Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

dzień dobry, przywitam się na wstępie, przeczytałam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie Wam domek wyszedł, ogród piękny taki naturalny i z klimatem, psiaki rozkoszne, :lol:

i te płytki na balkonach 8)

a łazienką dolną to jestem wprost oczarowana :o pozwoliłam sobie ku pamięci do mojego dziennika jako inspirację wkleić, mam nadzieję, że nie będziesz zła :oops:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam w deszczowy :x poniedziałek. Gosiek, Twój dziennik traktuję jak poradnik jako że technologie mamy podobne a i gusta chyba też :wink: i dlatego zapytowywuję - co robiliście z tynkami przed gruntowaniem Ceresitem? Chociaż kwarc miałki to jednak na tynkach wyczuwa się drobinki piasku, czy trzeba je docierać papierkiem ściernym :o co przy mojej posturze będzie baaardzo niewdzięczne czy od razu gruntować a może pogłaskać packą z gąbką?:roll:

Dla nas cała uroda takiego tynku, że nie jest gładki jak łysina panów z reklamy :wink:

na to Ceresit 17 daje lekko żółty kolor i dzięki temu widać co się już zagruntowało :wink: , ponadto plam nie robi nakładany nawet niewprawna ręką :wink:

dzień dobry, przywitam się na wstępie, przeczytałam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie Wam domek wyszedł, ogród piękny taki naturalny i z klimatem, psiaki rozkoszne, :lol:

i te płytki na balkonach 8)

a łazienką dolną to jestem wprost oczarowana :o pozwoliłam sobie ku pamięci do mojego dziennika jako inspirację wkleić, mam nadzieję, że nie będziesz zła :oops:

Witaj KamaG, miło Cię widzieć w moich progach :lol:

oczywiście, że się nie gniewam

Gosiek oblukałąm u ciebie to o czym mowa u Mysi :D

wrzuciłam do swoj głowy na twardy dysk :wink:

To się tak wydaje, że niby inni budują i jest dobrze, dopiero w praktyce wychodzi, że my nic o budowaniu nie wiemy :-? ... przed a potem to już za późno :roll: 8)

cieszę się że ja będę madrzejsza o te dświadczenia ale bardzo mi szkda tych którzy partatwo odczuli na własnych murach :evil: :evil: :evil:

Ale nie wiem czy to dobrze za dużo wiedzieć :roll: w znaczeniu, sprawdzania każdej pracy po kolei - zwariować by przyszło. Część prac powinna być wykonana jak najlepiej - te fundamentalne, ale potem to nie będę demonizować :wink:

Żeby nie dać się zwariować 8)

Drzwi sosnowe kasetonowe, czyli w środku puste, przez to lekkie. Trzeba je jednak jak najszybciej zabezpieczyć farbą by nie pracowały. M je szlifuje papierem ściernym (120 - 100), potem odkurza i wtedy mogę przystąpić do prac malarskich :wink: :lol: farba - lakierobejca Endura - orzech

A gdzie można kupić tą lakierobejcę, bo po nazwie ni mogę nic znaleźć??

A i jeszcze malowałaś drzwi już po montażu??

Drzwi sosnowe kasetonowe, czyli w środku puste, przez to lekkie. Trzeba je jednak jak najszybciej zabezpieczyć farbą by nie pracowały. M je szlifuje papierem ściernym (120 - 100), potem odkurza i wtedy mogę przystąpić do prac malarskich :wink: :lol: farba - lakierobejca Endura - orzech

A gdzie można kupić tą lakierobejcę, bo po nazwie ni mogę nic znaleźć??

A i jeszcze malowałaś drzwi już po montażu??

Ha, bo tylko w jednym sklepie z farbami na Kłobuckiej ją kupujemy :-?

malowaliśmy po montażu

No to ja proszę o namiar tego sklepu może być na priv i cenę jaką trzeba za to zapłacić plizzzzzzzzz

No to jeszcze cię pomęczę- ile ci poszło tego lakieru na 1 szt drzwi? bo ja mam do pomalowania 8 szt z ościeznicami

:-?

tu masz namiary na sklep

http://otokontakt.com/Firma/largo_monika_zaczek_38888463623/

na dwukrotne malowanie 6 drzwi poszło ok 1,5 l

0,75 l kupiliśmy za 38,91, a 2,5 l puszka za 113 zł.

Lepiej najpierw zadzwonić i spytać czy mają, jak nie to zaraz sprowadzą :lol: przynajmniej tak było u nas :lol:

t

na dwukrotne malowanie 6 drzwi poszło ok 1,5 l

0,75 l kupiliśmy za 38,91, a 2,5 l puszka za 113 zł.

:

Naprawdę tak mało, normalnie ja myślałam że to więcej idzie?? niby podają że z litra 12m2 ale jakoś mi się wydawało że to więcej....echh przepraszam że cię zanudzam ale normalnie te moje drzwi spędzają mi sen z powiek, bo od 2 tygodni leżą i nie mogę się za nie wziąść, a to ie ma czasu, a to nie ten kolor a to nie taka farba, noo jak zobaczyłam te 8 szt to trochę się przyłamałam tą ilością....

nic dzięki wielkie jutro postaram się dryndnąć