popey111 17.09.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 pawel_I Bosch KGN 49A73 Bosch KGN 46A71 Siemens KG 49 NA94 Siemens KG 46 NA90FF Siemens KD 36 NA43 Siemens KG 46 NA73 tę co i TY Sharp SJ - F72 PVSL Napisałbys swoje opinie ? Prawie na 100 % jestesmy zdecydowani na taką jednodrzwiową, tylko teraz znowu dylemat którą. Nigdzie na żywo nie wystawione, tylko ze zdjęcia w internecie .... troche trudno decydowac w ciemno, a nóż na gardle mam, bo za 2 tygodnie przeprowadzka i lodówa musi byc napisz coś, proszę ... Ze względu na jakość i parametry wziąłbym sharpa:) dużo cichsza , dużo pojemniejsza i sporo droższa . Ewentualnie pomyśl jeszcze o sharpie z górnym zamrażalnikiem np. sjpt690rs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 17.09.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 polecam Liebherr, jeśli chodzi o chłodnictwo są liderami, a dość podstawowa wersja wcale nie jest dużo droższa. My kupiliśmy ICUS 30130 na ok 2000. Na razie co prawda jeszcze czeka na zabudowę, ale poki co mi się podoba i wszystko jest solidnie wykonane, przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.09.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 W końcu wzięliśmy Electroluxa. Po paru dniach na pewno mogę powiedzieć tyle, że jak dotąd cichutka jest. Nie wydaje żadnych dziwnych odgłosów, nie piszczy, nie warczy i nie trzeszczy. Dobrze rozplanowane półki, duże możliwości własnych ustawień półek i balkoników. Czy dobra? Powiem coś może za parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 17.09.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja sie zdecydowałam na samsung RSA 1 DTMH może macie jakieś sugestie co do niej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.09.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Widze że stary watek ciagle zyje wiec dopisze swoje doświadczenia z lodówką. Chcac nie chcac zdecydowalismy sie na gorenje taka wysoka na ok 190cm, z 2 agregatami i 4 szufladami do mrozenia. Od 6-7 lat chodzi bezawaryjnie. Jest bardzo cicha, szczególnie w porównaniu do produktów candy które mam okazje słuchac u matki i teściowej. Jak na rodzine 2 osobowa jest taka lodóweczka wystarczająca ale w miedzyczasie pojawiło sie 2 dzieci i robi sie w niej strasznie ciasno. Trzeba bedzie poszukac czegoś zdecydowanie szerszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 18.09.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 A ja chciałabym tylko dopisać, że system bio fresh ma sens. Zawsze wyrzucalam masę wędlin, serów, warzyw. dzięki obniżonej do 0 stopni temperturze w 2 szufladach w chłodziarce, jedzenie można przechowywać o wiele dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 18.09.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czyli specyfikacja idealnej lodówki (dla 4- 5 osobowej rodziny): 1. Szerokość 70-85 cm, jednodrzwiowa2. Pojemność chłodziarki >250l3. Pojemność zamrażarki ok. 100l4. głośność <44dB5. zużycie energii <450 kWh/rok6. Komora 0 st (bio fresh) do uzupełnienia: 7. Zamrażarka nofrost (????)8. Jedno/dwuagregatowa (????) Jakieś dalsze pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 18.09.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 z powłoką "antypalcową" jednoagregatowa wystarczy no frost koniecznie .... i teraz konkretne modele z lewymi drzwiami też ! bo muszę takie mieć. ktos może sie jeszcze wypowie nt konkretnych modeli ??? zwlekam z decyzją a już powinnam zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.09.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 jednoagregatowa wystarczy no frost koniecznie dwuagregatowych coraz mniej- chociaż 2 do mnie bardziej przemawiają no- frost- zdania są podzielone, ponoć wszystko do mrożenia musi być hermetycznie zamknięte, inaczej b. wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 19.09.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ktoś ma może lodówkę Side by Side? Jak je oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 19.09.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 ja nie mam, ale ostatnio z rezygnowałam z zakupu, a prawie byłam zdecydowana. Te z kostkarkami b. drogie, cena nieadekwatna do pojemności Zamrażarka, owszem, można coś więcej włożyć, ale chłodziarka mała .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 20.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Jakie lodówki mają powierzchnię antypalcową bo w opisach technicznych tego nie widzę. Mam także pytanie do posiadaczy Elektroluxów. Czy nie denerwuje was funkcja domykania drzwi. Jak to się sprawdza w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 20.09.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Jakie lodówki mają powierzchnię antypalcową bo w opisach technicznych tego nie widzę. pisze, zobacz tutaj: http://www.ceneo.pl/611797 Zastosowane technologie AntiBacteria - Bosch Siemens, Anti-Fingerprint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecim 25.09.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam. Ja mam pytanie odnośnie lodóweczek Boscha. Interesują mnie dwa modele:-KIS38A51-KIV38X00 Ta pierwsza to model trochę droższy i właśnie zastanawiam się co ma lepszego i czy warto inwestować. Wiem, że jest ciut cichsza 38dB vs 39dB i że jest bardziej energooszczędna: 293 kWh/rok vs 317 kWh/rok. Ale przeliczyłem sobie ile na tym zaoszczędzę i wyszło mi, że się nadpłata się nie zwróci. Droższa ma parę bajeranckich półekwięcej ale na nich mi nie zależy. Nie wiem zaś jak jest z zawiasami. Kompletnie się na tym nie znam. Czy obie mają tzw. zawiasy ślizgowe? To dobrze czy źle? Ktoś ma tę tańszą? Zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 28.09.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 podpinam sie do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts