Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale sama sie zakopala czy jej pomoglas :cool::lol2:

moj Witus od paru tygodniu zaczal sie naczej zachowywac, po prostu czulosciom nie odpuszcza i mamy z niego niezly ubaw. wskakuje na sofke, robi grzeczny siad, patrzy mi gleboko w oczy i zachecajaco merda ogonkiem - tzn. teraz moja pora na miziansko a od paru dni oprocz mizianska to na rączki, pozycja ala chusta dla niemowlaka i mizianie. a jak go ignoruje i cos na kompie robie to szturcha mnie noskiem i nie moge nic robic - jest niemozliwy:D ale tylko do mnie tak, meza nie rusza ;)

Edytowane przez TAR

hmmm tylko ja czy Wicio? :cool:

Witus powoli wchodzi w 3 rok życia i zaczyna miec fazy i zachowania jak Kasti. faza zabaw szczeniecych i szalenczych gonitw przechodzi w faze przytulan, miziow i bycia cieniem swojej Pani - czasem czuje sie zmeczona. ale robi dokladnie to samo co Kastorek, za 2 lata beda sie tłukły o to, ktory blizej sie ulozy :rolleyes:

Mam to samo z Pasqalem i Spinozą. Rywalizacja, kto pierwszy wieczorkiem wlezie na pańcię, pougniata, da się wymasować, a potem zmiana, chyba, że na moje szczęście jedno znudzone oczekiwaniem na wolną miejscówkę, zaśnie w nogach.

Te czerwone tulipank zaczynają kwitnąć i u mnie. Qrczę, tyle tego posadziłam, że już mi się myli co i gdzie :bash:

Mam to samo z Pasqalem i Spinozą. Rywalizacja, kto pierwszy wieczorkiem wlezie na pańcię, pougniata, da się wymasować, a potem zmiana, chyba, że na moje szczęście jedno znudzone oczekiwaniem na wolną miejscówkę, zaśnie w nogach.

Moja kota nas wszystkich po kolei usypia. Najpierw córcia (kota na krześle obok łóżka), potem ja (na mnie lub nad moją głową na poduszce), a na końcu monsz ( nie wiem, gdzie się na nim kładzie, bo zazwyczaj wtedy już śpię). :)

No nieźle, Gosiek :jawdrop:

Magnolie podziwiam, ale właśnie bałabym się, że zmarznie, tym bardziej, że u mnie wieje od zachodu i jedyne mało wiatrowe miejsce zajęte przez glicynie.

Genia najpiękniejsza.

Te czerwone tulipanki też zaczęły u mnie kwitnąć :)

Śliczna ta Gienia:rolleyes: ja mam 3 Susany z czego dwie to ukorzenione odkłady z pierwszej i tez nie przemarzają na wygwizdowie:no: jedna przestała całą zimę w doniczce, nie osłonięta, nie zadołowana i właśnie się puszcza :cool:

Gosiu

a co jest w tym domku ogrodowym że wykop tam wiedzie?

fajne masz widły, że o wózku nie wspomnę;)

To domek z serduszkiem ;) został oczyszczony, jeszcze raz dosypię jakiegoś septifosa i będzie woda do podlewania ogrodu :yes:

Tam teraz jest odprowadzona woda opadowa z drugiej części dachu.

To pierwsze odprowadzenie ,,zamyka się" - będzie już bezpiecznie, dodatkowo woda będzie szła do ogrodu. Koniec z plątaniem się z wężem i dręczeniem i łamaniem roślinek :D

Przy wykopkach widzę jaką mam ziemię. Tam gdzie studnia chłonna jest ziemia jest całkowicie ruda:o

Koniec prac kopanych :D

Może jeszcze ziemia kiedyś dojedzie, na razie mam ogród zryty i przekopany, wszędzie pełno bałaganu. Musi potem być lepiej. Chyba bardzo się cieszę :cool:

,,oczko" zasypane, została na wierzchu jedna płyta

DSC_0586.JPG

na razie chyba zasieję tu jakieś drobne kwiatki

DSC_0572.JPG

czwarty osadnik zamontowany

DSC_0523.JPG

kolejny rowek

DSC_0571.JPG

a to ostatni przekop

DSC_0580.JPG

i efekt końcowy - nie wygląda to ciekawie ale działa :yes:

DSC_0577.JPG