Gosiek33 09.01.2017 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Amelia dobrze, że się pokazałaś bo dawno Cię nie było. Jak ręka? Pestka kiedy u mnie grabić się nie da bo psuje się cała struktura suchego betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Do liści to może dmuchawę kup, taką nie za mocną. U mnie działa całkiem nieźle pod warunkiem, że sucho. O, Amelia Mam nadzieję, że już ręka działa jak nowa A jak kurki zimują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.01.2017 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 pestka kiedy liści nie mam, co najwyżej sosnowe igły, najgorsze są wszelakie siewki nawłoci, brzozy, pęcherznicy, trawy i jeszcze jakieś draństwo którego nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dobrze, że ja mogę po swoim żwirze grabiami pociągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) cześć dziewczyny :bye:jestem cały czas tylko podczytuję 19 grudnia już wróciłam do pracy. Ręka ruchowo jest prawie ok, tylko nie mogę odkręcać słoików a nawet plastikowych nakrętek od mleka. Cały czas chodzę na masaże i sama trę z maścią p/bliznom bo ponoć mam spartolone i w głębi porobiły sie zrosty. Za długo zwlekałam z operacją i zanikły mi mięśnie wzdłuż nerwu pośrodkowego.... masuję, trę, ćwiczę, odśnieżam ( w ramach rehabilitacji:D) i ogólnie nie jest źle. Tylko muszę jak najszybciej zrobić badanie drugiej łapki:eek: Kurki mają się dobrze, w te mrozy nie wychodzą z kurnika ale nie dziwię się, urządziłam im prawdziwe terrarium - kubek z wodą stoi na macie grzewczej a z góry świeci żarówka grzewcza imitująca światło księżyca:D gdy na zewnątrz -20 to w środku -7 przy otwartych drzwiczkach. Dziś rano wyłączyłam żarówkę bo w kurniku było 0 stopni i jednej dużej kurze tak dogrzało że siedziała na grzędzie zewnętrznej:D malutka już ma 3,5 miesiąca, wielkością prawie dogoniła dorosłą ale porzuciła ją kwoka i bidulka sama musi sobie radzić... aby do wiosny:cool: Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 pestka kiedy liści nie mam, co najwyżej sosnowe igły, najgorsze są wszelakie siewki nawłoci, brzozy, pęcherznicy, trawy i jeszcze jakieś draństwo którego nie pamiętam i u mnie tego badziewia co roku mnóstwo wyrasta na korze:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.01.2017 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Martwię się Twoją ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Nie przeforsuj tej ręki i myśl o tej drugiej. Zazwyczaj odruchowo chronimy tę mniej sprawną i przeciążamy tę drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Gosiu sie nie martw:no: już przywykłam i jest ok:yes: inni mają gorsze dolegliwości... Z drugą wybiorę się do innego wracza. Raz w tygodniu przyjeżdża do jednej z naszych przychodni dyr. oddziału ortopedycznego z Garwolina bardzo chwalony, zobaczę kto on;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2017 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Amelia a te zrosty jakos mozna "zagoic"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Amelia, a Stocer w Konstancinie? To chyba najlepsze miejsce jeśli chodzi o ortopedię. Zrozumiałam, że zrosty są wewnątrz Te powierzchniowe wiem, że można zmiękczyć i "wygładzić". Ale nie słyszałam, by maści działy głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 na miejscu mam dobrego rehabilitanta:yes:chyba nie chciało by mi się ganiać tak daleko:no: tak, zrosty są głębiej. Początkowo stosowałam maść silikonową poleconą przez farmaceutkę, rzeczywiście ładnie wygładziła ale tylko na wierzchu dopiero rehabilitant mi powiedział że od razu po zdjęciu szwów i wygojeniu trzeba stosować stary sprawdzony chciaż troche śmierdzący Cepan. Na pewno jakieś zgrubienia zostaną ale intensywe masowanie kilka razy dziennie z tą maścią już dało niezłe efekty a jeszcze sobie pomasuję przez kilka miesięcy, co mi tam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Dobrze, że coś działa, bo takie wewnętrzne zrosty potrafią nieźle dać się we znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Amelia a te zrosty jakos mozna "zagoic"? one już się zagoiły:yes: dzięki masażom z mazidłem zrobiły się trochę płytsze i miększe, już nie mam wrażenia że opieram dłoń na wystającym kancie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 no to super, czyli wiosna w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 już się nie mogę doczekać a ile planów.... wytnę sobie bezkarnie kilka drzewek, wykopię staw, powiększę rabaty kosztem trawnika...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Nie szalej Sama stawu przecież nie wykopiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 całkiem sama nie, dziecię mi pomoże:yes: właściwie "staw" to za dużo powiedziane, oczko raczej z przewagą strefy płytkiej i tylko jednym 1m głębokości dołkiem gdzie będą zimować rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.01.2017 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Ależ masz plany Na 1 m głębokości rybki nie przezimują przed laty mając głębię ok 130 wykuwałam z lodem zamarznięte płocie Znajomy zabiera japończyki na zimę do domu i trzyma je w akwarium, albo jak łagodna zima to uważa, że zostawienie grzałki w oczku wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 I żeby się dobrze czyściła woda, to też musi być kawałek głębszej. Sama strefa bagienna nie wystarczy. Amelia, chcesz ten stawik wykładać folią, czy naturalny. Naturalny to tylko w ciężkiej glinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts