Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

M. sam hebluje, kupił sobie kiedyś taki ruski, ciężki jak diabeł za to można go nawet do stołu przykręcić :wink: dodatkowo szaleje ze szlifierkami 8)

Deski heblowane zawsze droższe są :-? 8)

OOOOOOO :o

a mogłabym się uśmiechnąc do Ciebie? i poprosić na namiar gdzie można kupić takie deski? są mi pilnie potrzebne ... a jako, że ja hebla nie mam to może bym się na te heblowane skusiła :)

Nitu a do czego Ci one potrzebne, bo zależy co ma być heblowane: jedna strona, dwie czy cztery?

W marketach budowlanych są różnego rodzaju i różnej grubości, długości :roll: Na regały do mieszkania kupowaliśmy deski w Obi'm. Są też różne rozmiary w sklepach z drewnem. Znam takie w okolicach Mokotowa ale u Ciebie to niekoniecznie :roll:

W każdym razie nie mam namiaru na jakiś konkretny sklep czy zakład :-?

Nitu a do czego Ci one potrzebne, bo zależy co ma być heblowane: jedna strona, dwie czy cztery?

W marketach budowlanych są różnego rodzaju i różnej grubości, długości :roll: Na regały do mieszkania kupowaliśmy deski w Obi'm. Są też różne rozmiary w sklepach z drewnem. Znam takie w okolicach Mokotowa ale u Ciebie to niekoniecznie :roll:

W każdym razie nie mam namiaru na jakiś konkretny sklep czy zakład :-?

Gosia mam takie belki - pozostałośc po *&^&%&% :x

http://lh5.ggpht.com/_83tmosUe46o/StYDhpzUrnI/AAAAAAAACiI/l3IoChys-zM/s640/IMG_9337.JPG

i jętki też... i musze je obłozyć ładnym drewnem bo teraz to się do niczego nie nadają.... więc tylko jedna strona (opconalnie z bokami ) bedzie potrzebna gładka...

Jak możesz daj te namiary... się pofatyguje mimo, ze daleko :D jak będą deski będę kombnowac co dalej :roll: moze jakoś ręcznie je wyszlifuje

Nitu znalazłam coś takie na przykład

Łomianki

http://www.komplexmarket.pl/kategorie.php?produkt=57

Siekierki

http://www.siekierki.com.pl/oferta.php

poszukaj jeszcze w necie pod hasłami:

deski elewacyjne, boazerie.. a jak już coś bliżej siebie wybierzesz to w takim składzie powinni Ci doradzić :roll: a jakie drewno to w zależności od upodobania i kasy jaką chcesz tu władować :wink:

Nitu znalazłam coś takie na przykład

Łomianki

http://www.komplexmarket.pl/kategorie.php?produkt=57

Siekierki

http://www.siekierki.com.pl/oferta.php

poszukaj jeszcze w necie pod hasłami:

deski elewacyjne, boazerie.. a jak już coś bliżej siebie wybierzesz to w takim składzie powinni Ci doradzić :roll: a jakie drewno to w zależności od upodobania i kasy jaką chcesz tu władować :wink:

ślicznie dziękuję :)

idę lookac na ich stronki :) zastanawia mnie jeszcze jedno... czy jak obłoże to dechami grubymi na ok 2 cm... to czy jętkom się nic nie stanie? bo to kurcze ciut będzie ważyło :roll: hm....

głośno myslę... :wink:

A może po prostu panele naścienne - takie z Castoramy czy innego marketu :roll: tyle, że to nie drewno :-? A dechy nie muszą być wcale 2 cm możesz dać cieńsze, zresztą boazeria nigdy tak gruba nie jest. Myślę, że w takim składzie wiedzą co będzie się nadawało :roll:

A może po prostu panele naścienne - takie z Castoramy czy innego marketu :roll: tyle, że to nie drewno :-? A dechy nie muszą być wcale 2 cm możesz dać cieńsze, zresztą boazeria nigdy tak gruba nie jest. Myślę, że w takim składzie wiedzą co będzie się nadawało :roll:

no właśnie o czymś takim myślę... znaczy najcieńsza płyta byłaby płyta meblarska (taka z pleców szaf) ona ma kilka mm grubości... tylko narożniki by trzeba było ładnie obrobić listewką czy czymś takim....

ból polega na tym, że w jednym miejscu potrzebuje 20 cm szerokości... by połączyć dwie belki blisko siebie... i nie mam do czego przytwierdzić tych dech z boazerii.... tego łączenia znaczy.... i tak się nie mogę zdecydować... płyta a'la drewno... czy drewno ale z kłopotami w montażu....

widziałam już płyty z fornirem... ale to te z grube i niestety cięzkie.... hm... :roll:

z drewnianych spraw - kupiliśmy w Leroyu blat sosnowy bezsęczny - potrenujemy na nim czy da się takie parapety własnym sumptem wyrychtować :roll:

oszczędność kasy znaczna... jeśli się powiedzie :roll:

życze powodzenie i trzymam kciuki :)

i myślę nad sklejką :) może to faktycznie najlepszy pomysł... drewno, można zabarwić na kolor jaki się chce - a jednak nie tak ciężkie :)

Dzień dobry :D

A zdjęcia klamek gdzie ? :roll: 8)

Pięknie się Gosiu zrobiło w waszym domku i tak przytulnie już :D . Łazienka wyszła bardzo ładnie i szkoda tylko, że nie można jej wypróbować w całości, bo zimny prysznic przy tej pogodzie, nie jest chyba czymś o czym można teraz marzyć :wink: 8)