Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To świetnie. W takim razie założę kolonię w kompostowniku :) Kurek nie mam, ale ptaki też na pewno pomogą regulować ilość :D

raczej nie bo one chowają się w głębi tam gdzie wilgotno i roślinki się rozkładają:no: ale jeśli by do kompostownika wlazł kret to na pewno prędko by nie wyszedł i skutecznie by "wyregulował":D

Dzieki Amelio :) Chyba sobie sprawię. A czemu przechowywałaś je przez zimę? W kompostowniku jest ciepło. Czy to dla nich nie wystarczające?

Różowe na czwartym zdjęciu wygląda na jeżówkę odmianową z tych pełnych, ale nie wiem jaką.

U mnie pysznogłówki od TAR pięknie się rozmnożyły i kwitną w tym roku od tygodnia. U Ciebie też zaraz zaczną.

My z Gosią sąsiadki, a u niej wiele roślin kwitnie duuuuu...żo wcześniej niż u mnie.

Niestety odmiana nie opisana. Pysznogłówki też właśnie mam od TARci a tę ostatnią od Ameli :D

Gosiek, byłam w albumie.

Faktycznie listki bardzo podobne ma ten Overdam, ale qczę mój ma jaśniejsze i jest niższy. Może dlatego, że taki młody z dzielonej kępy :( Poczekamy, zobaczymy, bo jest niebrzydki.

moj overdam mial wyzsze listki tak do kolana a potem klosy ktore mnie przewyzszaly czyli ponad 150-160 cm. moze wysokosc to kwestia podloza, moje rosly w piachach i przyrosty roczne mialy imponujace, w 3 lata obdzielilam nim mnostwo osob a nie bylo widac, ze coś uszczknęłam

Mokro, ale znośnie do czasu aż zobaczyłam jedyną starą jabłonkę, która ocalała - poluzowały się korzenie, drzewo mocno się pochyliło co w świetle nadchodzącej kolejnej nawałnicy dobrze nie wróży. Znowu pada i nie da się wyjść z piłą elektryczną by choć gałęzie grube poobcinał bo na płocie leżą

kiedy ona z tonę waży :bash: zresztą tam jest nawieziona ziemia, musiałabym gdzieś 30cm w głąb szukać podparcia w twardym gruncie :(

bardzo frustrujące jest pisanie w kompie na wirtualnej klawiaturze, zgubiłam przekaźnik do bezprzewodowej klawiatury i nie mogę go znaleźć - może pies mi drapnął to ustrojstwo? W koło ulice podtopione i nie mogę do sklepu pojechać :bash: