe, to wypada choc jedno drzewko wsadzic a we wrzesniu kolejne targi, tam moze juz zakupie bylinek chociaz troche by zaczac rabate tarasowa i oczko frontowe

a ja swój zaczęłam razem z fundamentami:wiggle:

gdy się przeprowadziliśmy to już było zielono:yes:

kochana widziałas u mnie te piaskownice? dzis zwoża ziemię i jak tylko dekarze zleza z budowy zaczniemy prace ogrodowe, zaczynam zyc w niedoczasie. zreszta dopoki nie bedzie ogrodzenia, a tego nie bedzie dopoki ziemia sie nie zwiezie i nie rozwiezie to ogrodu zaczac ni huhu nie mozna:cool:

w ogrodzie czosnki

16.03.2016%2B%252811%2529.JPG

16.03.2016%2B%252814%2529.JPG

16.03.2016%2B%252815%2529.JPG

wózeczek złożony i nawet dziś wypróbowany

16.03.2016%2B%25286%2529.JPG

zdecydowanie kobiecy sprzęt - sąsiad nie był zachwycony jakością - dziś sprawował się znakomicie i co najważniejsze leciutko się go ciągnie ;) mam nadzieję, że tak zostanie

na słońcu krokusy się pootwierały

16.03.2016%2B%252819%2529.JPG

i bzykacze się pokazały :D

16.03.2016%2B%252829%2529.JPG

wózeczek złożony i nawet dziś wypróbowany

zdecydowanie kobiecy sprzęt - sąsiad nie był zachwycony jakością - dziś sprawował się znakomicie i co najważniejsze leciutko się go ciągnie ;) mam nadzieję, że tak zostanie

jeszcze się taki nie narodził co by chłopu dogodził:D

mój sprawuje się super drugi rok i nawet nie przeszkadza mu mieszkanie w metalowym wilgotnym, zimnym domku ogrodowym.

cudną masz wiosnę w ogrodzie:rolleyes: diabli mnie biorą że najlepszy czas muszę spędzać w robocie, gdy wracam to krokusiki się zamykają:( ale dni już coraz dłuższe, wczoraj zeszłam z ogrodu o 18.50:)