TAR 13.04.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 ale jestem niezla:lol2: na 99% to trzcinnik, nie rozłazi sie ale jest dosc wysoki i ladnie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.04.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 bardzo mi się podoba, kępki już są większe niż wtedy gdy je kupowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.04.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 ostatni przekop jest bardzo ładny, bez bałaganu, darń odłożona:rolleyes:a gdzie ten się kończy? masz zbiornik na deszczówkę w dawnym szambie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.04.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 to ten krótszy odcinek widać zielone kółko - punkt zaworowy, a to śliczne czarne obok to końcówka do której zostanie podpięta linia nawadniająca tak teraz woda zbierać się będzie pod domkiem , szukam w sklepie pompy do pobierania wody na ogród gdy już w zbiorniku trochę się nazbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.04.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) a co dokładnie robi ten ładniutki punkt zaworowy? do końca 2018r i u mnie ma być skończona kanaliza:yes:, już kopią w sąsiedniej wsi i też chce wykorzystać obecne szambo na deszczówkę tylko zastanawiam się nad przelewem, jak będzie długo deszczowo to dobrze by było żeby nadmiar sam gdzieś sobie odpływał. Trzeci rok użytkuję taką tanią pompę do wody brudnej i jest ok. http://allegro.pl/pompa-do-wody-brudnej-czystej-szamba-sciekow-plyw-i5383812974.html a to śliczne czarne obok to końcówka do której zostanie podpięta linia nawadniająca a ja myślałam że to wrona:D Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 a ja myslalam ze kawalek folii budowlanej, taki smietek komus zostal:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.04.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 t zielone to studzienka poboru wody... jak go zwał, tak go zwał na dole podłączone jakimiś złączkami rura doprowadzająca wodę z ujęcia ogrodowego a ta wrona jest wielkości szpaka Bardzo dziękuję za link, to raczej nie chińszczyzna? Parametry i cena ok Wyprowadzenie prądu do wody już jest i czeka na zakup urządzenia, jeszcze potrzebuję kompresora by na zim przedmuchiwać te wszystkie rurki. Chciałam po taniości to mam. Zakładam, że szpak się schowa za jakimiś liśćmi, i zielonej folii też widać nie będzie niedługo. Ważne, że woda jest. Pompa ma wywalać nadmiar wody, albo woda sama znajdzie sobie w razie przepełnienia jakieś ujście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.04.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) miało to być u mnie : brzoza szczepiona na 160 modrzew na 170 brzozę przyciąć w lipcu by się zagęszczała a modrzew ogłowić w lutym - jak bardzo przyciąć ją i obdziabać tę jedną długą gałązkę? jak modrzewia ogłowić - każdy przyrost podskubać? Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Gosiu, w brzozie bym skrociła kazda gałązke o minimum połowe (tak w pierwszym roku zrobiłam u siebie - poszukam foty co potem sie z tym dzialo, jak pieknie sie rozbuchała) modrzewie kazdą gałazke przycieła na przysłowiowego jeza o tu masz pania ktora tnie tak jak ja ciełam http://bi.gazeta.pl/im/5b/93/10/z17381211Q,ciecie-wiosnenne.jpg a tu troche dłuzsza fryzurka, tak bym cieła w kolejnym roku http://images27.fotosik.pl/183/11224a12516d68c6med.jpg widziałas na fotkach moje modrzewie? co roku tak przycinałam i po 4 były geste duze parasole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.04.2016 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 pamiętam Twoje modrzewie i dlatego też o takim myślałam a lekcja poglądowa najlepsza, widzę, że pani tnie wierzbę, czy nie będzie z późno i moją właśnie pociąć. Ona jeszcze w doniczce nie wsadzona na miejsce stałe ale właśnie jest na etapie gdy bazi już tylko troszkę zostało a liście zaczynają się rozwijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 nie jest za pozno swoje ciełam 3 razy w roku, bo te cholery tak szybko rosły, tak krotko tnij tez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.04.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 czyli wszystkie teraz, czy tylko wierzbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 15.04.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 brzozę jeszcze nie bo sok będzie wypływał, sąsiad ściąga do podpiętych butelek, chyba przycina się zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) tylko wierzbe, modrzewie w lutym, brzoze i graby w lipcu (juz soki nie beda wyplywac), mowia tez ze koncowka czerwca dobra ale ja swoje przycinalam w lipcu. za to pierwsze slysze by brzozy przycinac zima. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 aaa Gosia jeszcze jedno, tej brzozki to nie tnij tak na rowno pod garnek, ja bym podciela "na strzepek" jedna galazka bardziej inna mniej, bedzie bardziej naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2016 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Tak jest wierzba obcięta, reszta czeka na swój czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2016 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) TAR to żurawka, która w ubiegłym roku była ogniście czerwona, teraz wygląda prawidłowo ') nowe peonie - Sarah i Coral charm buczek i w końcu się ugięłam nowe rh a hortensja pnąca raptem pokazała całą masę pąków podobnie jak bez Belle de Nancy i na koniec kalina Kilimanjaro Edytowane 14 Maja 2016 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 to co sie ugielas to tamaryszek i grab? pierwszej fotki nie widac, zakaz wstepu sie pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 te piwonie Sara tez byly i shirley temple ale dzis akurat szukalam jedynie zółtych i pomaranczowych, ten coral mi w oko jedynie wpadl. bede chciala jeszcze dorwac z typu "sorbet" one super wygladaja, mialam taka jedna w poprzednim ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2016 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Już poprawiłam Ugięłam się i tamaryszka sobie sprawiłam, nie wiem jednak czy u mnie będzie mu dobrze, bo często mokro bywa, a on ponoć tego nie znosi Sorbeta sobie wygooglałam - widok niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts