Gosiek33 13.07.2016 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Do Piaseczna:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 u nas zaczęło padać o 4,32, spokojnie, rówiutko bez wiatru ale przed 8 przestało. Wczoraj ok. 18-tej troche popadało a wieczór był bardzo ciepły i zupełnie bezwietrzny, do ciemnej nocy przegadałyśmy z sąsiadką przy płocie:yes: podobno nasze strony to obszar na którym jest najmniej opadów i zjawisk atmosferycznych z całej Polski. :jawdrop:Już dawno, dawno temu Niemcy to zbadali i wybudowali tu lotnisko wojskowe, które obecnie od 1.01.2001r zwie się 23 Baza Lotnictwa Taktycznego a wcześniej 1 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego "Warszawa" . A ja myślałam że tu mało pada bo samoloty często latają...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Do Piaseczna:eek: nie, do autobusu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.07.2016 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Autobus też nie przejedzie... poczekam do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.07.2016 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 spiesząc się przed deszczem jednak pocięłam biedaczkę, wyżej nie dałam rady - potrzebuję kogoś wyższego do pomocy korzystając, że dziś bio odbierają porządki zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.07.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 dzielna dziewczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.07.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 no, no:rolleyes:a ta gałąź co została to jest nad ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.07.2016 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Bardzo dzielna..... nawet klawiaturę nową kupiłam Tak - jak ja dziabnąć spadnie na płot i do sąsiada. Potrzebuję pomocy by ją złapać na swoim terenie. Dziś odbierali bio - gałęzi nie zabrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.07.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 a sasiad nie moglby ci pomoc? czy to gbury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.07.2016 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Pomoże jak wytrzeźwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.07.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jak tam drzewko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.07.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dziś odbierali bio - gałęzi nie zabrali u nas na wsi zieleniny czy liści wcale nie zabierają w mieście tak a na wsi trzeba mieć kompostownik lub samemu odwozić do punktu odbioru odpadów innych niż normalnie zabieranych przez śmieciarzy a jeszcze człowieka legitymują skąd on:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 żartujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.07.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 a to coś nienormalnego? myslałam że tak jest wszędzie...... jesienią nawiało mi liści z lasu naprzeciwko, głównie dębowych a takich nie chcę więc zapakowałam w wory i za bramę. W końcu to bio. 2 tygodnie tak stały az wreszcie poszły tam skąd przyszły - do lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 dla mnie tak, nienormalne i dziwne. w naszej gminie przy kazdym wywozie dawali worki na bio i je potem zabieraja w zaleznosci od harmonogramu - nikt nie musial sam zawozic (chociaz inna czestotliwosc wywozu jest latem a inna zima) i niewazne czy to w miescie czy na wsi. bio to bio - placisz za wszystko jak inni to z jakiej racji nie odbieraja. nie ma wymogu posiadania kompostownika (przynajmniej ja w ustawie tego nie wyczytalam), u was jakby nadgorliwosc urzednicza. moim zdaniem powinniscie zareklamowac usluge albo jak nie odbieraja i samemu trzeba wozic to niech obniza koszty w stosunku do tych z miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.07.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 koszty i tak są niższe, 5 zł od osoby za segregowane, chyba nie ma co reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 u nas placi sie od powierzchni ale za to zabieraja bio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.07.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 od powierzchni czego? ile wynosi miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 od powierzchni domu, placisz stawke za m2. u na s wychodzilo koło 35 zł / m-c nie wiem jak w tej gminie, do ktorej sie wprowadze bedzie czy od powierzchni czy od osob. byle nie od wody, bo pobankrutuje. u nowych sasiadow widzialam worki na bio, wiec odbieraja.co smieszne w kazdej gminie jest inacze i nawet inny sposob segregacji. w 3 city dziela na mokre/suche i szklo, na wsiach na szklo, papier, plastik i mieszane. jeden wielki burdel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.07.2016 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zadzwoniłam dziś do pani w gminie, że gałęzi nie zabrali, a ona mi na to, że zabierają tylko worki - od tego roku sama muszę mieć swoje worki na bio W tym roku zmienili nowego odbiorcę i jest lepiej. Gałęzie mogę sobie zawieść do jakiego tam punktu w mieście czy mam to włożyć na siedzenie samochodu? Pani mi na to, że może kogoś poproszę Powiedziałam, że rozpalę ognisko. Na razie za mocno wieje U mnie opłata za segregowane 18 zł od osoby. Segreguję bo mam taka wewnętrzna potrzebę, uważam, że tak trzeba i od dziecka recykling robiłam - makulatura, szkło, kapsle, woreczki foliowe myło się, suszyło używało do czasu aż się nie podarły Znowu wchodzę za tym w etap szukania szatkownicy do gałęzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts