pestka56 14.03.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Chcemy wyłożyć folią jak do budowy stawu i w tym dopiero stawiać piwniczkę. Rezygnujemy też z zakopania jej głębiej niż metr. Mamy glinę poprzeplataną z piachem iłami. W tej chwili woda w dole jest na głębokości 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2016 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Nie dość, że mróz znowu po roślinkach przeleciał to od wczoraj białą kołderką przykrył a już ułudka pierwsze kwiatki pokazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Moje posadzone jesienią ułudki jeszcze nie ruszyły Dziwnie ten śnieg leży i nie rozpuszcza się chociaż jest +3, a w nocy było 0 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.03.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Mocno sypało w nocy. Zaczęło się już wieczorem i długo padał śnieg. A ja wsadziłam w sobotę ciemierniki. Ciekawe, czy przeżyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 powinny przezyc, snieg otuli i mroz nie przemrozi, byle wietrznie nie bylo, ciemierniki - kwiaty zimy jednak moje kwitnienie zaczynały w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.03.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Dzięki za pocieszenie Tarcia U mnie cuchnący kwitnie z przerwami od grudnia. I o niego się nie martwię. Bardziej myślę o tych biedakach, które wsadziłam świeżutkie w ubiegłą sobotę. Ale trudno, trzymam kciuki za nie i obserwuję. Powoli myślę o wiosennych wysiewach. Planujecie siać w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 my na pewno trawe i wytyczenie rabat (to juz w czasie budowy) a pelna para ruszymy na wiosne nastepna. trawe miec musimy by bialaski mialy gdzie biegac i nie nosiło sie tak z podworka. rabaty wytyczymy i połozymy włoknine ale te materialową a nie foliową, wiosna przy robieniu rabat szmate sie sciagnie. a tak jak białe beda hasac to po szmacie a nie po błocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.03.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Fantastyczne plany. Czy masz już koncepcję swojego ogrodu? Nie mogę się doczekać moich prac ogrodowych. A plany ambitne, z remontem ogrodzenia z jednej strony włącznie. I potem nasadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 wstepnie juz cos mam, oczywiscie jesienia musowo jeszcze domek narzedziowy postawimy, moze wiatke smietnikowa. pogadamy z gosciem od bramy, moze szkieletora nam postawi a my sami uzupelnimy dechami, bo te gotowce strasznie drogo wychodza. na razie czekam niecierpliwie na wycene ogrodzenia, mam w glowie 2 warianty i ktorys z nich zrealizuje, wariant gorszy ale chyba tanszy to front dechy, a boki i tył zywoplot tujowy i siatka. tak nie lubie tujek ale brabantowy jest do zaakceptowania ostatecznie. wariant drozszy ale lepszy dechy dookola nie tylko na froncie. chociaz jak mysle ile z zywoplotem zachodu, podlewania, certolenia sie to nie wiem czy nie dołozyc i dech po calosci nie pociagnac. kwestia wyceny.pewnie cos tam juz nasadze bo w maju pierwsze targi ogrodowe, to wypada choc jedno drzewko wsadzic a we wrzesniu kolejne targi, tam moze juz zakupie bylinek chociaz troche by zaczac rabate tarasowa i oczko frontowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2016 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Ogrodzenie to podstawa, a potem szaleństwo ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.03.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Ogrodzenie to podstawa, a potem szaleństwo ogrodowe O tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 to prawda, dom jeszcze nie bedzie w pelni skonczony ale ogrod juz zaczety:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.03.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 a ja swój zaczęłam razem z fundamentami:wiggle:gdy się przeprowadziliśmy to już było zielono:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.03.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Gosiu, czy dobrze pamiętam, że masz u siebie szafirki? Czy coś już się pokazało? Bo u mnie, sadzone na jesień, ani listeczka jeszcze nie wypuściły. Zastanawiam się czy przypadkiem za głęboko nie posadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 a ja swój zaczęłam razem z fundamentami:wiggle: gdy się przeprowadziliśmy to już było zielono:yes: kochana widziałas u mnie te piaskownice? dzis zwoża ziemię i jak tylko dekarze zleza z budowy zaczniemy prace ogrodowe, zaczynam zyc w niedoczasie. zreszta dopoki nie bedzie ogrodzenia, a tego nie bedzie dopoki ziemia sie nie zwiezie i nie rozwiezie to ogrodu zaczac ni huhu nie mozna:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.03.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Drimeth część szafirków nadal ma liście i one z pewnością już nie zakwitną - mam tak drugą za ciepłą zimę Te co dopiero wypuściły liście powinny ładnie kwitnąć - a zieloności już trochę jest w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.03.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 w ogrodzie czosnki wózeczek złożony i nawet dziś wypróbowany zdecydowanie kobiecy sprzęt - sąsiad nie był zachwycony jakością - dziś sprawował się znakomicie i co najważniejsze leciutko się go ciągnie mam nadzieję, że tak zostanie na słońcu krokusy się pootwierały i bzykacze się pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 jak slicznie wiosennie, a wozeczek w deche:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.03.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 wózeczek złożony i nawet dziś wypróbowany zdecydowanie kobiecy sprzęt - sąsiad nie był zachwycony jakością - dziś sprawował się znakomicie i co najważniejsze leciutko się go ciągnie mam nadzieję, że tak zostanie jeszcze się taki nie narodził co by chłopu dogodził mój sprawuje się super drugi rok i nawet nie przeszkadza mu mieszkanie w metalowym wilgotnym, zimnym domku ogrodowym. cudną masz wiosnę w ogrodzie:rolleyes: diabli mnie biorą że najlepszy czas muszę spędzać w robocie, gdy wracam to krokusiki się zamykają ale dni już coraz dłuższe, wczoraj zeszłam z ogrodu o 18.50:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2016 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Tak mam taką wygodę, że choć na chwil parę mogę do ogrodu wyskoczyć w środku dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts