Drimeth 18.03.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 U mnie część szafirków kwitnie, a część się nawet nie pokazała. Chyba za głęboko je posadziłam Krokusy mają tylko liście. Kolorów jeszcze nie widać. Ale za to tulipany, irysy i czosnki ładnie ruszyły. Mam nadzieję, że wkrótce zakwitną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.03.2016 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Przyjdzie ciepło to wszystkie roślinki nadrobią, gorzej z tymi co już powyłaziły - jeśli mróz je zważy to już nic z nich w tym roku nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 U mnie pojawiły się niebiesko kwitnące cebulice, a tulipany i krokusiki mają już też niekture kwiatki. Reszta to na razie tylko liście, ale sporo ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.03.2016 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 cebulice - kiedyś miałam ale wyginęły, ostatnio kupiłam trochę ale jakoś ich nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.03.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 moze masz pozna odmianę , moje kwitły pod koniec maja wiec jeszcze nic straconego ale wam zazdroszcze u mnie jeszcze kupa czasu do pierwszych prac ogrodowych, na razie skupiam sie na innych temetach, od ktorych juz mnie glowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Przycięłam dziś jedną trzecią róż na rabacie. Wszystkie Solero mają już całkiem spore pączki. Zdaje się, że szlag trafił 2 Cubany, a one tak cudnie pachną. „Ogoliłam” też pnące bardzo poważnie, bo muszę je jakoś ukształtować. Dotąd były puszczone samopas. I... odkryłam dziś, że głupio zrobiłam ufając swojej pamięci jeśli chodzi o ostatnie (jesienne‚ sadzenie. Nie pamiętam dokładnie co gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.03.2016 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 TAR niedługo i u Ciebie będzie pięknie pestka jak zakwitną się okaże gdzie co jest - staram się zapisywać co i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Muszę odkopać listę z zamówieniem cebulek. Bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.03.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 ja w swoich mialam strzałki z tworzywa z nazwa roznych cebulek i krzaczkow ale tez mialam dwa wszedobylskie i zlodziejskie psy, dla ktorych doskonała zabawa bylo wyciąganie tych plakietek:bash: tak wiec podobna sytuacja jak u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Trzeba plan narysować W zeszłym roku robili nad nami zdjęcia satelitarne, więc mam w miarę aktualny widok z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2016 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 też znalazłam w miarę aktualny widok ale jakoś teraz nie dają się powiększać jest constans i tylko rozmazuje się ostrość masz na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.03.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Jak wchodziłam miesiąc temu, to było jeszcze normalnie. Zainstaluj może Google Earth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2016 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 dzięki, zainstalowałam sobie właśnie - fajna sprawa, można prześledzić sobie kolejne lata ale jakość zdjęć niestety kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.03.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Uf, coś poblokowali , a było tak dobrze. Czy u Ciebie też -4 Zmora jakaś z tym zimnem. Czosnki niedźwiedzie wychyliły listki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2016 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 nie patrzyłam rano na termometr ale jakoś dziś tak zimno się nie wydawało, teraz jest +3 czosnki i u mnie powyłaziły, ale który jest który nie mam pojęcia, sadziłam niektóre dopiero w listopadzie i utykałam gdzie się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.03.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Bardzo szybko się temperatura podniosła na szczęście. Może to był jakiś prąd zimnego powietrza ? U mnie, tam gdzie więcej słońca, już wszystko widać na wierzchu. Pod krzewami, gdzie więcej cienia, nic jeszcze nie ruszyło. Martwią mnie sasanki, nawet jednej kropeczki zieloności nie widzę. Czosnki sadziłam jak Ty. Irysów, tulipanów, krokusów miałam bardzo dużo i te sadziłam grupami. Czosnki niedźwiedzie i cebulice też. Ale duże czosnki i byliny.... hm, ledwie pamiętam, gdzie które wetknęłam Najzabawniejsze, że tulipany botaniczne i irysy botaniczne pomyliłam. Irysy żółte pokazały kwiatki, ale ich nie otworzyły, a ja doszłam do wniosku, że to tulipany. Dopiero gdy zaczęły pojawiać się niebieskie, zorientowałam się jaka gapa ze mnie i zapominalska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2016 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 u mnie większość posadzona w doniczkach u sąsiadki dziś widziałam całe mrowie cebulic - piękny błękit u nie ani hu, hu, może tak jak TAR pisze jakieś późniejsze odmiany wybrałam? zobaczyłam za to kępkę żonkili - tylko jakoś wszystko tak na kupie powsadzałam może to prze te doniczki, chciałam zmieścić jak najwięcej? Sasanki już chyba niebieskość widzę i pąki dziś zobaczyłam na floksach szydlastych, mam jakąś monstrualną odmianę - mocne jak na floksa pędy, całą zimę zielone i obficie kwitnące. Teraz po budowie schodów trochę ucierpiały ale zaraz chyba się w pełni odrodzą. Zresztą rozłażą się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.03.2016 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 pierwszy dzień wiosny w końcu jedna z budek spotkała się z uznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Kosy? One wchodzą przez taki mały otwór? Moje budki mają dziurki 3 cm średnicy. Wg specjalistów ptasich optymalne dla sikorek. Ile masz budek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.03.2016 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Też tak najpierw pomyślałam, niestety to szpaki dwa lata temu wydziobały sobie większe otwory i wyeksmitowały sikorki. A kilka lęgów sikorek się wychowało i jeszcze jakaś inna drobnica ale zapomniałam jak się nazywają Może potem zrobię nowe budki tylko właśnie jest problem z otworem jak je zabezpieczyć przed mocnymi dziobami szpaków? Dwie budki mam, ale druga chyba na razie pusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts