Gosiek33 11.02.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Może lepiej nie powiem tego mojej mamie, bo gotowa całą działkę obsadzić, i gdzie my się wtedy podziejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kruela, roślinkami leśnymi czy ogrodowymi też brat się zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja pierwsza, nawet ciężarówkę skombinuję ... uwielbiam to Cieszę się już na samą myśl Aż tak dobrze to nie ma, jest wielu chętnych Najlepiej przyjechać wcześniej, pooglądać, popytać kto będzie wyprzedawał i od ok. 15-tej szturmem na stoiska W ub. roku trafiłam na stoisko Niemca, który akurat wystawił karteczkę z ceną - wszystko po 2zł- tawułki, berberysiki, tujki Teddy i kolumnowe, po 5 zł większe - kosodrzewiny, tuje złote nana, cyprysiki variegata itp. Niestety 5 najładniejszych jakiś hamulec ukradł mi z ogródka działkowego dlatego też m.in.chcę mieć swoją własną ogrodzoną schedę i odstrzelę gdy ktoś nieproszony wtargnie albo psem poszczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2009 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Szczególnie, że pokazał już swoje wrodzone mordercze zapędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 11.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kruela, roślinkami leśnymi czy ogrodowymi też brat się zajmuje? leśne ma na pewno ale widziałam też różne inne ... dokładnie podpytam co ma i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Aktualnie zbieram oferty na okna, Gosiek jakiej firmy macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kruela, zajrzałam do Twojego dziennika, kurczę dziewczyny w kompleksy mnie wpędzacie, a ja cieszyłam się że mam lasek za drogą chociaż wygodna jestem i tak wybierałam żeby nie mieć problemów z wyjazdem gdy zimą zawieje, tylko czy jeszcze kiedys będą prawdziwe zimy jak za dawnych czasów? W Twoim gąszczu leśnym masz jeszcze miejsce na nowe roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 11.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Mam właśnie dużo miejsca między innymi roślinkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2009 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Okna zamawialiśmy w firmie Variant Mazovia http://www.variantmazovia.com.pl/site.php?id_menu=14 z racji doskonałych kontaktów z właścicielami (zakładali nam okna w mieszkaniu kilka lat temu) poszliśmy popytać, oferta była do przyjęcia, choć potem okazało się, że trochę drożej wyszło AVANTGARDE 7000, Pięciokomorowe, k=1,1, czarna uszczelka, złoty dąb obustronny, 3x z ruchomym słupkiem, łukowe drzwi w bibliotece DELIT. Nie było problemu by zamówić drzwi tarasowe 180 szer (2x90) bez poprzeczki - z jednej szyby. I glify na górze przy łuku też zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 dużo miłości nie tylko z okazji walentynek http://img25.imageshack.us/img25/3183/walentynkibp0.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.02.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 dzięki, dzięki i wszystkim życzliwym http://img16.imageshack.us/img16/1958/sercaaz9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Impreza była super a pyszności palce lizać Dobroszka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.02.2009 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Myśmy nie podnosili celowo, robiliśmy różne przymiarki i wyszło, że da się żyć Kiedyś mieszkałam przez kilka miesięcy na poddaszu i było ok. Pod samymi skosami planujemy szafki, które zmieszczą całą masę szpargałów Na blatach tych szafeczek będzie całe mnóstwo miejsca na bibeloty, zdjęcia itp - a takie klimaty lubimy. Naoglądaliśmy się natomiast zdjęć domów z podniesioną ścianą kolankową w stosunku do projektu i nie podobało się to nam. Mamy ściankę na dwa pustaki tj. w projekcie +-43 cm http://img243.imageshack.us/img243/3788/dsc0506ml0.jpg To co na zdjęciu minus 20 cm wylewek. Przy takiej ściance kolankowej zmniejsza się oczywiście powierzchnia użytkowa, ale dla naszej rodzinki to wystarczy. Nie ukrywam jednak, że głównym powodem takiej a nie innej decyzji jest kasa Podniesienie ścianki, jak piszesz zresztą, wymaga wydłużenia krokwi jeśli chce się utrzymać proporcje dachu co za tym idzie całej bryły budynku, i zwiększa powierzchnię dachu a to kosztuje, a potem ogrzewać też trzeba Moim zdaniem: błąd. Góra po podniesieniu ścian kolankowych jest o wiele bardziej funkcjonalna! A koszty budowy nie wiele wyższe...(mnie nie kosztowało to nic więcej...) Mam teraz ok 200m pow.użytkowej. Ogrzewanie takie same. Ale to oczywiście kwestia gustu.... W kwestii przedłużenia krokwi... Nie bardzo trzeba je przedłużać. Dach jest trochę bardziej wypłaszczony, żeby zostawić kalenicę na projektowej wysokości i tyle. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik27157.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Trudno, nasza ocena była inna, teraz już nic z tym nie zrobimy Może dać to tylko do myślenia następnym inwestorom Niestety widok żle podniesionych ścianek kolankowych tak nas odstraszył, że mamy co mamy. Nawet tylko nieco wyższe koszty wynikające z tej modernizacji powstrzymywały nas. Pewność natomiast będę miała gdy zamieszkam i będę waliła głową w ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 16.02.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 witaj, teraz mam chwilę na obejrzenie dokłądniej każdego zdjecia, ale zaraz przeciez efekt motyla to Ty - od dawna jestem na forum ale si enie rejestrowałam widziałam już niektóre zdjecia u Ciebie. piękna świateczna atmosfera i relacje fotograficzne z przyrody piekne. ja dziś u siebie widziałam 5 sarenek - bałam się spłoszyć je aparatem, śliczne zjawisko. co do zasobnika też jestem w tym temacie my wybieramy 140 l pionowy z węzownicą spiralną firmy galmet - polecany przez speców w naszym regionie. będę zaglądać do Was. pozdrawiame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witaj w mych skromnych progach, miło mi, że zajrzałaś. W tym tygodniu powinnam już mieć ustalenia hydrauliczne to się nimi podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Gosiek Popatrzylam co tam u Ciebie . Najtrudniejsze wybory przed Wami faktycznie . Panow od wylewek moge polecic naszych , zrobili bardzo ladnie i wszyscy , ktorym ich polecalam sa zadowoleni. Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.02.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dziś małż rozmawiał z naszym panem, do którego mamy duże zaufanie i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Musimy się tylko obliczyć finansowo, bo kilka rzeczy to raczej trzeba robić od razu, a nie na raty Dobrze myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dzień dobry Z okazji tłustego czwartku, małe co nieco Smacznego! http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000332ce36/1/233/AFocpLFojD_SS1AGjsQxR4o_sDN1pYYw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.02.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ale pyszota, dzięki, nie powiem co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts