Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przed chwilą wysłałam Gospodyni priva.... myslę, że się przyda...

jakby co to służe pomocą :)

u nas przestało lać , ale za to moje starsze dziecię zaczyna mi kasłac :o i kiepsko to widze :(

Nituś bardzo dziękuję, relacja super, oczywiście wykorzystam :lol:

Gosiu, a po co Ci te kręgi?

Wiesz jak domu nie było to i dachu nie było :roll: teraz dach zbiera ogromne ilości wody, nie mamy drenażu, a coś z zalewającą nas wodą trzeba zrobić, więc wymyśliliśmy coś na kształt oczka wodnego - obsadzone to będzie roślinkami wodnolubnymi :wink: Mieliśmy stare kręgi studzienne i zostały wykorzystane jako ,,podwaliny" pod ten mini stawik - rurami odprowadzamy wodę z rynien do tych kręgów :wink: A co z tego wyjdzie, życie pokaże. To tak jest jak kasy brak to trzeba coś kombinować i wykorzystywać wszystko co jest na działce i daje się jakoś użyć :wink:

Gosiu, a jak głeboko są wkopane te kręgi? Na dnie są zabetonowane? Interesuje mnie ten temat, bo u nas masa wody spływa teraz z dachu :roll: :roll:

Gosia może prześlij tego priva do MOni i coś i jej pomoże :)

dzięki, Nitusia - super sprawa :wink: :D

ależ Ciem proszem bardzo :)

wieczornie się witam i na rano dzień dobry zostawiam. Pracowity dzień dziś mieliśmy. Jako bardzo sumienni inwestorzy wszystkie podłogi przykryliśmy folią :o :roll: 8)

http://img34.imageshack.us/img34/3145/dzialka1062009foliaiwel.jpg

to tak raczej książkowo :roll: wtedy podłogi nie wysychają zbyt szybko i beton może sobie spokojnie dojrzewać - zajmuje mu to około miesiąca

A od jutra ocieplanie poddasza :wink: