Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ogień w kominku zawsze wywołuje emocje i.....nie będę pisać co jeszcze :oops:

dobrze że twoje lalki mają cieplutko :wink: :wink: :wink:

opisz, opisz bo ciężko mi się myśli :roll: :wink:

no co ty........ a wiadomo kto tu zagląda :roll: :wink:

np. ja

i też chcę poczytać 8) :lol:

no widzisz Gosiek - małolaty tu zaglądają :lol:

np. ja

jaka małolata ? :o :roll:

chyba z naszym mężem przyjdzie mi poważnie porozmawiać :wink: 8)

np. ja

jaka małolata ? :o :roll:

chyba z naszym mężem przyjdzie mi poważnie porozmawiać :wink: 8)

byle nie przy kominku :lol: :lol: :lol:

Hejka wróciłam na chwilę, internetu przez pieprzoną Neostardę nie będę miała bo nie ma warunków technicznych :o :o :o :evil: :evil: :evil: czyli dom z neostradą - po drugiej stronie wewnętrznej uliczki oddalony o 100 m jest zbyt daleko :o :o :evil: :evil: kij im w oko - wściekła byłam całe dwa dni :wink:

A przecież, żeby bardziej im sie opłacało zamówiłam do internetu nawet i i telewizję :o (dla Babci) i telefon (potrzebny nam jak zającowi dzwonek)

mam nadzieję, że modem plusa rozwiąże moje problemy :roll: 8)

Ale prac nieco porobiliśmy i wieczorkiem fotek trochę powrzucam :lol:

Hejka wróciłam na chwilę, internetu przez pieprzoną Neostardę nie będę miała bo nie ma warunków technicznych :o :o :o :evil:

Witaj Gosiu !!Widzę ,że u Ciebie cały czas do przodu i zakupki się szykują do kuchni .Już jest coraz bliżej ,niż dalej. :wink: A propos nesostrady, to my od dwóch dni już mamy.Tez mieliśmy daleko i dostaliśmy początkowo odmowę .Później okazało się ,ze warunek jest taki ,ze sobie sami zakopiemy kabel.i tak tez zrobiliśmy .Kabel był zakopywany w trzech etapach,przy okazji wody i później prądu i kopania rowu do latarni ,którą nam teraz montowano. A teraz już mamy w domku. :wink: Może popytaj jeszcze.

Hejka wróciłam na chwilę, internetu przez pieprzoną Neostardę nie będę miała bo nie ma warunków technicznych :o :o :o :evil:

Witaj Gosiu !!Widzę ,że u Ciebie cały czas do przodu i zakupki się szykują do kuchni .Już jest coraz bliżej ,niż dalej. :wink: A propos nesostrady, to my od dwóch dni już mamy.Tez mieliśmy daleko i dostaliśmy początkowo odmowę .Później okazało się ,ze warunek jest taki ,ze sobie sami zakopiemy kabel.i tak tez zrobiliśmy .Kabel był zakopywany w trzech etapach,przy okazji wody i później prądu i kopania rowu do latarni ,którą nam teraz montowano. A teraz już mamy w domku. :wink: Może popytaj jeszcze.

Czyli nie wszystko stracone :roll: :wink:

na razie wypróbuję Plusa i zobaczę co dalej :roll: :lol:

Witaj Rasiu :lol: :lol: miło, że zajrzałaś

Mieszkamy :roll: nie nazwałabym tego tak :wink: pomieszkujemy. Warunki iście spartańskie, poza panelami i meblami w pokoju Babci + łazienka Babci i gościnna w jednym - na podłogach betonowe wylewki, szczątkowe stare meble (ale nie antyki :wink: )

Dobrze, że już ogrzewanie działa choć z butli na razie :cry:

Ciepłej wody niet

Gazu niet

ale i tak jestem szczęśliwa jak sobie mieszkam

Na razie górną łazienkę będziemy tapetować a tapetę malować, żeby jakoś ... tak mniej betonowo tam było - i zamierzam ją mocnym szafirem potraktować jak u Mysi :lol:

Ogród tak naprawdę nie bardzo jest ogrodem, to co widać na zdjęciach to stary staw zasypany ziemią z wykopów :-? Marna ziemia z gliną. Kopanie w tym dołków pod roślinki to katorga. Trawka rośnie tam mizerna połączona z mchem i kończynką taką drobniutką. Ale mnie się to bardzo podoba, nie chcę dywanów trawiastych (mam takie fragmenty) - strasznie to wymagające i upierdliwe, a ja nie lubię niepotrzebnej pracy wykonywać :wink:

Stęsknieni jesteśmy wody, mieliśmy kiedyś wielki staw i w czasach gdy żył było naprawdę fantastycznie - teraz taką maciupinę zrobimy łącząc te trzy resztki kręgów, które nam z czasów studziennych zostały - połączone zostaną wylanym betonem i zabezpieczone specjalną siatką, coby nie pękało, brzegi wyłożone zostaną kamieniami polnymi. I od strony świerka (chyba :roll: ) będzie fragment skalisty z którego ma spływać leniwie woda w obiegu zamkniętym :lol:

Ale to dopiero wiosną może coś się zacznie :roll:

Teraz nasze potrzeby to gaz = ciepła woda i trochę kasy na gresy na parterze, żeby jakoś się dawało w lepszym komforcie mieszkać 8)

O rety! :o Niesamowita dzielność przemawia przez Ciebie! Ja mieszkam w wariackich warunkach... długo mieszkałam bez lodówki... ale bez ciepłej wody... brrr... chyba bym się poddała... :oops: Swoją drogą, to wiem, że w tym zachwycie z własnego domku, swobody, wolności i przestrzeni wiele da się wytrzymać! 8) :D :D

Masz 100% racji, dziś po wyrwaniu zęba przyjechaliśmy od razu do domu :lol:

Woda to pryszcz, bo na stałe nie mieszkamy jeszcze, można sobie troszkę zagrzać ciepłej w czajniku - a i tak dwa raty w tygodniu jesteśmy w mieszkaniu i wtedy zaległości kąpielowe nadrabiam :wink:

lodówka już działa, uszczelki dochodzą do siebie i łaskawie zaczęły trzymać :wink:

a ja siedzę przy kompie i mogę pisać bo internet bezprzewodowy działa, choć wolno :cry: . Na razie mam go na próbę, jak się zeźlę do zwróceę i znowu będę bez kontaktu :-? 8)