Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek specjalisto od roślinek :) proszę o radę. Mam młodego tulipanowca, którego ostatnio mój mąż przejechał, bo go nie zauważył :evil: i go złamał. Czy on ma szansę taki złamany przeżyć, zwłaszcza, że wiosną planuję go przesadzić w inne miejsce?

dzień dobry zapomniałam powiedzieć :)

Na tulipanowcu się nie znam, ale jeśli mrozy nie nadejdą to szansa jest, Złącz razem uszkodzone części pnia, ściśle obwiąż je chociaż bawełnianą szmatką, a najlepiej rafią (jak uśmiechniesz się to w kwiaciarni powinni sprzedać ze dwa sznurki). Kilka razy tak mi się udało z różnymi drzewkami. Tylko zrób to jak najszybciej. powodzenia

Gosiek - ja dopiero teraz zajażyłam że ty masz dwie yorczki, a ja kupiłam moim rodzicom 2 yorki (więc mieszkamy poniekat razem - narazie jeszcze ) - może poznamy je ze sobą :D :D :D

Może wiosną, moje to dziewuchy nieufne i zawzięte zarazem :wink:

Prawdziwe kobitki !!! i dobrze że one charakterne są !!!!

Kruelko zapomniałam jeszcze dodać że złamany pniak wziąć trzeba w łupki, jak nogę złamaną i też dobrze usztywnić na jakieś 30-40 cm co najmniej, tak by widać było, ze sztywny ci on jest :wink:

Gosieńko ... ale ja nie mam tej złamanej części :cry: bo ją samochód ukradł jak go przejechał. A on jest taki malusieńki teraz, że ostatnio na budowie pokazałam moich chłopakom, aby na niego uważali to nie mogli się go dopatrzeć :( ... oby był twardy i silny ten mój tulipanowiec, to mu na wiosnę bezpieczniejsze miejsce znajdę :)

Gosiek

W ktorym Lidlu takie roze sa ? Ja wiem tylko gdzie jest w Piasecznie Lidl .

Tez bym kupila , bardzo kocham roze .

Domyslalm sie , ze poradzisz kiedy to sie sadzi , no mam taka nadzieje .

Co do baterii w wannie to pytaj mojeg Starego , wszysciutko Co powie :D , dobrze to wiedziec przed hydraulikiem , zeby wiedzial jak robic wyprowadzenia.

Gosiek

W ktorym Lidlu takie roze sa ? Ja wiem tylko gdzie jest w Piasecznie Lidl .

Tez bym kupila , bardzo kocham roze .

Domyslalm sie , ze poradzisz kiedy to sie sadzi , no mam taka nadzieje .

Co do baterii w wannie to pytaj mojeg Starego , wszysciutko Co powie :D , dobrze to wiedziec przed hydraulikiem , zeby wiedzial jak robic wyprowadzenia.

Szkoda, że wcześnie nie wiedziałam, że chcesz - kupowałam w Warszawie, ale w Piasecznie też powinny być. Myślę jednak, że warto poczekać do wiosny i wybrać konkretny gatunek który będzie Ci odpowiadał, kolor, wysokość, zapach itp. Te kupowane w Lidlu to trochę kot w worku. Słabo opisane. Zobaczę co z tego wyrośnie :roll: Ale wiosną możemy przedyskutować co potrzebujesz i gdzie sadzić zamierzasz :lol:

W sprawie baterii to się pytam, mogę tu? Czy gdzie? Na razie niewiele oglądaliśmy ale wychodzi nam, że powinna wychodzić bateria ze ściany. Dobrze kombinujemy? Ale jakiej firmy i co konkretnie? Jutro albo w poniedziałek podskoczymy do jakiegos dużego sklepu aby pomacać i coś zdecydować :roll:

W domu ostre dyskusje w sprawie kabin prysznicowych. kabina, drzwi tylko, ścianka obłożona płytkami (o trawertynie nawet mażyć nie śmię :cry: ) Całe draki prawie 8)

Gosiek to u Was jeszcze snieg pozostal. No patrz niby ta sama Warszawa a jednak .., u nas juz nic nie ma. :roll:

Nie martw sie o ten trawertyn. Do szczescia nie jest potrzebny. :wink:

Zrobisz jak bedzies mogla i zobaczysz, ze radosc bedzie taka sama jak u tych co trawertyn maja. :D