Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Dzień dobry :D

A zdjęcia klamek gdzie ? :roll: 8)

Pięknie się Gosiu zrobiło w waszym domku i tak przytulnie już :D . Łazienka wyszła bardzo ładnie i szkoda tylko, że nie można jej wypróbować w całości, bo zimny prysznic przy tej pogodzie, nie jest chyba czymś o czym można teraz marzyć :wink: 8)

klamka tu, proszę

http://www.sparta.com.pl/photo/product_info/6/4/8/1_648e820c658f.jpg

i masz 1000% racji, ciepłej podłogi potrzeba, ciepłej wody z prysznica też - koniecznie i to jak najszybciej :lol:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za miłe słowa :lol:

Nasza dachowa czapeczka to Sirius RuppCeramika

Dachówka Sirius o kształcie tzw. holenderki jest modelem przeznaczonym jest do krycia dachów o małym i średnim nachyleniu, ale z powodzeniem może być układana także na dachach stromych. Jej zaletą są silnie wyprofilowane i szczelne zamki, bezpiecznie odprowadzające wodę z dachówki. Model oferowany jest teraz w pięciu ciepłych kolorach: czerwieni ceglanej, czerwieni miedzianej, jasnego i ciemnego brązu oraz antracytu. Wszystkie dachówki uzyskują swoją barwę dzięki procesowi angobowania.

Mam pytanie nie budowlane - jak utrzymujesz szatę swoich pupili. Czy trudna jest do czesania, bo czytałam na stronie Twojej że włos niezbyt miękki, czy przekłada się to na łatwiejszą pielęgnację niż ,,jedwab" yorkowy?

Co do pielęgnacji, to moje trzy pulie, pomimo tego, ze są tej samej linii, mają każde troszkę inną szatę i w związku z tym mniej lub bardziej kłopotliwą, lub jak kto woli mniej lub bardziej niekłopotliwą :wink: Moja przygoda z terierami tybetańskimi zaczęła się ponad siedem lat temu i dość długo (ok 3-4 lat) zajęło mi opracowanie recepty na jaknajrzadsze, ale i najefekywniejsze pielęgnowanie włosa. Myślę, że w dużej mierze osiągnęłam swój cel, chociaż nigdy nie powiem, że jest idealnie. Poza sezonem wystawowym (obecnie chwilowo w ogóle je zawiesiliśmy) dwa psiaki kąpię raz na dwa tygodnie. Po kąpieli stosuję odrzywkę, tzw. oliwę (np. Bio Groomu). W trakcie tych dwóch tygodni rzadko się zdarza, żebym musiała jeszcze je czesać, no chyba, że któremuś zachce się podrapać :evil: Najstarsza sunia ma dość twardy włos, który jest zupełnie niekłopotliwy, ale niestety łamliwy i w związku z tym krótszy. Pielęgnacji jej włosa poświęcam jeszcze mniej czasu. Sama widzisz, że zostaje mi jeszcze mnóstwo czasu na... np. forum budowlane :wink:

Na marginesie jednak dodam, że przygotowanie do wystawy czarnej suczki zajuje nam... 7 GODZIN!!!!

Sorrki za elaborat. Szczerze mówiąc dla mnie psy to temat rzeka (szczególnie grooming i wychowanie) i mogłabym tak godzinami. Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Jeśli sobie życzysz mogę podać Ci kontakt telefoniczny :D

Dwa tygodnie bez czesania :o to masz dobrze. Niestety moja Mamuśka nie cierpiała papilotów i udało się jej hodowlankę zrobić bezpapilotowo :wink:

W końcu podjęłam decyzję - koniec z wystawami, jeździłam tylko towarzysko i do pomocy koleżance, która mocno zaangażowała się w hodowlę.

Im więcej jeździłam, tym bardziej byłam zniesmaczona ludźmi związanymi z wystawami i hodowlą yorków :evil: Widziałam co wyrabia się z psami, jak sędziują sędziowie... Ale co będę Ci opowiadała z pewnością wiesz na ten temat więcej niż ja, choć Twoja rasa jest znacznie mniej popularna w Polsce.

Tak kupiłam maszynkę do golenia i strzygę męża, i obie suki . Wszyscy zadowoleni :lol: :lol: Przy pierwszym strzyżeniu miałam obawy jak suczki to przyjmą :roll: Ale były tak szczęśliwe, takie harce zaczęły urządzać, że jestem pewna ile niedogodności mają z długim włosem :wink: :lol:

Teraz na budowie zaczęłam na dodatek łapki golić nie zgodnie z wzorcem razy na kocią łapkę tylko pudlowo, wygalam do łysa same stopki - znacznie mniej draństwa się czepia :lol:

Ale się rozgadałam :oops:

To chyba u wszystkich ras tak jest. Kiedyś miałam suczkę rasy dog niemiecki kupioną w najlepszej hodowli ale niestety na drugim końcu Polski. Chciałam mieć ładnego psa ale nie znałam układów a chcąc mieć wyniki na wystawach powinnam kupić ją w naszych stronach :o I na jednej z wystaw wygrała - jak ocenił skorumpowany sędzia "piękna filigranowa" miejscowej hodowczyni przed moją która była "zbyt mało masywna" :x

http://img25.imageshack.us/img25/9829/dzialka17102009kinkiety.jpg

i na tym polega wyższość kozy nad najnowocześniejszymi, najwymyślniejszymi kominkami :wink:

Klameczki śliczne, u nas w firmie też do nowobudowanych obiektów kupujemy klamki Gamet, tylko bezpośrednio od producenta, ostatnio braliśmy DH-A-22-07. Fajnie macie, pomału dom jest coraz bardziej domowy.

a ja się szykuję by jakiś gustowny gar zakupić do mojej kozy :D

jak prądu nie budziet to zawsze wodę na kawę można zagrzać :wink:

a ja postanowiłam, że jak się przeprowadze - to sorry, ale kupuję agregat... nie ma zmiłuj :x

U mnie elektryk zrobił gniazdo do agregatu na zewnątrz przy garażu -bo ustrojstwo to nie może pracować w pomieszczeniu- tak że cały dom będzie obsługiwany i dał jakieś coś odcinające agregat gdy prąd zostanie włączony :o

ooo widzi pani... jak dobrze wiedzieć... muszę pogadać a jakimś elektrykiem :)

Cześć dziewczyny :lol:

wróciłam właśnie i troszkę przemarzłam, bo pod koniec zamiast liście grabić przy kompie siedziałam i pracowałam :-?

Teraz na rozgrzewkę rosołek wypiłam i już mi nieco lepiej. Słoneczko chwilami świeciło więc za aparat złapałam

http://img213.imageshack.us/img213/3285/dzialka19102009jesien00.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/354/dzialka19102009jesien02.jpg

Zuza dla Ciebie specjalnie jeszcze raz :lol:

http://img41.imageshack.us/img41/3499/klamka1810.jpg

Faktycznie pasuje do naszego domku dlatego tak długo ją wybierałam :roll:

Im więcej jeździłam, tym bardziej byłam zniesmaczona ludźmi związanymi z wystawami i hodowlą yorków :evil: Widziałam co wyrabia się z psami, jak sędziują sędziowie... Ale co będę Ci opowiadała z pewnością wiesz na ten temat więcej niż ja, choć Twoja rasa jest znacznie mniej popularna w Polsce.

Skąd ja to znam?? W moje rasie, pomimo tego, że mniej popularna, ostatnio zrobiło się straszne "bagno". Pojawilło się kilku hodowców-"producentów". Odpuściłam sobie chwilowo wystawy. Szkoda nerwów, czasu, kasy... Wytyczone cele zostały osiągnięte :wink: Teraz budujemy budę na całe nasze ludzko-psie stadko :D

Skąd ja to znam?? W moje rasie, pomimo tego, że mniej popularna, ostatnio zrobiło się straszne "bagno". Pojawilło się kilku hodowców-"producentów". Odpuściłam sobie chwilowo wystawy. Szkoda nerwów, czasu, kasy... Wytyczone cele zostały osiągnięte :wink: Teraz budujemy budę na całe nasze ludzko-psie stadko :D

Ha... i tak trzymaj :lol:

powodzenia

Mnie właśnie przez budowę, a raczej brak ogrzewania uciekła teraz cieczka, a już chciałam moją młodszą w końcu dopuścić 8)

A tak super byłoby - odchowywanie szczeniąt to prawdziwa frajda :lol: i tęsknię za tym 8)