Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Moniu, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że udało Ci się w końcu zdjęcia moje pooglądać :lol:

Jak czytam u Ciebie, że masz ok 250 roślin do okrycia to w szoku jestem :o

mój ogródek to hortensja, dziurawce, prusznik to chyba wszystko pójdzie pod włókninę - poszyłam z niej wielkie wory :wink: Resztę przysypię igliwiem, którego mam pod dostatkiem :roll:

Witaj Moniu, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że udało Ci się w końcu zdjęcia moje pooglądać :lol:

mój ogródek to hortensja, dziurawce, prusznik to chyba wszystko pójdzie pod włókninę - poszyłam z niej wielkie wory :wink: Resztę przysypię igliwiem, którego mam pod dostatkiem :roll:

Właśnie dzisiaj okryłam kolejnych kilka, a przeraza mnie to, co jeszcze przede mną :roll:

Właśnie dzisiaj okryłam kolejnych kilka, a przeraza mnie to, co jeszcze przede mną :roll:

Dziś na chwilkę wpadłam do domu i w porywie szaleństwa w ostatniej chwili przed odjazdem zakryliśmy hortensję. Urosła już tak monstrualnie, że ciężko było :-? 8) Nie miałam pod ręką sznurka więc kamieniami nieco przycisnęliśmy brzegi włókniny. Zobaczymy czy wiatr tego nie porwie :roll:

tym bardziej więc nurtuje mnie myśl jak sobie dasz radę :roll:

Cześć Gosiu :D

mam pytanie - możesz mi napisać jakiej firmy masz schody na strych ?

Hejka Lidszu, nasze to Fakro, termo i duże jakieś 8)

tu sobie poczytaj

http://www.fakro.pl/schody_strychowe/index.php

Jak chcesz pomacać, zapraszam na wizję lokalną :wink:

Gosiu , robisz przepiękne zdjęcia, a w Twoim ogrodzie można się zakochać.Jestem pod wrażeniem i tyle rzeczy wykonujecie sami...Naprawdę -wielki szacun !!!!

Beauty dzięki za tyle miłych słów :oops: ale jak widzę Twoje wnętrza to sama nie wiem co powiedzieć, kiedyś o takich właśnie marzyłam :lol:

Zawitałam u Ciebie pierwszy raz i piszę, aby mi Twój wątek nie zaginął. Bardzo piękny dom i ogród, widoki za oknem, psiaki itd., itd.

Trafiłam tu z wątku o drzwiach wewnętrzych, ponieważ swoje chcemy również malować sami. Mamy dwa pomysły, albo lakierobejca jak u Was, albo drzwi malowane na kolor: złamaną biel lub ecru, takie w stylu Klimek & Kluś (tylko cena kilka razy niższa :wink: ).

Mam chyba taką szafę jak Ty, przynajmniej jej wnętrze wygląda tak samo. Moja ma drzwi na wysoki połysk. :evil: Masz na nią jakiś pomysł?

Witaj mikiletto miło Cię gościć i dzięki za miłe słowa

a szafa a mojego dzieciństwa 8) i jeszcze nie wiem czy będę w stanie ją pokochać :roll:

Mam nadzieję, że znajdę czas i pokombinuję jak zedrzeć z niej ten połysk :wink:

To są rumuńskie meble wystane w kolejce, pieruńsko ciężkie z płyty wiórowej ale ze dwa razy cięższej niż obecne :roll: Na wierzchu jest chyba gruby fornir, piękny zresztą w środku złocista brzoza na froncie nie mogę zdiagnozować forniru

Najgorsze, że już dawno temu fragmenty zmatowiały i niczym nie byłam w stanie ich naprawić. Jak uda mi się dowiedzieć jak naprawić ten fornin nie omieszkam podzielić się tą wiedzą :wink: :lol:

Gosiek33 - witam Cię serdecznie :D

Chodząc po sklepie długo oglądałam drzwi wewnętrzne, takie jak kupiłaś. Wyglądają super. Czy możesz napisać czy są dopasowane, dobrze się otwierają, nie są jakieś powyginane? Czy sami montowaliście, czy zleciliście komuś? Jeśli tak, to ile wziął za zamontowanie ?

Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Czy już wiesz skąd plama na styropianie? Ciekawa jestem co się stało :)

A i dobry pomysł z ponumerowaniem płytek :lol: :lol: :lol: ( może wykorzystam :)) :wink:

Gosiek33 - witam Cię serdecznie :D

Chodząc po sklepie długo oglądałam drzwi wewnętrzne, takie jak kupiłaś. Wyglądają super. Czy możesz napisać czy są dopasowane, dobrze się otwierają, nie są jakieś powyginane? Czy sami montowaliście, czy zleciliście komuś? Jeśli tak, to ile wziął za zamontowanie ?

Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Czy już wiesz skąd plama na styropianie? Ciekawa jestem co się stało :)

A i dobry pomysł z ponumerowaniem płytek :lol: :lol: :lol: ( może wykorzystam :)) :wink:

Miło mi, witaj :lol:

Bardzo jesteśmy zadowoleni z tych drzwi, jednak trochę czasu zajęło nam ich wybieranie, bo w sklepie zdarzały się lepsze i gorsze :wink: jedne miały piękne słoje ale sklejka w jednym miejscu odeszła od ramy więc nie zdecydowaliśmy się na ten egzemplarz 8)

dobrze zamontowane trzymają się bardzo dobrze i w jakiej pozycji je zostawisz tak stoją :lol:

Mają zamontowane zamki na klucz i twego nie zmieniamy, będziemy coś kombinować by małym nakładem pracy takiemu zwykłemu metalowemu kluczowi zasłonić ,,główkę" - może drewnem :roll: (tak sobie porobiłam w mieszkaniu)

Gosiek33 - to zaczynam się zastanawiać nad tymi drzwiami poważnie:)

Masz gdzieś nazwę producenta może?

A czy można zamiast tego zamka na klucz włożyć taką klamkę gałkę?

Jak sądzisz?

Co do zasłonięcia dziurki, to może takim specjalnym kitem do drewna zakleić?

Witaj

producent tych drzwi to firma HUMDREX dla Castoramy robione

http://www.humdrex.com.pl/

ale w wątku o drzwiach wewnętrznych podawałam jeszcze firmę Czajka, gdzie w internecie są chyba jeszcze fajniejsze

http://www.czajkadrzwi.pl/

i znalazłam ich teraz na allegro

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9458550

Gdy e-mailowałam do nich o meble to okazało się, ze producent drzwi już się rozstał z tymi od mebli, ale na allegro sprzedają i meble i drzwi :wink:

Jeśli chciałabyś inny zamek to ten trzeba by wywalić, ale gałki możesz założyć też to tego zamka, tylko zamek pod klucz zostaje, można go jednak zamaskować pełnym szyldem jeśli zamykanie Ci nie potrzebne