Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Gosiu, jak to zrobiłaś, że masz nr domu bedą w trakcie budowy?? :o :o :o :o
'

Wystarczy tylko w swojej gminie w wydziale geodezji wystąpić o nadanie numeru porządkowego dla konkretnej działki i w ciągu tygodnia dostaje się numer - tak było u mnie - też mam ciągle budowę, ale to nie stanowi problemu - numer dostajesz dla działki.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

'

Wystarczy tylko w swojej gminie w wydziale geodezji wystąpić o nadanie numeru porządkowego dla konkretnej działki i w ciągu tygodnia dostaje się numer - tak było u mnie - też mam ciągle budowę, ale to nie stanowi problemu - numer dostajesz dla działki.

a ja byłam przekonana, że to dopiero po odbiorze budynku :oops: :roll:

a co jeśłi nasza budowa miesci się na dwóch działkach? ma to znaczenie?

Moniu raczej nie, bo wtedy masz już to jako jedną własność, skoro dom stoi po środku. U mnie też tak jest, ale że nr mogę mieć to też nie wiedziałam, super :wink:

Niby tak, niemniej jednak nie było uruchomionej procedury scalania działek i nadal widnieją jako odrębne :roll:

Muszę się udać do geodezji i dopytać w tej sprawie :roll:

przeklejam bo u Geda ,,zginie"

WTOREK

Szukam dobrego cyfrowego interkomu z funkcją bramofonu i obsługą gsm. Słuchawki zamontowane w każdym pomieszczeniu i altanie. Głośnomówiące. Można wybrać numer dowolnej innej słuchawki, albo wykręcić 00 i wtedy słychać w głośnikach wszystkich słuchawek. Przy bramie to samo - wybór domownika, albo ogólny. Integracja z gsm - gdy kogoś nie ma w domu - ma wybrać odpowiadający domownikowi numer komórkowy.

eeeeee dobre to... nie trzebaby się tak dzierac na całą chałupę że OBIAD NA STOLEEEEE :p

coś więcej to gdzie można znależć?

Sam Ged tego szuka :roll: ale on zdolny i wszystko potrafi, więc nawet jakieś części kupi i zmontuje co potrzebuje :roll: :wink: Ja musiałabym kupić gotowe, a to na pewno kupa kasy :-?

'

dokładnie tak jak Magda pisze, a sam numerek Szanowny na kawałku blachy patykiem naskrobał :wink:

Tańszy na pewno tubo-megafon o ile sąsiedzi to zdzierżą :lol:

Gosiek jak tam Twoje kręgi? są w stanie pomieścić ten ogrom wody lejący się wciąż z nieba? :o

Mieszczą, choć jeszcze nie wszystko spływa, wylewam wodę wiadrami :wink: Na razie czas i pogoda nie pozwalają na dokończenie budowy ,,oczka" ale po malutku :wink:

A tak z innej beczki - podrzucam nieco perwersyjnie jeszcze trochę nadmorskiego nieba...

http://www.barranki.com/slides/Czolpino%20008.jpg

http://www.barranki.com/slides/Czolpino%20012.jpg

A to róża z naszego balkonu, tak dla równowagi flory i piachu :D

http://www.barranki.com/slides/piesa%20210.jpg

Słonecznego wieczoru