Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

a zauroczył mnie jeden taki którego mijam w drodze do pracy, tylko że ten ma ok. 20 lat

Przestańcie z tym zauroczeniem się 20-latkami.

Gwarantuję, że te mijane w drodze do pracy 50+ wcale nie są gorsze! A nawet odważę się napisać - lepsze są! :)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

U mnie często jest tak, że widać wyraźnie na drodze cięcie nożem - z jednej strony sucho, a dalej ulewa na całego. Wiem w Piasecznie bywało ciężko, tym razem nas jakoś oszczędziło. A wszystkie duże drzewa wycięte, mam nadzieję, że te co zostały zdrowe są i nie dadzą się

w końcu mam nowy kompostownik, ze starych pobudowlanych dech, dziś pomalowałam ramę ,przykrywki' jak wyschnie przymocuję matę cieniująca i założę siatkę przeciw psom i ptakom ;)

DSC_1527.JPG

Taki mikroklimat. U nas bywa podobnie. Naokoło leje, a tu sucho. Ale tym razem polało.

Wracałam samochodem w tej nawałnicy z W-wy do domu. Myślałam, że umrę ze strachu. Drzewo padło na jezdnie 4 samochody przed nami.

Bezpiecznie nie było do samej Góry K. Te 30 km tęgo mnie zmęczyło. Jeszcze dwa razy omijałam przewrócone drzewa. No, i nic nie widziałam zza wodospadu pomieszanego miejscami z gradem. Grunt, że dojechałam, a w domu i ogrodzie nic nie ucierpiało poza jedną gałęzią wierzby. Trochę też oberwała rabata różana, ale jak pootrząsałam kwiaty z wody, wszystko następnego dnia dzielnie się wyprostowało.