Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak? kupi? lodówk??

Gość magdulla

Recommended Posts

pawel_I

Bosch KGN 49A73

Bosch KGN 46A71

Siemens KG 49 NA94

Siemens KG 46 NA90FF

Siemens KD 36 NA43

Siemens KG 46 NA73 tę co i TY

Sharp SJ - F72 PVSL

Napisałbys swoje opinie ?

Prawie na 100 % jestesmy zdecydowani na taką jednodrzwiową, tylko teraz znowu dylemat którą.

Nigdzie na żywo nie wystawione, tylko ze zdjęcia w internecie ....

troche trudno decydowac w ciemno, a nóż na gardle mam, bo za 2 tygodnie przeprowadzka i lodówa musi byc :wink:

napisz coś, proszę ...

Ze względu na jakość i parametry wziąłbym sharpa:) dużo cichsza , dużo pojemniejsza i sporo droższa :( . Ewentualnie pomyśl jeszcze o sharpie z górnym zamrażalnikiem np. sjpt690rs.

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W końcu wzięliśmy Electroluxa. 8)

Po paru dniach na pewno mogę powiedzieć tyle, że jak dotąd cichutka jest. :D

Nie wydaje żadnych dziwnych odgłosów, nie piszczy, nie warczy i nie trzeszczy.

Dobrze rozplanowane półki, duże możliwości własnych ustawień półek i balkoników.

Czy dobra? :roll:

Powiem coś może za parę lat... :wink:

Widze że stary watek ciagle zyje wiec dopisze swoje doświadczenia z lodówką. Chcac nie chcac zdecydowalismy sie na gorenje taka wysoka na ok 190cm, z 2 agregatami i 4 szufladami do mrozenia. Od 6-7 lat chodzi bezawaryjnie. Jest bardzo cicha, szczególnie w porównaniu do produktów candy które mam okazje słuchac u matki i teściowej.

Jak na rodzine 2 osobowa jest taka lodóweczka wystarczająca ale w miedzyczasie pojawiło sie 2 dzieci i robi sie w niej strasznie ciasno. Trzeba bedzie poszukac czegoś zdecydowanie szerszego.

Czyli specyfikacja idealnej lodówki (dla 4- 5 osobowej rodziny):

1. Szerokość 70-85 cm, jednodrzwiowa

2. Pojemność chłodziarki >250l

3. Pojemność zamrażarki ok. 100l

4. głośność <44dB

5. zużycie energii <450 kWh/rok

6. Komora 0 st (bio fresh)

do uzupełnienia:

7. Zamrażarka nofrost (????)

8. Jedno/dwuagregatowa (????)

Jakieś dalsze pomysły?

Witam. Ja mam pytanie odnośnie lodóweczek Boscha. Interesują mnie dwa modele:

-KIS38A51

-KIV38X00

Ta pierwsza to model trochę droższy i właśnie zastanawiam się co ma lepszego i czy warto inwestować. Wiem, że jest ciut cichsza 38dB vs 39dB i że jest bardziej energooszczędna: 293 kWh/rok vs 317 kWh/rok. Ale przeliczyłem sobie ile na tym zaoszczędzę i wyszło mi, że się nadpłata się nie zwróci. Droższa ma parę bajeranckich półekwięcej ale na nich mi nie zależy.

Nie wiem zaś jak jest z zawiasami. Kompletnie się na tym nie znam. Czy obie mają tzw. zawiasy ślizgowe? To dobrze czy źle? Ktoś ma tę tańszą? Zadowolony?