Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do liści to może dmuchawę kup, taką nie za mocną. U mnie działa całkiem nieźle pod warunkiem, że sucho.

O, Amelia :) Mam nadzieję, że już ręka działa jak nowa :)

A jak kurki zimują?

cześć dziewczyny :bye:jestem cały czas tylko podczytuję:yes:

19 grudnia już wróciłam do pracy. Ręka ruchowo jest prawie ok, tylko nie mogę odkręcać słoików a nawet plastikowych nakrętek od mleka. Cały czas chodzę na masaże i sama trę z maścią p/bliznom bo ponoć mam spartolone i w głębi porobiły sie zrosty. Za długo zwlekałam z operacją i zanikły mi mięśnie wzdłuż nerwu pośrodkowego.... masuję, trę, ćwiczę, odśnieżam ( w ramach rehabilitacji:D) i ogólnie nie jest źle. Tylko muszę jak najszybciej zrobić badanie drugiej łapki:eek:

Kurki mają się dobrze, w te mrozy nie wychodzą z kurnika ale nie dziwię się, urządziłam im prawdziwe terrarium - kubek z wodą stoi na macie grzewczej a z góry świeci żarówka grzewcza imitująca światło księżyca:D gdy na zewnątrz -20 to w środku -7 przy otwartych drzwiczkach. Dziś rano wyłączyłam żarówkę bo w kurniku było 0 stopni i jednej dużej kurze tak dogrzało że siedziała na grzędzie zewnętrznej:D malutka już ma 3,5 miesiąca, wielkością prawie dogoniła dorosłą ale porzuciła ją kwoka i bidulka sama musi sobie radzić... aby do wiosny:cool:

Edytowane przez Amelia 2

Amelia, a Stocer w Konstancinie? To chyba najlepsze miejsce jeśli chodzi o ortopedię.

Zrozumiałam, że zrosty są wewnątrz :( Te powierzchniowe wiem, że można zmiękczyć i "wygładzić". Ale nie słyszałam, by maści działy głęboko.

na miejscu mam dobrego rehabilitanta:yes:chyba nie chciało by mi się ganiać tak daleko:no:

tak, zrosty są głębiej. Początkowo stosowałam maść silikonową poleconą przez farmaceutkę, rzeczywiście ładnie wygładziła ale tylko na wierzchu dopiero rehabilitant mi powiedział że od razu po zdjęciu szwów i wygojeniu trzeba stosować stary sprawdzony chciaż troche śmierdzący Cepan. Na pewno jakieś zgrubienia zostaną ale intensywe masowanie kilka razy dziennie z tą maścią już dało niezłe efekty a jeszcze sobie pomasuję przez kilka miesięcy, co mi tam:D

Ależ masz plany :D

Na 1 m głębokości rybki nie przezimują :no: przed laty mając głębię ok 130 wykuwałam z lodem zamarznięte płocie :( Znajomy zabiera japończyki na zimę do domu i trzyma je w akwarium, albo jak łagodna zima to uważa, że zostawienie grzałki w oczku wystarczy :sick:

I żeby się dobrze czyściła woda, to też musi być kawałek głębszej. Sama strefa bagienna nie wystarczy.

Amelia, chcesz ten stawik wykładać folią, czy naturalny. Naturalny to tylko w ciężkiej glinie :(