Gosiek33 04.06.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 I naprawdę pilnuj wilgotności!!! Rozmawiałem dzisiaj z naszymi chłopakami, powiedzieli, że jak nie będzie wystarczająco sucha w pomieszczeniach, czytaj: jak nie wyschną tynki i wylewki, to GK może pękać. I cała robota w trąbę... bry Hej, podłoga wilgotna pod grubą czarną folią - ściany coraz bardziej suche folia aluminiowa ma parametry dość dobre - cokolwiek to znaczy: LENKO ML 90 AL jest produktem o pośrednich własnościach wytrzymałościowych w stosunku do PAROIZOLAJCJA 3MA i LENKO MSL 98. Natomiast jej cechą wyróżniającą jest większy opór dyfuzyjny od tych dwóch paraizolacji. Bardzo mała paro-przepuszczalność jest wynikiem uszczelnienia jednej z trzech warstw za pomocą napylonego aluminium. Ma to szczególne znaczenie w tych wszystkich zastosowaniach, w których trzeba uzyskać maksymalną szczelność przegrody budowlanej. Dotyczy to wszystkich dachów i ścian szkieletowych, których z różnych powodów nie można wentylować. Takie sytuacje dotyczą najczęściej remontowanych dachów i ścian, w których nie można wykonać wentylacji pokrycia lub elewacji ani termoizolacji. Napylone aluminium jest powodem szczególnego wyglądu paraizolacja LENKO ML 90/140 AL , która przypomina lustro odbijające promieniowanie świetlne. Ma to znaczenie dla tych pomieszczeń , które są ogrzewane za pomocą urządzeń wydzielających duże ilości promieniowania cieplnego. Do takich urządzeń należą promienniki elektryczne i gazowe oraz kominki. Ciepło rozchodzi się wtedy po pomieszczeniach między innymi na zasadzie promieniowania, które może się odbijać od powierzchni lustrzanych (refleksyjnych). Zastosowanie w takich pomieszczeniach paraizolacji LENKO ML 90/140 AL pod płytami gipsowo-kartonowymi powoduje pewne oszczędności energii, ponieważ jej refleksyjna powierzchnia odbija tą część promieniowania cieplnego, które przedostanie się pod płyty. Z tego powodu takie paraizolacje jak LENKO ML 90/140 AL nazywane są refleksyjnymi. mamy nadzieję, że będzie ok a jak nie to bedę ich po nocach straszyć kartongipsy za dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ale kwiaty też rosną urocze krzewuszki http://img199.imageshack.us/img199/3761/dzialka4062009foliaistrm.jpg http://img19.imageshack.us/img19/1460/dzialka4062009foliaistr.jpg zakwitł w końcu jaśmin http://img222.imageshack.us/img222/1460/dzialka4062009foliaistr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.06.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dzień dobry, Gosiu Piękne te krzewuszki U mnie też wszystkie szaleją z kwitnieniem, za wyjątkiem Variegaty Nana, ktora w tym roku jakaś powściągliwa z kwitnieniem jest Już podsypałam siarczanem potasu, żeby ją wspomóc, bo kwiatków miała zaledwie kilka, natomiast pozostałe są cudowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.06.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Doberek u Gosi jak zwykle oko można nacieszyć ślicznymi zdjątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Gosiu dzięki za fotkę lawendy ... ależ u Ciebie się dzieje i dobrze, że barranki czuwają nad ... wilgotnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 05.06.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 "Wilgotny patrol 2" hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 "Wilgotny patrol 2" hejka i barranki zawsze w parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 05.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 "Wilgotny patrol 2" hejka i barranki zawsze w parze Absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 GOSIA PILNUJ PIONÓW I POZIOMÓW PRZY OKNACH !!!!!!!! (chodzi mi o zabudowe k-g) tak jest kapitanie - staramy się jak potrafimy http://img199.imageshack.us/img199/6493/dzialka4062009foliaistrn.jpg kochana wszystko super, ale ja nie o tym ino o tym http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/SiknLsHfh3I/AAAAAAAABV4/Hl6npzoyha8/s512/velux2.JPG poziom przy suficie, pion do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2009 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 kochana wszystko super, ale ja nie o tym ino o tym http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/SiknLsHfh3I/AAAAAAAABV4/Hl6npzoyha8/s512/velux2.JPG poziom przy suficie, pion do podłogi OK ale to przy płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 .... tak, tak... to dotyczy zabudowy k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.06.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Gosiu, ależ u ciebie teraz wiele się dzieje Gratulacje i jak zwykle można oko nacieszyć pięknymi zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nitu nasz majster przyklejony jest do poziomnicy bez przerwy coś sprawdza, raz krótszą, to znów długaśną mam więc nadzieję, że w jakimś celu tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dobry wieczór! Faktycznie baza kosmiczna u Ciebie Patrząc na te zdjęcia od razu zrobiło mi się cieplej. Jakoś zmarzłam dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Zimno to dopiero teraz się robi u mnie tylko 10C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.06.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Zimno to dopiero teraz się robi u mnie tylko 10C Rozmawiałam z moją mamą, ona mieszka w domku pod Wrocławiem, i powiedziała mi, że włączyli ogrzewanie A mój mąż na regatach na Mazurach i podobno ubrał na siebie już wszystko co wziął Na pocieszenie, podobno druga połowa czerwca ma być upalna. I oby się sprawdziło bo moje panny jadą z dziadkami nad morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 To doskonała wiadomość bo mnie telepie jakieś zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 A moje młodsze dziecię dzisiaj wróciło z nad morza pięknie opalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Szczęście ma i Ty też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.06.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 dzień dobry u nas dzisiaj nareszcie słoneczko wyjrzało zza chmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts