Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka, wróciłam :lol: :lol: :lol:

Czołem Barranki :lol: :lol: - zimno, szczególnie nad ranem

Myszko, Endura jest ale znalazłam ją jak poprzednio tylko na Kłobuckiej - czyli Bartycka2 - tak przynajmniej było w zamierzeniach :wink: Dla nas ta lakierobejca jest znakomita i cenowo konkurencyjna do Magnata czy Bondexu :lol:

pomalowałam dziś kolejne dwoje drzwi :lol:

Nitu, raczej docelowe - pasują do naszego stylu, taki nieco castello :wink:

Kupiliśmy je z wyprzedaży w Platformie po 330 za drzwi z ościeżnicą :lol: , na tyle nas było stać a i doświadczenie M podpowiadało, że możemy sobie poradzić.

Drzwi sosnowe kasetonowe, czyli w środku puste, przez to lekkie. Trzeba je jednak jak najszybciej zabezpieczyć farbą by nie pracowały. M je szlifuje papierem ściernym (120 - 100), potem odkurza i wtedy mogę przystąpić do prac malarskich :wink: :lol: farba - lakierobejca Endura - orzech

Czy sobie poradzisz? nie święci garnki lepią, ale by taka spora powierzchnia dobrze wyglądała trzeba troszkę wprawy z lakierobejcą i jak się okazało siły :o

dla nas to idealne rozwiązanie, niska cena wyjściowa, potem własny wkład pracy

a dodatkową obróbkę drewnianą planujemy między pokojami na górze - tu gdzie nadproże chcemy ciut (jakieś 15 cm wyrąbać cegły by nie było tam tak pocięte :roll: tylko trzeba się skonsultować, czy tu można coś wykuć

chodzi o ten kawałek ściany między drzwiami (nie mam innej foty teraz :oops: )

http://img515.imageshack.us/img515/2205/dzialka2527092009drzwil.jpg

ale pod tynkiem jest tak więc nie wiemy jeszcze czy można to ruszyć :roll:

http://img25.imageshack.us/img25/1776/dzialka7042009025.jpg

Gosiu, co do klamek to mnie się wydaje, że najlepsze by były takie podobne do tych w oknach (kolor), zwłaszcza, że drzwi polakierowane są na złoty dąb :wink:

Strasznie mi się podobają tarasy, balustrada jest tam zbędna, aby zasłaniała by tak piękny widok na ogród :roll: A alarm na jakim etapie montowaliście??? Chodzi mi o całą instalację??? Bo nie wiem czy u mnie już nie za późno po tynkach :( I ile Cię wyniosła cała instalacja alarmowa??

Dardurko, w oknach mamy zwykłe plastikowe klamki, bo i okna plastikowe :-? to decyzja przemyślana była, bo znacznie mniej wymagająca konserwacja, po doświadczeniach z oknami drewnianymi tak wybraliśmy. Drzwi natomiast to orzech i raczej myślimy o mosiądzu patynowanym :roll: do nich, na dodatek muszą być albo długie szyldy (tego raczej nie chcemy) albo tylko dodatkowo dolne okrągłe bo w drzwiach wstawione są zamki na klucz :wink:

Alarm montowaliśmy dopiero teraz 8) na priv prześlę co i jak :lol:

A może coś podpowiesz o oświetleniu w łazience :roll: zupełnie nie mogę sobie go wymyślić. Nad umywalką zawinąć ma proste lustro, węższe od umywalki o 5 cm, aby został dobrze widoczny pas ciemnej glazury - wysokość zrówna się z wysokością kabiny prysznicowej. Myślę, że dopiero gdy ono zawiśnie coś zobaczę :wink: Na dodatek to łazienka Babci więc i ona ma tu dużo do powiedzenia, choć na szczęście udaje się tak dobierać elementy by i jej się podobały :wink:

a taras bez balustrady by mi się podobał, ale zbyt niebezpieczne, bo tarasy, szczególnie ten półkolisty są dość małe. Trzeba będzie o tym mysleć, ale to dopiero jak kasa jakaś będzie :roll:

Gosiu!Drzwi wyszły rewelacyjnie!Ogrom pracy wkładacie w swój dom!Jestem pełna podziwu! :o I Gratuluję!!!!!!!

Alarm zakładaliście po tynkach?U nas w obydwu domach instalacja rozkładana była przy okazji elektryki.Poprzednio robił to elektryk ,a teraz chcąc uniknąć błędów od początku do końca zrobił to facet od alarmu.Z tego ,.co wiem ,to są tez alarmy bezprzewodowe ,ale pewnie odpowiednio droższe.