Gosiek33 29.06.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Bywa i w najlepszej rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Gosiek, super kompostownik postawiłaś Gratulki ogromne się należą . Ja niestety nie mam miejsca na taki luksus - dlatego na razie dwa dołki w ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Jak masz miejsce na dwa dołki i w tm miejscu zrób jeden kompostownik Szkoda wywalać odpadki do śmieci, a potem kupować ziemię do roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Zapomniałam pochwalić kompostownika Zawodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 a ja mysle czy robic wlasnie taki drewniany czy kupic gotowca, nie zostaly nam zadne dechy po budowie chyba ze teraz beda odpady od ogrodzenia, u nas kompostownik przewidzialam za smietnikiem od strony lasu. Gosia ile ten twoj ma pojemnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.06.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 mój gotowiec z Lidla spokojnie przeżył 2 zimy:yes: dżdżowniczki kalifornijskie w nim nie zamarzają a po roku wyjmuje sie takie cudeńko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Trudne pytanie mi zadajesz bo jestem analfabetą rachunkowym wys. 120, góra 270x120 - wiem bo siatkę cieniującą kupiłam i takerami przybiłam do listewek - teraz to dopiero profesjonalizm na dole obłożyłam siatką plastikową. Góra cieniuje i przed ptakami ma chronić, siatka na dole zapora dla psów i ptaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Amelio sam się robi bez przerzucania? Dżdżownice wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.06.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) mam takie małe widełki z krótkim trzonkiem i troche przerzucam nowo wsypane a resztę robią "glistki" które idą do góry do świeżonki:yes: marudery są zjadane przez kurki:o ptasiory już się nauczyły że gdy idę z widełkami do kompostowników to dostają do przegrzebania nowa porcję, stoją wszystkie przy siatce i gdakaniem mnie popędzają daję im to co wygarnę z dołu, najpierw one przejrzą a potem kompost idzie na grządki:cool: Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Praca zespołowa jednym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 A gdzie nabyłaś dżdżowniczki? I... czy one w takim zwykłym kompostowniku też mogą, nie uciekną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 to trochę ogrodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 no nareszcie jakis ogrodeczek Pestka dzdzwoniczki w ziemi sie same legna mozesz jeszcze kupiC w sklepie wedkarskim jak u ciebie nie ma:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Potwierdzam, choć nie kalifornijskie, ale jak miały co przerabiać od razu się pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Te nasze mam hurtowo. Działają Ale pytam o kalifornijskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2016 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 pestka drążysz temat więc sama zaczęłam szukać np. na allegro a tu garść informacji, ale czekam na Amelię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=25957&f=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.06.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) nareszcie ktoś na mnie czeka;) 2 lata temu kupiłam na allegro 500szt, podobno 500, nie liczyłam ale to była garstka, teraz sa pewnie tysiące bo mnożą się niesamowicie! kalifornijskie nie przechodzą do gleby, żywią się martwymi roślinami, odpadkami kuchennymi a do rozmnażania potrzebują celulozy wiec wrzucam do kompostownika wytłaczanki po jajkach, ręczniki papierowe, tekturę... glistki różnią się od ziemnych, są cienkie intensywnie czerwone. I kury je chętniej jedzą niż ziemne:yes: zimą część dżdżownic hodowałam w garażu w 2 pojemnikach - w górnym cienko podziurkowanym mieszkały robaczki i tu wsypywałam resztki domowe, do dolnego zlatywał "sok" który po rozcieńczeniu jest idealny do podlewania kwiatów domowych:rolleyes: hodowla nie wydziela żadnego zapachu:no: dolny pojemnik ze sporą porcją glistek pojechał ze sprzedanym koguciem do nowego domku ku radości nabywcy, przemiłego starszego pana i muszę sobie kupić nowy w Casto. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.06.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Gosia co to jest na ostatnim zdjęciu? to czerwone z żółtymi kwiatkami. I to różowo kwitnace na czwartym? Śliczne kolory, o jakiej porze dnia robisz zdjęcia? moje pysznogłówki jeszcze nie kwitną Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2016 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 nabieram ochoty na te czerwone robaczki a ta tajemnicza roślinka to tojeść orzęsiona... mam jakąś słabość do wszelkich tojeści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.06.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dzieki Amelio Chyba sobie sprawię. A czemu przechowywałaś je przez zimę? W kompostowniku jest ciepło. Czy to dla nich nie wystarczające? Różowe na czwartym zdjęciu wygląda na jeżówkę odmianową z tych pełnych, ale nie wiem jaką. U mnie pysznogłówki od TAR pięknie się rozmnożyły i kwitną w tym roku od tygodnia. U Ciebie też zaraz zaczną. My z Gosią sąsiadki, a u niej wiele roślin kwitnie duuuuu...żo wcześniej niż u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts