Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! :)

Gratuluje Ci Gosiek33 rozpoczecia budowy i zycze powodzenia! ..ale ja nie o budowie.. otoz..

podobaja mi sie bardzo Twoje zdjecia, moglabys mi zdradzic jakim aparatem je robilas? :)

A zdjecie ze slimaczkiem zarabiste!! Mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, jak je sobie skopiuje ;)

Podrawiam!

dzięki za miłe słowa, skopiuj sobie a nie zapomnij napomknąć skąd masz ślimaka :roll: 8)

aparat to NIKON D40X

Cześć Gosieńko :) ... potwierdzam termin ;) już w 100% :)

... i chciałam powiedzieć, że mi się dzisiaj śniłaś ;) na jakieś studia fotograficzne chodziłaś :o :wink: :lol: ... a ja całą noc grabiłam liście, patyki :roll: :o i rano wstałam zmęczona fizycznie jak nie wiem co :roll:

No no być przedmiotem czyichś snów i to nie byle jakich 8) :lol:

a na dodatek harowałaś :wink: 8) :lol: :lol: :lol:

Nawet nie wiesz jak się cieszę na te 100% :lol:

Gosiek, to odprowadzenie wody może być tak tuż pod powierzchnią ziemi? myślałam że conajmniej półmetra głębiej :o Z ilu rynien będzie podłączenie?

To nie jest takie ,,książkowe" odwodnienie, celem naszym jest zbieranie na razie do tych kręgów wody opadowej z dwóch rynien (do czasu otynkowania i tak są nie zamontowane 8) ) ale woda sobie leci

tak było

M zrobił odprowadzenie wody takie na już coby nas nie podtapiało

http://img26.imageshack.us/img26/3507/dzialka29032009014.jpg

tu próba generalna

http://img230.imageshack.us/img230/5999/dzialka29032009042.jpg

a teraz z tak zrobionego ,,odpływu" woda poleci rurami do betonowego kręgu i zamiast podtapiać dom i z gliny robić bajoro będzie zbierała się w kręgach :roll:

Jak będziemy na etapie tynkowania domu (:roll: :-? tylko kiedy to będzie) - to wtedy zrobimy to zgodnie ze sztuką budowlaną :wink: Choć kto wie? Najtrwalsza jest zawsze prowizorka :-?

Cześć Gosieńko :) ... potwierdzam termin ;) już w 100% :)

... i chciałam powiedzieć, że mi się dzisiaj śniłaś ;) na jakieś studia fotograficzne chodziłaś :o :wink: :lol: ... a ja całą noc grabiłam liście, patyki :roll: :o i rano wstałam zmęczona fizycznie jak nie wiem co :roll:

No no być przedmiotem czyichś snów i to nie byle jakich 8) :lol:

a na dodatek harowałaś :wink: 8) :lol: :lol: :lol:

Nawet nie wiesz jak się cieszę na te 100% :lol:

mapy wydrukowane, startery gotowe ;) tylko wskakuję i jestem :) ... i ja tez sie cieszę :lol:

dzień dobry przy tym powiem :)

hejeczka i ja jestem :)

słonko wstało więc i ja jakoś spać nie mogę.... choć ostatnio wiele tego nie mam :roll:

jako, że przeważnie pierwsza jestem to kawusie wszędzie zostawiam :)

http://images46.fotosik.pl/107/805347e0fbfeb44emed.jpg