uba 08.08.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witaj ZielonookaProszę o wycenę domu Dominik z pracowni MGProjekt http://www.mgprojekt.com.pl/domki/dominik/dominik.html[/url] Zależy mi szczególnie na płycie Legalett. dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 26.01.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Czesc!!! Czy ktos moze buduje domek wg. projektu DOMINIK z MG projekt? Jesli tak to prosił bym o przydatne porady,informacje i zdjecia z budowy domku.Zaczynam budowe na wiosne 2009r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszn 29.01.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam.Ja też zaczynam na wiosnę tj. maj czerwiec. Buduję z maxa. Przeróbek wiele w projekcie nie robiłem, ale jednak zdecydowałem się na podwyższenie ścianki kolankowej i zwiększyłem kąt dachu do 35 stopni. Poza tym przestawiłem okno balkonowe na boczną ścianę budynku i strop będzie z Ackermana. . Co zmienię jeszcze to nie wiadomo, wyjdzie w trakcie realizacji. Na dzień dzisiejszy udało mi się zgromadzić trochę materiału bo ceny zaczęły szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 06.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My tez zaczynamy gdzies w Czerwcu. Zmiany jakich dokonalismy w projekcie to zmiana wymiaru elewaci frontowej z 1324 na 1300 bo tak wymagaly warunki zabudowy, oraz usunelismy kominek w salonie. Tez budjemy z maxa. Dzis orientowałem sie w cenach betonu B20 i unas wymosi 350 m3 z dowozem. A jak to wyglada u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszn 06.02.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ostanio do betoniarni dzwoniłem w grudniu i cena była za B20 270 brutto, teraz nie mam pojęcia, ale mój majster powiedział, że ławy bedzie lał z B15. Dodam, że to dobry fachowiec i tam gdzie istnieje konieczność nie robi oszczędności. Wczoraj byłem w tartaku i za materiał na więźbę dostałem cenę 2870 nie ma w tym oczywiście desek na łaty tylko same krokwie i murłaty i inne potrzebne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 06.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Czym planujesz w przyszłosci ogrzewac domek. Gazem tak jak w projekcie? Bo my chcemy władowac tam kociołek na groszek z podajnikiem i zastanawiam sie czy nie bedzie ta kotłownia troszke mała na taki piec, chyba bez problemu powinien sie zmiescic? Liczyłes moze ile Cie wyniesie sam fundament? I masz juz maxy? Bo cos wspominałes ze masz juz troszke materiału jak tak to ile płaciłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszn 06.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ogrzewał będę piecem gazowym, ale rozprowadzę ciepło z kominka i głównie na niego się nastawiam. Mam już 2975 maxów po 2,68, 864 szt. dztki po 2,45 i K3 na działówki 900szt. Jak kotłownię trochę powiększam tzn. przesuwam ścianę kosztem salonu tak, aby w lini była ścianka kotłowni ze ścianą łazienki (nie wiem czy dobrzę wytłumaczyłem- wiąże się to z przesunięciem fundamentu do środka domu. Jeżeli chodzi o fundament majster coś wymysla z tym fundamentem i będzie ławę lał wąską ale wysoką (twierdzi, że trzeba będzie ok 15m3 betonu) a na to będzie tylko 3 warstwy bloczków betonowych.Zapomniałbym powiedzieć, że w tym tygodniu kupiłem stal (podobno już ostatnia dostawa w tej cenie) tj. 1300 kg fi 12 i fi 6 - 300 kg- za wszystko 3470Z czego robisz strop? Bo Ackerman wyjdzie bajecznie tanio w porównaniu z terriwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 08.02.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Strop będę raczej robił z teririwy ale jeszcze nie wiem na sto procent.A tak pozatym to gdzie budujesz dom?, nawet tanio kupiłes maxy,u nas na ślasku okolice Częstochowy najtaniej widziałem 3,00-3,50. to jak bedziecie fundament lac wasko a wysoko to szalunkowac musicie. Czy w jakis inny sposób? Robisz podasze odrazu czy moze w przyszłosci dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszn 08.02.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dom buduję w Stalowej Woli -podkarpacie. Ta cena maxow już jest nierealna i zaczyna sie gdzieś od 3 zł. Nie wiem jak będzie przebiegał fundament to juz majstra boszka. Poddasza raczej nie będę robił i mam dylemat co ze schodami i wejściem na strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 08.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 My tez narazie schodów nie robimy. Zlikwidowalismy scianke z kominkiem. A otwór na schdy zastawimy karton-gipsem i w nim ulokujemy wlaz na strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgwz 17.04.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jak tam budowa ruszyła cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szybcy 2009 03.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Chcemy z mężem wybudować dom w miarę tani, ale jednocześnie funkcjonalny. Czy ktoś budował może dom według tego projektu? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/dominik/index.php A może macie jakieś inne propozycje tanich domów dla rodziny 2 + 2. Po przestudiowaniu nie wiem nawiet jak dużej ilości projektów mamy z mężem taki mętlik w głowie, że już sami nie wiemy co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 03.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Chcemy z mężem wybudować dom w miarę tani, ale jednocześnie funkcjonalny. Czy ktoś budował może dom według tego projektu? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/dominik/index.php A może macie jakieś inne propozycje tanich domów dla rodziny 2 + 2. Po przestudiowaniu nie wiem nawiet jak dużej ilości projektów mamy z mężem taki mętlik w głowie, że już sami nie wiemy co wybrać. 4 połacie = nie jest to prosty dach jak dwuspadowiec 4 okna dachowe = same okna minimum 6 tys; na projekcie "dominika" nie wrysowany jest komin od CO.... nie ma go byc? Do czego potrzebne wam to piętro? moze nie to wtedy cos jak DM11 z dom-parterowy wyjdzie taniej: http://forum.muratordom.pl/fotki-tani-domek-dm11-bauherr-2006-07-2007-07-2000zl-1m2,t107303.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szybcy 2009 04.07.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dziękuję za rady! A my mamy nowy pomysł - tym razem "piętrowy": http://www.extradom.pl/projekt-domu-MONA-ID-4004.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&advid=d74c0bbd-dfcf-4856-ae14-a96e7e1e19bbTylko, że wprowadzilibyśmy trochę zmian (podnieść ściany 1-szego piętra i wtedy łagodniejszy skos dachu - z tego co zdążyliśmy się zorientować dach jest podobno bardzo drogi, oddzielić kotłownię od WC ścianą z drzwiami lub zrobić z kotłowni wyjście na zewnątrz, no i przy okazji żeby to miało sens poszerzyć budynek o około metr, dociągnąć taras do kuchni i zrobić tam pojedyncze drzwi balkonowe). Czy to ma sens i jest tanie w budowie?Bardzo mi zależy na waszych opiniach, bo nasz "pierwszy dom budowany dla wroga" będzie prawdopodobnie naszym ostatnim więc chcielibyśmy żeby się w nim dobrze mieszkało o jednocześnie żebyi się nie zadłużyć na wiele lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Digenis 05.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 WitamMinął mi właśnie rok od czasu jak wprowadziłem się do mojego domku o nazwie DOMINIK z biura MG PROJEKT.Jestem zadowolony z tego projektu, dorobiłem jedynie zadaszenie nad tarasem i wentylacje do łazienki, której w projekcie nie było.Mam jeszcze sporo do zrobienia odnośnie wykończenia wewnątrz jak i z zewnątrz domu, ale najważniejsze, że już mieszkamy.Jakie zmiany wprowadziliście w swoim Dominiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.wojski 12.12.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Co sądzicie o tym projekcie? http://projekty-domow-maserbud.pl/projekt-mgp-51 Moim zdaniem nie jest powalający na kolana, ale żona się uparła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts